Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

surse alimentare

Vizitator marcello

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator marcello

mi sa ars un hdd dar nici eu nu cred ca e de la sursa ,sursa nu alimenteaza direct hdd mai are o placa de transformare de unde sistemul isi ia toate tensiunile (se ardea altceva)

Link spre comentariu

Daca sursa noua e varza si are un riplu mare pe iesire e posibil ca tocmai ea sa fie vinovata de arederea hardului tau, de aceea te sfatuiesc sa pui sursa pe o sarcina rezistiva care sa traga toti cei 13A din ea, si masoara cu un osciloscop riplul de pe iesire si apoi o sa vzi ce mai e de facut, dar fa asta inainte de a mai omora ceva cu ea, sper sa-ti fie de ajutor, nummai bine!

Link spre comentariu

o rezistenta de nichelina , masurata cu aparatu de masura sa aibe o rezistenta de aproximativ 1,5 Ohmi, 1,4 e ideal, si cu ea montata ca sarcina, desii poti folosii linitit si de 2ohmi, dat atentie puterea ei trebuie sa fie de cel putin 30W, deci nichelina e mai ieftin si mai usor de procurat, masori cu osciloscopul riplul de pe iesire ca nu e admisibil sa depaseasca 1V, ca altfel face stricaciuni asa cum e posibil sa fii patit tu, eu e posibil sa ma insel, dar mai bine ai verifica, nu de alta, dar nu cred ca vreai sa dai cu llaptopul de pamant, nu, ca altu nou e cam scump!O seara buna si numai bine!

Link spre comentariu
Vizitator marcello

e adevarat ca valoarea condesatorilor regleaza tensiunea de riplu? am desfacut sursa si eu am condesatori de 1000uf si am desfacut o sursa de calculator si acolo am gasit condesatori de 2200uf daca sschimb valoarea condensatorilor as putea obtine o tensiune de riplu mai mica? nu prea am de unde face rost de un osciloscop. nu e vorba de un laptop, e un sistem all in one dar nu stiu daca mai are o filtrare si in el asa ca mi-e mult mai convenabil sa stabilizez bine sursa. multumesc pt sfaturi .aici la noi nu sunt meseriasi care sa-mi poata da astfel de detalii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări