Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cablul de 1.5 de cupru este bun pentru impamantare

Vizitator bobo1979

Postări Recomandate

Vizitator bobo1979

am facut o instalatie electrica la un apartament am bagat cablu de cupru de 1.5 la becuri ,2.5 la prize ,la impamantare am bagat cablu de cupru de 1.5.As dori sa stiu daca este bine sau nu si de ce[explicatii]

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adicontakt

2

• djdansmart

1

• rasputin

1

• Myhayxx

1

Top autori în acest subiect

Vizitator vdrapaca

Pai depinde de consumatori si de lungimea firului..pt ce e in apartament cred ca este suficient! Impamantarea e necesara la boiler,masina spalat,frigider, pc..!

Si in plus, trebuie sa aibe rezistenta electrica cea mai mica. Deci cablul de impamantare este cablul cel mai gros din orice instalatie electrica!

:aut:

Link spre comentariu

Si in plus, trebuie sa aibe rezistenta electrica cea mai mica. Deci cablul de impamantare este cablul cel mai gros din orice instalatie electrica!

:aut:

tu asa ai in casa?

@bobo1979 stai linistit e bun 1,5 mm doar nu alimenteaza fabrici si uzine din prizele alea

Link spre comentariu

daca la prize ai folosit 2.5 era bine ca si impamantarea sa fie la fel..ma gandesc ca acolo ai folosit cablu de impamantare.? acum daca instalatia e gata asta e;doar n-o sa te apuci sa schimbi firele..decat sa nu fie impamantare... un sfat: pe viitor intrebi, te documentezi apoi te apuci de treaba... bafta

Link spre comentariu

la 2,5 pe prize se pune 1,5 pe impamantareasta cu 2,5 si pe impamantare e o aburealase stie doar ca , impamnatre e pt protectie , daca se atinge de carcasa faza se nu te electrocuteze se scurge curentul prin inpamantare. daca , curentul; trece prin carcasa automat numai aia celasi consum , e mai mic , aparatul oricum numai functioneaza cum trebuie , plus ca mai da afara si disjunctorul

Link spre comentariu

la 2,5 pe prize se pune 1,5 pe impamantareasta cu 2,5 si pe impamantare e o aburealase stie doar ca , impamnatre e pt protectie , daca se atinge de carcasa faza se nu te electrocuteze se scurge curentul prin inpamantare. daca , curentul; trece prin carcasa automat numai aia celasi consum , e mai mic , aparatul oricum numai functioneaza cum trebuie , plus ca mai da afara si disjunctorul

Oricăror afirmaţii, de genul celor de mai sus, daţi crezare la ce este scris în normativul I7.
Link spre comentariu

De fapt impamantarea trebuie sa aiba max.4 ohm la o instalatie casnica,astfel incat in cel mai rau caz de scurgeri de curent caderea de tensiune sa nu depaseasca cateva zeci de volti.La intensitati prea mari oricum sare siguranta de la tablou care simte situatia drept scurtcircuit.Oricum firul de Cu de 1,5 mm patrati admite 14...16 A in functie de nr. de fire din teava.Adica peste 3 kW.Proba practica pentru impamantare:se alimenteaza un consumator de 2 kW prin impamantare in loc de nul.Dacatensiunea pe aparat e cu max. 20...30V mai mica decat la alimentarea normala prin nulul retelei in seamna ca impamantarea isi face meseria.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări