Murcielad Postat Septembrie 28, 2004 Partajează Postat Septembrie 28, 2004 imi pare rau sa aud ca parintii nu te inteleg ... :cry:da si tu mai multe detalii despre ce boxe vrei sa faci ! pana unde vrei sa coboare ? cred ca nu are rost sa incerci mai jos de 40Hz :wink: cred ca cu o incinta de 20l bass-reflex acordata la 40hz iesi bine . adika o cutie cu un tub de 47mm diametru si vreo 120mm lungime. Link spre comentariu
Vizitator bogdan3l Postat Septembrie 29, 2004 Partajează Postat Septembrie 29, 2004 eu vreau numai pt basi fiintca pt medii am dalea chinezesti cu suspensie verde si se aud destul de bine pentru urechea mea de amator defapt eu vreau sa fac doua subwoofere si sa scot pe ele fregvente de pana la 200 hz ....ca sa nu bag basi in alea cu suspensie verde ca vreau sa imi iau amplificator d'ala de 4X40 de la adelaida (desi sunt mai mult ca sigur ca nu are atata ) dar pretul este rezonabil ( chiar mic)am inteles ca nici un instrument muzical nu scoate sub 40 ....deci nu ar avea rost sa fac o incinta acordata mai jos ....nup :?: Link spre comentariu
Vizitator DocX Postat Septembrie 29, 2004 Partajează Postat Septembrie 29, 2004 Am gasit parametrii TS la SRP 1620 si au Qts de 0,55... deci merg mai bine in incinte inchise decat bass-reflex, nu? sa calculez ce cutii le trebuie nu am incercat inca da' iti spun dupa ce gasesc BassBox. Link spre comentariu
Vizitator bogdan3l Postat Septembrie 29, 2004 Partajează Postat Septembrie 29, 2004 eu stiam parametrii de mult timp pt ca difurile sal le au pe siteul lor. cu winisd imi da o cutie deschisa de 40 l- tuning frq 39 hz . si eu stiam ca trebuie ca Qts sa fie sub 0,4 pt incinte deschise dar .......poate il simulati si voi cu altceva Link spre comentariu
al_ex Postat Septembrie 29, 2004 Partajează Postat Septembrie 29, 2004 A auzit cineva cum suna SB8 de la Kon ? Se compara cu SRP 1620 ? Link spre comentariu
Vizitator DocX Postat Septembrie 30, 2004 Partajează Postat Septembrie 30, 2004 In BassBox6 zice ca poti sa faci cutie deschisa sau inchisa.Da' inchisa iese mult mai mica.Referitor la diful ala de la kon nu am auzit... da' tot mai mare incredere am in SAL cand scrie pe el 40 W si nu 250 Link spre comentariu
Vizitator bogdan3l Postat Septembrie 30, 2004 Partajează Postat Septembrie 30, 2004 DocX , spune-mi si mie cat da BassBox6 pt. incinta deschisa si cat da pt. incinta inchisa . sa fac si eu o comapratie :wink: Link spre comentariu
Vizitator seryfull Postat Septembrie 30, 2004 Partajează Postat Septembrie 30, 2004 dar unde pot vedea ce preturi au difurile de la SAL ca m-au facut curiosMultumesc!!! Link spre comentariu
Vizitator bogdan3l Postat Septembrie 30, 2004 Partajează Postat Septembrie 30, 2004 http://www.telezimex.ro mai departe te descurci tu ca esti baiat mare :P Link spre comentariu
Vizitator seb@s Postat Octombrie 6, 2004 Partajează Postat Octombrie 6, 2004 azi i-am luat si io un sif SAL de 40 cm (seria subwoofer), am dat 4.000.000 pe el dar isi merita banii!! am facut o proba de cum am ajuns acasa cu o statie(cu mixer) yamaha de 2x150W si pot spun ca e mortal!!! bubuia casa (difu pus in mijlocu camerei si fara cutie ) !!11 am o intrebare: cam ce litraj ar trebui sa aiba cutia pt el? Link spre comentariu
MadRaper Postat Octombrie 6, 2004 Partajează Postat Octombrie 6, 2004 Cauta pe http://www.sal.hu ca sunt parametrii la toate difuzoarele Si apoi incearca tu sa vezi in bassbox cam ce cutie trebuie facuta... sau roaga pe cineva de aici sa iti proecteze incinta in functie de parametrii Link spre comentariu
Vizitator DocX Postat Octombrie 6, 2004 Partajează Postat Octombrie 6, 2004 @bogdan3l: pt SRP 1620 zice in bassbox 6,44 l (345,8x227,5x154,3 mm dimensiuni ext din pal de 18mm) pt cutie inchisa si 28,03 l pt reflex (530,9x341,8x225 mm).@seb@s: zi ce model ai si iti calculez io in bassboxeu am facut la srp 1620 cutii pe compresie de 18 l si ieri le-am incercat pe statia mea electromures la 2x10 W/8 ohmi. le-am orientat cu fata spre perete, sub birou si in coltul opus se auzea un bass grozav vibra patu cu mine si tremurau geamurile si carcasa la calculator, ceva de genu cum se aude la suburile auto. M-a intrebat pe retea o vecina care sta 2 apartamente mai incolo ce le fac ca se simte in podea la ea. Nu credeam ca se poate auzi asa la doar 10 W. nu le-am pus inca filtre si tweetere si se auzea numai bassu...Nu le pot compara cu visaton sau altele ca nu am avut dar sunt cu mult peste yng chun, senon, domotec atto si alte chinezarii ce se gasesc pe la noi. Link spre comentariu
Vizitator bogdan3l Postat Octombrie 6, 2004 Partajează Postat Octombrie 6, 2004 merci pt ca ai calculat....duminica mi-a adus varamiu boxele alea cu difuri chinezesti de la tara :lol: si le-am pus pe incredibilul amplificator YAMAHA de la boxele de pc. ( 2X3 w pe 4 ohmi) .scandal ...alea alea ca ai mei nu sunt d'acord ....da pana la urma nu au patit nimik ...ca am promis ca sunt baiat cuminte si nu le dau tare ( la ai mei 6 w insemnanad tare) ok..a trecut faza asta si cand am ramas singur le-am bagat in "teste" .date la un volum astfel incat sa nu distorsioneze ....simt basii in tot dormitorul , inclusiv daca ma duc in baie si pun mana pe perete ( acesta fiind comun cu un perete de la dormitor) oricum eu nu vreau basi de la boxele astea.....pt ca o sa imi fac si subwoofermai nou sunt pe cale sa imi cumpar amplificatorul ala 4X40 de la adelaida....mai am de strans niscai banuti :wink: Ps: boxele nu au filtre . am ramas complet dezamagit de twterele piezo pe care le-am cumparat aproape la pretul unora pe bobina :( tipa prea tare desi le-am pus condensator ). stie cineva unde pot gasi in bucuresti material d'ala textil din care se fac fetele pt boxe ....ca ele arata super ( mi le-a facut un preten care lucreaza la o fabrica ce se ocupa cu asa ceva si cu piana - probabil decat patea de lemnarie ) sunt vopsite negru-pian si nu vreau sa le las asa...parca ar fi neterminate :cry: Link spre comentariu
Murcielad Postat Octombrie 6, 2004 Partajează Postat Octombrie 6, 2004 azi i-am luat si io un sif SAL de 40 cm (seria subwoofer), am dat 4.000.000 pe el dar isi merita banii!! am facut o proba de cum am ajuns acasa cu o statie(cu mixer) yamaha de 2x150W si pot spun ca e mortal!!! bubuia casa (difu pus in mijlocu camerei si fara cutie ) !!11 am o intrebare: cam ce litraj ar trebui sa aiba cutia pt el? nu exista difuzor care sa "bubuie" cum spui tu fara cutie ! bineee..... poate ca "bubuie" fata de boxele de la calculator :lol: Link spre comentariu
Vizitator andrey82 Postat Octombrie 6, 2004 Partajează Postat Octombrie 6, 2004 Luni, 4 octombrie, a fost in Cluj-Napoca o "demostratie" SAL. Destul de mult spus demonstratie pt ca nu o fost decat o masina tunata si umpluta cu difuri si amplificatoare. Oricum, pot sa spun ca am fost placut surprins de ce am auzit. Nu sunt eu mare audiofil sa stiu exact cum trebuie sa sune niste chestii profi(chiar daca am facut "cunostinta" - aka am ascultat - nishte boxe de studio in ProFm cluj), DAR pot sa spun ca nu imi imaginam vreodata ca o instalatie de masina sa mearga asa de bine(adik. fara distorsiuni, ca astea le "aud" si eu si ma deranjeaza). In rest ce sa zic.... prin simplu fapt ca s-au deranjat aia din Ungaria sa vina pana la noi sa faca demonstratia asta, si ca gasesti cataloage si parametrii T/S furnizate de producator.... ma fac sa cred ca sunt niste chestii cat de cat de calitate, care sigur se ridica peste chinezarii.PS Sper sa nu para off-topic, dar topicul in sine se numeste Dif.uri SAL... asa ca.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum