Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Trei sateliti tip radioamator vor fi lansati pe 23 Feb. 2011

simplex

Postări Recomandate

Trei sateliti tip Cubesat radioamator vor fi lansati pe 23 Feb. 2011

Fiind interesat de ceva vreme in domeniul satelitilor miniaturali cu masa in intervalul 1-3 kg care, printre altele, transmit si semnale pe frecventele radioamatorilor, am aflat ca peste trei zile o racheta va pune pe orbita trei cubesati.

Cel putin unul din ei, KySat-1 construit de University of Kentucky, este programat sa transmita o purtatoare de 436.790 MHz (beacon) care ar trebui sa fie receptionata fara mari probleme de multi radioamatori. Despre ceilalti doi nu stiu daca pot fi ascultati cu echipamentele si programele uzuale folosite de hobisti.

Avind in vedere ca si tara noastra doreste sa lanseze un cubesat (GOLIAT) anul acesta ar fi, zic, folositor ca radioamatori romani sa-si exerseze putin mina incercind sa receptioneze, cit mai repede dupa lansarea din 23 Feb., semnalele emise de cel putin unul din cei trei sateliti.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• simplex

3

• hpavictor

1

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări