Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare transformator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

V-a spus 'sclipici' foarte clar ca trafo cu 19-21-23V este cu prize intermediare, adica intre 19 si 21 ai 3V si intre 21 si 23 ai 2V. Ce este asa de greu de intales. Daca LM-ul il veti alimenta la 28V, acesti volti trebuie sa fie diferential, adica intre + si masa = 28V si intre masa si - alti 28V, deci pe capete, intre + si - veti avea 56Vcc. Pt un 28V in sarcina trebuie sa luati in considerare si diversele pierderi si va trebuie un alternativ de 22V, dar sfatul meu este sa puneti 2x24Vac. Pt 40W/8ohm un curent de ~1.5A/pe canal ar trebui sa fie suficient. Daca il folositi pe 4ohm veti avea 68W dar la un curent de 2.2A/pe canal. Condensatorii de filtraj se vor lua cu minim 2000uF/A, deci pt 8ohm stereo 2x6800uF/50V si pt 4ohm stereo 10000uF/50V, iar astea sunt valorile minime. mai bine ar fi sa pui 10000uF pt 8ohm si 15000uF pt 4 ohm.In concluzie, recomandarea mea, un traf de 2x24V, 3A/5A, 150W/250W (8ohm/4ohm). Diametrul sarmei pt 3A=1.2mm iar pt 5A=1.5mm. Cautati traf-ul potrivit si nu aruncati banii aiurea.Succes

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări