Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare transformator

gaby1204

Postări Recomandate

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gaby1204

8

• Marian

7

• silicipi

1

• radusa

1

Top autori în acest subiect

Iti va trebui in traf 20-0-20, care redresat si filtrat va rezulta +/- 28Vcc, si cum CI-ul va debita aproximativ 30W iti vor trebui in secundarul trafului undeva aproximativ 3 A ar trebui sa fie suficient.

Link spre comentariu

Da, este ok, insa citeste regulamentul forumului si vei descoperi ca este interzis sa postezi astfel de adrese, pui aici doar datele tehnice ale trafului gasit undeva si ceri pareri daca este potrivit.

Link spre comentariu

Ar trebui sa mearga din ce arata acele masuratori, recomand sa alegi iesirile de 19, si 21, nu e bai cu diferenta ca se va egaliza prin puntea redresoare cu conditia sa aiba acelasi amperaj, ( conductorul cu care sunt bobinate sa fie la aceeasi grosime ).

Link spre comentariu

Nu stiu ce amperaj are . aveam o carte cu amperajul in functie de dimensiunea sarmei ... o sa verific...

Posted Image

Am reusit sa masor doar sarma de la 23.1v si are ~1,4-1,5mm . La 19v si la 21v , am observat ca sunt 2 sarme de acceasi dimensiune(1.4-1.5mm) . Am sa verific doar pana la "intrarea" in traf , unde incepe bobinarea . Este bun?

Link spre comentariu

Nu merge, atentie, acela e un traf de pe vremea lui impuscatu, unul din putinele care erau varza pe vremea aia, ptr ca pe atunci chiar se faceau lucruri de calitate, acela insa e ffffffffff slab, tolele sunt tabla moarta, are randment fffff mic, se incalzeste excesi, mai am si acum unul, era folosit mai ales la iluminatu pe tensiunea de 24V, beciuri, subsoluri, etc, plus ca are o singura infasurare, iar ceea ce ai tu acolo sunt prize la 12, 14, 19 si ce mai e, e posibil sa ma insel, dar sunt 80% sigur ca am dreptate, drept ptr care imi pare sincer rau sa te dezamagesc, numai bine si o seara buna!

Link spre comentariu

Poti testa daca este eficient/functional, pune pe iesiri cate un bec de 24v si lasa-l in priza mai mult si daca nu se va incalzi nu vad nici un motiv pentru care sa nu-l folosesti, poate doar acela ca este destul de voluminos, eu cand am facut referire la amperaj am vrut sa spun ca cele 2 infasurari ( de 19 si 21 ) trebuie sa fie facute cu acelasi tip de conductor, sa aiba aceeasi grosime ), putere are mult mai multa decat i-ar cere acel CI.

Link spre comentariu

Da , la 19 si 21 au aceeasi grosime , respectiv 2 sarme de 1.4-1,5mm

Acele 2 sarme sunt cel mai probabil prize intermediare, lasa-l mai mult timp in tensiune si daca nu se incalzeste decat putin atunci il poti folosi fara griji ( ai putea sa te orientezi si dupa acea bazaiala daca este accentuata traful nu va rezista ).
Link spre comentariu

Am testat traful , si se prezinta foarte bine . Intre timp , am mai facut rost de un traf la 17 volti am inteles , peste 180W . La 4-5 ajunge acasa . Ar fi bun acesta?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări