RockDok Postat Februarie 26, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2011 Am gasit si furnizor pentru UC3872N asa ca ii dau drumul mai departe cu sursa rezonanta (oare de ce nu-i spune Resonant Mode Power Supply? adica RMSP). Link spre comentariu
RockDok Postat Martie 2, 2011 Autor Partajează Postat Martie 2, 2011 Pina la urma incerc un ncp1936ag. Un pic scump dar asta am gasit si imi place cum arata schema din datasheet. Evident modificata pentru push-pull la 12VDC. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 Dar L1 pt ce e? Link spre comentariu
RockDok Postat Martie 2, 2011 Autor Partajează Postat Martie 2, 2011 este vorba de un invertor rezonant LC serie in schema din datasheet in schema pe care o vreau eu LC paralel. Link spre comentariu
RockDok Postat Martie 4, 2011 Autor Partajează Postat Martie 4, 2011 Am gasit si o schema interesanta care utilizeaza un un driver clasic SMPS IR2153 intr-un circuit rezonant. sursa este http://320volt.com/ir2153-ve-atx-trafo- ... isli-smps/ interesant este modul in care este modificata frecventa de oscilatie si implicit stabilizata tensiunea de iesire. Link spre comentariu
RockDok Postat Martie 4, 2011 Autor Partajează Postat Martie 4, 2011 Dar L1 pt ce e?Ori este o bobina de soc ori face parte din circuitul rezonant si in cazul acesta habar nu am cum se formeaza circuitul oscilant. Vorbim aici despre prima schema postata cu UC3872. Link spre comentariu
RockDok Postat Martie 5, 2011 Autor Partajează Postat Martie 5, 2011 La schema de mai sus cu ir2153 nu prea inteleg cum functioneaza stabilizarea anume la cresterea tensiunii pe iesire tranzistorul din optocuplor deschide si aduce la masa baza T1 (BC547) asta inseamna ca pe pinul Ct apare o capacitate totala mai mica si implicit creste frecventa de oscilatie adica exact invers de ce ar trebui sa se intimple. La cresterea tensiunii pe iesire frecventa de oscilatie ar trebui sa scada. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 la sursele cu rezonanta frecv trebuie sa creasca daca tens de iesire tinde sa creasca,adica sa sa departeze de frecv de rezonanta la care puterea data la iesire este maxima Link spre comentariu
RockDok Postat Martie 6, 2011 Autor Partajează Postat Martie 6, 2011 Multumesc! cum deja am intrat in posesia unui ncp1936ag voi lucra la o schema cu acest driver. Link spre comentariu
RockDok Postat Martie 9, 2011 Autor Partajează Postat Martie 9, 2011 Mii de scuze celor pe care i-am indus in eroare, este vorba despre NCP1396AG, evident si numele datasheet-ului de mai sus este gresit dar continutul se refera la 1396. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum