alexmarian Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 salut. nu stiu prea multe despre radiotransmisie ,si asi vrea sa imi construiesc un emitator FM(nu foarte puternic) dar nici slab, pe o raza de 5 km e suficient.sau chiar mai putin... Treaba e ca am cautat,si tot am cautat pe Google si am gasit cateva scheme. asi vrea sa imi spuneti care este mai eficienta. (Stiu ca amenzile sunt mari,dar nu am de gand sa imi fac un post radiopirat,am sa transmit rar si putin,nu am sa pun muzica,dedicati etc... "asa cum fac piratii") app. cam ce distanta se poate acoperii cu 1w. si am vazut ca antena trebuie construita special pt frecventa de emisie. poate imi dati voi niste scheme cu antene . sau niste transmitatoare asa k pt un incepator. Uitati ce am gasit eu: http://neaguoctavian.blogspot.com/2007/ ... -raza.html eu ma gandeam la asta pt ca tz i-am gasit usor si cik transmite pe o raza de 7km (arhisuficient) http://www.virtualelectric.ro/links/ele ... 108mhz.php http://www.electronica.nano-net.ro/radi ... fm_3w.html -asta imi place ca e usor de construit,are un exemplu de antena,si am mai vazut pe forum(nu mai stiu pe unde) unu la fel. dak cei ce l-au mai construit mi-ar putea da niste informatii gen(dintanta transmisie,si altele) i-asi fi recunoscator http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html - asta ce stie dupa voi ? deci care e mai bun pt mine? popte imi dati voi si alte scheme ............. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 Deci, sa recapitulam:-Nu vrei sa faci piraterie radio (foarte bine)-Nu vrei sa transmiti muzica si dedicati (vezi ca se scrie cu 2 de i)In concluzie, ce vrei sa transmiti? Stirile de la ora 5? Meciuri de fotbal?Oricum vrei tu sa-i zici, tot piraterie se numeste, tot amenda+dosar penal inseamna.Poti folosi banda libera de 27MHz (CB) cu limitarile de rigoare (adica 4W, fara muzica - dar oricum nu voiai sa transmiti muzica).Fa-ti un bine si lasa-te de chestiunile ilegale. Link spre comentariu
alexmarian Postat Februarie 20, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2011 Deci, sa recapitulam:-Nu vrei sa transmiti muzica si dedicati (vezi ca se scrie cu 2 de i)In concluzie, ce vrei sa transmiti? Stirile de la ora 5? Meciuri de fotbal?Oricum vrei tu sa-i zici, tot piraterie se numeste, tot amenda+dosar penal inseamna..OK stiu ca e tot piraterie dar asta e risc. "si scz ca am scris cu un singur i,m-am cam grabit " dar totusi daca poate cineva sa-mi recomande o schema i-asi fi recunoscator ! Link spre comentariu
adicontakt Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 incearc-o pe prima ai si posibilitatea de a contacta persoana care a facut schema , deci e un avantaj Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 Fara PLL nu mai ai ce cauta. Mai bine iei un modulator de masina si ii faci amplificator RF. Cu jucariile astea autooscilante mai ales la puteri de peste 1W deranjezi foarte usor pe cineva. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 Ia uite ce zic baietii care publica astfel de scheme: CAUTION All the RF kits are sold for experimental and laboratory use only. Their possession and use are limited by laws which vary from state to state. Please get information about what you can or can not do in your area and stay within the legal limits. Make sure you do not become a nuisance to others with your experiments. Smart Kit has no responsibility whatsoever for any misuse of its products. Pe de alta parte, m-am uitat si eu pe schemele puse de tine. Zici ca n-ai experienta in RF. Parerea mea este sa nu te apuci de asa ceva. Nu vei sti prin ce frecvente emit. Si nici nu poti sti cine monitorizeaza acele frecvente. Este posibil insa sa afli, intr-un mod nu prea placut. Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 Cel mai simplu, iti faci un post de radio pe net, e perfect legal si gratis, fara frecventmetru, grid-dip-meter, osciloscop, GSS, etc, adica aparatura de laborator RF, mare lucru nu faci, iar schemele alea sunt aiureli, ba nu vad nici un filtru pe iesire, ba antena e conectata direct in colectorul tranzistorului final, parca-s scheme din anii `30, adaptate la tranzistori...in afara de tranzistori parliti nu vei obtine mare lucru...de ex. tranzistorii BFX89-BFY90 sunt componente "obsolete', greu de procurat, e deajuns o secunda sa nu faca contact antena la mufa RF, si unda stationara ii va transforma in pastile de siliciu amorf... Link spre comentariu
adicontakt Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 @yo9hrb daca baiatu"are bani de amenzi etc eu zic sa il lasam sa experimenteze. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 Cel mai simplu, iti faci un post de radio pe net, e perfect legal si gratisStai linistit ca i'au zburat pe cativa si pt radio pe net. Ce'i drept, foloseau serverul de la firma ca sa transmita... M'am jucat si eu in FM cu scheme d'alea si altceva decat dureri de cap (si eventual TV bruiat) nu o sa provoace. Eu am un modulator cu amplificator facut pe tranzistori SMD cu care mai dau din cand in cand. Apropo, daca esti intre blocuri si nu stai mai sus de etajul 7 nu faci nimic, poate doar daca vrei sa emiti pt vecini. Link spre comentariu
alexmarian Postat Februarie 20, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2011 ok atunci imi puteti da niste scheme de modulatoare poate si un amplificator. (m-am mai jucat si eu cu un modulator din ala de masina,care nu transmite mai mult de 250m) dar e misto k poti schimba pe ce frecventa doresti ? voi la asa ceva v-ati referit ? Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 (m-am mai jucat si eu cu un modulator din ala de masina,care nu transmite mai mult de 250m) dar e misto k poti schimba pe ce frecventa doresti ? voi la asa ceva v-ati referit ?Exact. Faci un amplificator la asa ceva si mai departe... e raspunderea ta. Link spre comentariu
alexmarian Postat Februarie 20, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2011 (m-am mai jucat si eu cu un modulator din ala de masina,care nu transmite mai mult de 250m) dar e misto k poti schimba pe ce frecventa doresti ? voi la asa ceva v-ati referit ?Exact. Faci un amplificator la asa ceva si mai departe... e raspunderea ta.poi mai exact cat ar putea sa emita maxim ? si cum ii pun amplificator ? nu prea am inteles la partea cu amplificatorul ?.......... Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 poi mai exact cat ar putea sa emita maxim ? si cum ii pun amplificator ? nu prea am inteles la partea cu amplificatorul ?..........Iei semnalul de la pinul de antena al modulatorului si... il amplifici. Scheme se gasesc, sa stii tu cum sa le pui in aplicare. Eu m'am inspirat dupa asta dar am folosit alti tranzistori. Cat bate, depinde cel mai mult de amplasarea antenei. Link spre comentariu
alexmarian Postat Februarie 20, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2011 Th3_uN1Qu3 - mi-ai fost de mare ajutor (multumesc).o sa construiesc pe asta http://www.electronica.nano-net.ro/radi ... fm_3w.html k e mai simplu, si l-am mai intalnit pe forum facut si de alti useri care spuneau ca sunt multumiti. oricum doar ma joc si eu putin cu el k ma pasioneaza(si n-am ce face) nu o sa fac un obicei. dak cei ce au mai facut acest emitator imi poate da niste sfaturi mi-ar fi de ajutor. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 Am mai zis - prostii d'astea numai batai de cap si televizoare deranjate aduc. Fara sa ai macar frecventmetru de RF (eu am doar osciloscop) mai bine te pui sa amplifici modulatorul de masina. Link spre comentariu
Postări Recomandate