Vizitator kiron Postat Aprilie 26, 2011 Partajează Postat Aprilie 26, 2011 Salut !Am realizat un programator HVPP bazat pe atmega8535 + firmware-ul de la stk500, si o placa de extensie (target board) cu socluri pentru diverse procesoare avr pe 8biti. Toata treaba merge ok, citeste si scrie microcontrolerele din avr studio atat in mod paralel cat si isp, insa am constatat o "ciudatenie" in momentul functionarii paralele, atunci cand este aplicata tensiunea de 12V pe pinul de reset al uC de programat (am constat cu osciloscopul cam 100mS durata), curentul absorbit de programator din alimentator creste f.mult, de la 56mA undeva la 600mA !! Am facut diverse masuratori sa vad unde se duce acest curent si l-am gasit intre pinii de date (la programare paralela D0..D8) dintre uC al programatorului si uC target. Nu mi-am explicat de ce se intampla asta decat poate ca un conflict pe magistrala de date. Hardware-ul l-am verificat de mai multe ori si comparat cu schema de la stk500 si pare total ok, insa ...Daca are are cineva vreo idee, as ruga putin ajutor in treaba asta. De asemenea daca cineva are un STK500 original, i-as fi recunoscator daca ar face unele masuratori cum ar fi durata impulsului de 12V pt. progr. paralela si curentul din sursa cat tine acel impuls. Link spre comentariu
Vizitator Metalshrine Postat Septembrie 24, 2011 Partajează Postat Septembrie 24, 2011 Pe pinii D0-D7(cred ca asa ai vrut sa scrii) se afla semnale de comanda pentru HV, clock, IDul placii si altele. Nici unul dintre ei nu este folosit la programare paralela in mod direct (adica intre cele 2 procesoare nemijlocit). Daca in schema ta apare asa ceva, inseamna ca ai gresit ceva pe undeva, totusi.In alta ordine de idei, am construit si eu un STK500 dupa schema originala, eliminand ceea ce am considerat ca nu este necesar. Si nu ajunge la asa consum sub nici o forma. Asadar, mai cauta-i buba. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum