Adi Florin Postat Februarie 19, 2011 Partajează Postat Februarie 19, 2011 Salutare,Am o unitate DVD/RW Teac DV-W516G. De la un timp nu mai "vede" DVD-uri. CD-uri vede ok. Exista vreo rezolvare?Multumesc. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Februarie 19, 2011 Partajează Postat Februarie 19, 2011 Cel mai probabil este o unitate cu module laser independente pentru cd si dvd. Daca ai folosit scrierea de dvd-uri in principal, atunci e posibil ca laserul partii de dvd sa fie "consumat". Fa un experiment cu un dvd original si daca pe acela il citeste sau il recunoaste chiar si partial, inseamna ca laserul este problema. Foloseste cdroller pentru ajutor in diagnostic sau orice alt program de recuperare date. Link spre comentariu
Adi Florin Postat Februarie 20, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2011 Am incercat si cu un DVD original. Nu-l recunoaste. O sa incerc sa fac rost si de acest cdroller. Daca e "consumat" laser-ul de DVD se poate face ceva pentru ea? Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 La cat de ieftine sunt, nu prea renteaza schimbarea blocului optic (posibil ca un bloc optic sa coste mai mult decat un dvd-wr nou). Link spre comentariu
Adi Florin Postat Februarie 20, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2011 Schimbarea opticii de DVD chiar n-are rost. Deci daca s-a "dus" optica de DVD nu mai am ce sa-i fac decat sa iau alta unitate? Eventual sa o folosesc ca unitate CD/RW... Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 Ai niste potentiometri de reglaj pe capul de citire. Il gasesti pe cel de DVD (de obicei e cel setat peste 1kOhm) si ii micsorezi cate putin rezistenta, incerci un disc, si asa mai departe. Cu putina bafta s'ar putea sa mai citeasca o perioada.La Teac'uri insa au fost unele modele cu calibrare automata a laserului la care lipseau acei potentiometri. Daca ai d'ala, nu ai ce sa'i faci. Link spre comentariu
Adi Florin Postat Februarie 21, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2011 Are un singur cap de citire (cel putin mie asa mi se pare): Singurul surub care il pot invarti e cel din poza urmatoare: Am invartit de el, dar se comporta cam la fel. Cred ca e un simplu surub de prindere. Nu cred ca e un semireglabil. Alte idei... sugestii? Mi se pare ciudat sa nu citeasca dvd-uri desi are un singur cap de citire/scriere. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Toate au un singur cap si o singura lentila, dar au 2 module laser sub el. Ala e intr'adevar un surub, semireglabilii cauta'i dedesubtul capului de citire. Daca nu are, nu are. Link spre comentariu
Adi Florin Postat Februarie 22, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2011 Cred ca le-am gasit pe spatele capului: Intrebarea e cum aflu care e de la dvd? Ca n-as vrea sa umblu la cel de cd, ca merge bine cu cd-uri. Vreo idee? Uitandu-ma acum la poza am vazut ca langa unul scrie CD. Celalalt o fi de la dvd... Link spre comentariu
Den Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Inainte de toate,ai incercat sa-i faci un update de firmware? Link spre comentariu
Adi Florin Postat Februarie 22, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2011 Da, i-am facut. Nu a fost nicio schimbare. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 Uitandu-ma acum la poza am vazut ca langa unul scrie CD. Celalalt o fi de la dvd...Am zis mai sus. Pt DVD e cel setat peste 1kOhm. Masori rezistenta de la cursor la capete. Unul dintre capete e legat de cursor (rezistenta zero), iar pe celalalt afli la cat e setat in momentul de fata. Scazi cate putin rezistenta si vezi daca merge. Nu trece sub 700 de ohmi cu el ca sigur se arde de tot laserul.La CD e mai lejer, daca gresesti reglajul il intorci inapoi cum era si merge. Insa la DVD se arde imediat daca ii dai prea mult. Link spre comentariu
Adi Florin Postat Februarie 23, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2011 Mi-a fost cam imposibil sa masor rezistenta ca e foarte mic acel semireglabil si sondele de la aparat sunt groase. N-am stiut ca trebuie micsorata cate putin rezistenta, am dat de el ca ghiolba... E posibil sa se fi ars de tot. O sa mai incerc cand oi avea timp. Multumesc pentru sfaturi. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 Mi-a fost cam imposibil sa masor rezistenta ca e foarte mic acel semireglabil si sondele de la aparat sunt groase.Eu am reusit sa fac exact asta, e perfect posibil sa stii. Una o tii in mijlocul cursorului ca tot materialul metalic e conectat, cu cealalta atingi unul din piciorusele de pe margine. Link spre comentariu
Adi Florin Postat Februarie 23, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2011 N-am zis ca e imposibil, ci ca mie mi-a fost imposibil. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum