costyy86 Postat Martie 21, 2013 Partajează Postat Martie 21, 2013 Daca va blocati vreunul Atmelul din cauza clock-ului extern in fuse legati-va un canal de iesire de la placa de sunet la XTAL1 si utilizati http://www.slatecreekengineering.com/SoundArb.htm pentru a genera un semnal square wave de frecventa dorita. Am reinviat un ATMega8 in acest mod.Salut, numai ce am blocat un atmega8 SMd si nu mai am altul si il si deslipesc greu de pe pcb neavand suflanta cu aer cald..as incerca aceasta metoda, insa nu am priceput cum vine legat, pur si simplu leg plusul de la placa de sunat la XTAL1? Gnd-ul placi de sunt nu vine niciunde? si ce setari trebuie facute programului?Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Martie 22, 2013 Partajează Postat Martie 22, 2013 nu uita ca ai 12V pe pinul de reset furnizati de doctor...sa nu cumva sa strici ceva pe placa pe care ai lipit atmega8 smd...mai bine il dezlipesti. Link spre comentariu
nel65 Postat Aprilie 13, 2013 Partajează Postat Aprilie 13, 2013 azi a venit randul sa deblochez un ATtiny 13,numai ca de unde placuta adaptoare?Vad ca situl ATMEGA FUSEBIT DOCTOR nu vrea sa mearga ,o fi de la calculatorul meu ,nu stiu ,asa ca daca aveti vreo unul proiectul cu cablaje pentru placutele adaptoare ,postati-l ,va rog ,sau doar cea pentru ATtiny 13 Link spre comentariu
iora Postat Aprilie 13, 2013 Partajează Postat Aprilie 13, 2013 azi a venit randul sa deblochez un ATtiny 13,numai ca de unde placuta adaptoare?Vad ca situl ATMEGA FUSEBIT DOCTOR nu vrea sa mearga ,o fi de la calculatorul meu ,nu stiu ,asa ca daca aveti vreo unul proiectul cu cablaje pentru placutele adaptoare ,postati-l ,va rog ,sau doar cea pentru ATtiny 13 adapter_#1HVPP_bottom.pdf adapter_HVSP_bottom.pdf atmega_fusebit_doctor_V2h_bottom.pdf Link spre comentariu
iozsi Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 Buna ziua tuturor.Tocmai am terminat si eu F.Doctor.Am facut doua variante.Cel de pe site oficial si cel pus la dispozitie de GeoMar.Eu spun ca functioneaza bine...dar am unele nelamuriri.Cel de la GeoMar in momentul cand alimentez montajul si nu am un microcontroler blocat in slot atunci ledul rosu nu lumineaza!Se aprinde daca plimb degetul pe circuit,pe rezistorii aceia de 1k.In schimb daca introduc un microcontrolez se aprinde ledul verde,cand apas pe buton atunci se se stinge verde pt.circa 1 sec,apoi led rosu pentru o fractiune de secunda iar apoi se aprinde ledul verde si ramane aprins;adica se comporta ca si in videoclipul de pe site.Apoi daca verific circuitul cu ponyprog imi da numai F-uri.Deci cred ca este deblocat.Intrebarea este:circuitul in faza asta este "curat" ca si din fabrica?Daca am avut bootloader s-a sters si acesta?Mai am inca o nelamurire:pinii de la Erase cum trebuie sa fie?.Mi-e imi merge oricum,si daca sunt in scurt si daca nu sunt.Ce rol are Erase?,si cum sa-l folosesc? Numai bine. Link spre comentariu
adicontakt Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 teoretic cand nu e pus jumperul de allow erase trebuie doar sa reseteze fuse bitii pastrand intact continutul microcontroleruluidaca pui jumperul sterge continutul integratului si reseteaza si fusebitiiin practica nu stiu exact cum se comporta eu tot timpul am pus jumperul de erase Link spre comentariu
iozsi Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 Banuiam asta dar nu eram sigur.De comportat se comporta cam la fel;adica tot F-ri arata in cele doua situatii. Link spre comentariu
iozsi Postat August 10, 2013 Partajează Postat August 10, 2013 Am incercat sa fac ceva poze cu "jucariile" mele.Din pacate calitatea imaginilor lasa de dorit. :cry: Dar macar sa se vada ca le-am realizat si functioneaza foarte bine.Sunt foarte utile,mai ales ca sunt incepator in programare si tot blochez uC-le.Intr-o secunda sunt deblocate.Pentru cei care vor realiza FusebitDoctor:dupa corodare verificati traseele foarte bine cu un buzzer sau ceva asemanator.Chiar si cu lupa nu am observat trasee "unite".Apoi verificati bine si piesele chiar daca sunt noi.Numai bine. Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 la multe deblocari ioszi am tot blocat un attinny2313, special pentru a-l debloca si proba acest doctor...este posibil sa se fi trosnit acel attinny 2313 dupa mai multe probe cu ''HV''? cert e ca momentan nu-l pot debloca prin aceasta metoda. Link spre comentariu
Vizitator vasilev123 Postat August 20, 2013 Partajează Postat August 20, 2013 Salut,am citit tot ce sa discutat aici dar nu am inteles urmatorul aspect, daca "doctorul" in timpul procesului reseteaza fuse/security bits fara a sterge informatia (flash,eeprom) ?Deci, ca sa fiu si mai explicit-un microcontroler programat (nu obligatoriu blocat) dupa ce este supus unei "tratament" cu FuseBit Doctor- pentru resetare fuse bits, a permis citirea(corecta)-in totalitate a informatiei? Mentionez ca am observat existenta acelui jumper, insa ma intereseaza rezultatul in urma unor teste, daca a incercat cineva. Link spre comentariu
Depanatoru Postat August 20, 2013 Partajează Postat August 20, 2013 Sa nu te gandesti ca poti citi un program protejat cu security bits , nu asta e rolul montajului Link spre comentariu
Vizitator vasilev123 Postat August 21, 2013 Partajează Postat August 21, 2013 Ok, am inteles ca nu ar fi corect ( banuiesc ca este ilegal) sa resetezi security bits si sa iei ce se afla inauntru, doar ca doream sa stiu cum ramane in final cu programul care initial era protejat: Va fi sters? Ramane si poate fi citit de alti "curiosi" ?sau...? Link spre comentariu
Depanatoru Postat August 21, 2013 Partajează Postat August 21, 2013 Nu ma refeream la corectitudine , nici nu se poate ... Fusebit Doctor functioneaza ca un programator paralel simplificat ca sunt scumpe si nu are oricine , nu e nici o "smecherie" . Daca trebuie stersi bitii de protectie se sterge si continutul memoriei , ca la orice programator . Link spre comentariu
Vizitator vasilev123 Postat August 21, 2013 Partajează Postat August 21, 2013 . Daca trebuie stersi bitii de protectie se sterge si continutul memoriei , ca la orice programator .Ok, am insistat pe acest subiect pt. ca parerile sunt impartite, pe un alt forum(daca va fi nevoie il pot indica) un utilizator sustinea ca dump-ul ramane intact, FUSEBIT DOCTOR elimina securizarea programului . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum