Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ATMEGA FUSEBIT DOCTOR

adrian82

Postări Recomandate

Vizitator mincior

mincior Daca uC este blocat din cauza selectiei de ceas, atunci solutia este cea propusa de tine, dar mai pot fi si alte cauze, printre care dezactivarea pinului de RESET sau dezactivarea ISP

Am inteles. Multumesc.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator marian_ariciuc

daca am un ATmega168 cu ISP-ul blocat, il pot debloca cu "programator profesional de tipul ELNEC cu programul proprietar:PG4UW v2.89/05.2012"? intreb asta penru ca m-am lovit de aceasta problema, am avut de programat un ATmega168, am cumparat "USBasp gata facut", am conectat uC-ul la USBasp si nu voia sa se conecteze la el...am presupus ca e defect USBasp-ul, l-am trimis furnizorului, el l-a verificat si a constatat ca e bun(deci m-am facut de rahat). intre timpcat usbasp-ul meu era la furnizor sa-l verifice, eu am mers cu uC-ul cu pricina la un coleg de pe forum(un OM de nota 10+), care mi l-a programat cu un "programator profesional de tipul ELNEC cu programul proprietar:PG4UW v2.89/05.2012."...dupa ce am primit usbasp-ul l-am conectat ISP la acelasi montaj, si l-am reprogramat fara nici o problema...concluzia: fusebit doctor asta e bun, d-asta m-am apucat sa-l construiesc si astept burghiu de 0.5mm sa gauresc cablajul in anumite locuri.

Link spre comentariu

Am de gând să fac schema asta cu un atmega8 smd, adică cel cu 32 de pini.Ce nu găsesc e hexul dat de Manekinen... am arhivele de pe site, și țin minte că prima dată când am trecut pe-acolo, spunea că avea un hex compilat special pentru cine voia să folosească versiunea smd, nu dip...Are careva idee unde e hexul ăla?... :jytuiyu

hexul in arhiva +schema +cablaj sprint layout
buna ziua,doresc construirea acestui model de fusebits doctor insa nu am ft232 ci un pl-2303. am urmarit daca sunt compatibile si se pare ca pinul 19 al lui ft232 respectiv reset nu se regaseste in configuratia lui pl-2303, pinul 19 al acestuia fiind nc(neconectat). la ce foloseste acest pin? in schema vad ca este configurat intr-un divizor de tensiune.multumesc!

post-24453-139829560521_thumb.jpg

post-24453-139829560537_thumb.jpg

Link spre comentariu

Daca va blocati vreunul Atmelul din cauza clock-ului extern in fuse legati-va un canal de iesire de la placa de sunet la XTAL1 si utilizati http://www.slatecreekengineering.com/SoundArb.htm pentru a genera un semnal square wave de frecventa dorita. Am reinviat un ATMega8 in acest mod.

ar fi ok până la frecvența maximă pe care o poate genera o placă de sunet...eu, de pildă, am uitat să debifez ”divide by 8”, la un attiny2313, care era tactat la 12 Mhz, prin urmare, ar trebui să bag o frecvență de 1,5 Mhz, frecvență... nițel cam greu de scos dintr-o placă de sunet! :jytuiyu
Link spre comentariu

Ma scuzati ca postez aici .. am blocat si eu un ATTiny2313 20PU . Va rog frumos , daca e cineva din Bucuresti si poate sa mi-l deblocheze ?

Am incercat sa fac schema http://www.recursion.jp/avrcdc/cdc-232.html , emulator de port COM , doar ca fusebitii indicati acolo nu se potriveau cu ce am eu .. si de cate ori scriam ... citeam altceva ... pana nu a mai vrut .

Va multumesc .

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator marian_ariciuc

intr-un final am reusit sa mai lucrez putin la doctorul meu...mai am de adaugat niste rezistoare pe ici pe colo, soclurile de 28pini...este adevarat ca strap-urile alea arata ca nuca in perete?post-1-139829603172_thumb.jpg dar, daca la soclul de 40pini, nu am scos pinii care trebuie, stie cineva daca e vreo problema?

post-1-139829603191_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc

nu cred ca am programat bine ATmega8-8PU al meu...l-am alimentat, si clipeste de doua ori repede led-ul verde si atat...se stinge. o singura data s-a aprins led-ul rosu si a stat aprins pana i-am taiat alimentarea...ce-o fi...care o fi buba?

Link spre comentariu

Si eu am facut si au fost unelele care nu le-am eadus la viata.In schimb am facut un generator de semnal (DDS)cu atmega 16 si deblochez fara nici o problema.

Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc

da...am doua microcontrolere blocate: un atmega168(care functiona fara probleme dar neavand de lucru m-am gandit sa-l pun in locul lui atmega8 si bineinteles, n-a lucrat si l-am blocat in timp ce incercam sa-l readuc la starea initiala). si cel de-al doilea un ATtinny2313.culmea e ca ambele sunt in lista suportata, plus ca attinny2313 sunt useri care l-au rezolvat fara probleme...chiar nu imi dau seama unde gresesc.

Link spre comentariu

da...am doua microcontrolere blocate: un atmega168(care functiona fara probleme dar neavand de lucru m-am gandit sa-l pun in locul lui atmega8 si bineinteles, n-a lucrat si l-am blocat in timp ce incercam sa-l readuc la starea initiala). si cel de-al doilea un ATtinny2313.culmea e ca ambele sunt in lista suportata, plus ca attinny2313 sunt useri care l-au rezolvat fara probleme...chiar nu imi dau seama unde gresesc.

Si eu am avut si tot asa m-am chinuit.Si am facut acest DDS doar pentru ami debloca citeva integrate.http://www.scienceprog.com/avr-dds-sign ... rator-v20/
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări