Vizitator marian_ariciuc Postat Noiembrie 13, 2012 Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 cum se conecteaza acest Fusebit doctor la terminalul PC? Link spre comentariu
maciupiciu Postat Noiembrie 14, 2012 Partajează Postat Noiembrie 14, 2012 cu o interfata RS232, de exemplu una cu MAX232, gasesti de-a gata ca si cablu transfer date pt telefoane mobile (generatie veche - gen nokia 5110, simens A50/52/57/C45/M55, alcatel-) Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 cu o interfata RS232, de exemplu una cu MAX232, gasesti de-a gata ca si cablu transfer date pt telefoane mobile (generatie veche - gen nokia 5110, simens A50/52/57/C45/M55, alcatel-)da, citisem pe pagina ca o interfata RS232, insa, unde pe placa, se conecteaza aceasta interfata? Link spre comentariu
Myhayxx Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 uite aici te poti conecta Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 5, 2012 Partajează Postat Decembrie 5, 2012 al meu e ultima varianta de pe siteul respectiv de functionat vad ca functioneaza numai ca facundu-l la repezeala nu am gasit rez de 100 ohmi si am pus de 170 ohmi stie cineva ce influenta au rezistentele respective? Link spre comentariu
keenox Postat Decembrie 5, 2012 Partajează Postat Decembrie 5, 2012 Frumos corodata placa, dar urate lipituri (prea mult fludor). Rezistentele alea sunt pentru limitarea curentului. N-ar trebui sa afecteze functionarea corecta. Pe o schema vad ca sunt de 1K. Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 5, 2012 Partajează Postat Decembrie 5, 2012 nu sunt urate a iesit poza de aiurea(lumina) , ele sunt conice cu varful in sus de aceea da impresia asta printre rezistentele de 1kilo sunt si doua de 100 de ohmi , la ele ma refeream ( in primele variante era una singura ) Link spre comentariu
keenox Postat Decembrie 5, 2012 Partajează Postat Decembrie 5, 2012 Aia de sus e pentru limitarea curentului. Aia de jos e de pull-down. E ok daca ai pus mai mare, chiar e mai bine. Tranzistoarele alea controleaza alimentarea de 12v si 5v de la uC pe care vrei sa-l repari. Cea de jos poti s-o pui si de 1k. (cred ca poti sa si o scoti. sper sa nu spun vreo prostie ) Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 5, 2012 Partajează Postat Decembrie 5, 2012 le las asa cum sunt , oricum am blocat intentionat un atmega 8 si l-am pus in doctor , l-a rezolvat imediat Link spre comentariu
GanMark Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 am realizat si eu pe ..doctoru....dar cand il alimentez mi se aprinde ledul verde si dupa aia clipeste cel rosu....cu atmega 8 programat si perechea blocat intentionat pe fusebiti ext fara quart....mai verific cablajul..poate vad ceva neregula...... Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 9, 2012 Partajează Postat Decembrie 9, 2012 pai asa trebuie sa faca ce varianta ai facut?stiam ca la primele variante deblocheza atmega imediat ce alimentezi montajul Link spre comentariu
GanMark Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 cablajul de la GeoMar....am mai schimbat softu.....si la alimentare doar LED-ul verde sta aprins....dupa care apas pe buton si se stinge dupa care tot verde e aprins..atmega programat cu sinaprog si programatorul de la @ole...fusebiti lasat default...dupa verificare in programator ....nu-l vede....[ cel deblocat ]...mai verific..... Link spre comentariu
GanMark Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 si ceva poze ... Link spre comentariu
Vizitator mincior Postat Decembrie 14, 2012 Partajează Postat Decembrie 14, 2012 Sper sa va vina in ajutor sa deblocati atmega 8...88...168...at90s2313...attiny2313...mega 16/32/644.Convertiti in hexa pentru a incarca atmega 8.Eu din cauza ca nici unu dintre voi nu mi-ati spus cel putin cum sa-mi rezolv problema legata de acel frecventmetru si mi-am blocat attiny2313 am fost nevoit sa caut pe net orice cum se deblocheaza cum se seteaza etc .Nu sunt programator sunt un mic eletronist care imi doresc sa am scule cu ce sa ma ajut .Am avut si eu probleme cu blocarea microcontrolerelor Atmel. Le-am deblocat fara sa construiesc un Fusebit Doctor, ba mai mult le-am deblocat in montajul in care erau puse (smd). Cauza pentru care se blocheaza este aceea ca se selecteaza pentru sursa de clock, o sursa externa care nu exista. Setarile din fabrica sunt pe oscilatorul intern. Daca va jucati la setari si alegeti gresit o sursa externa, microcontrolerul asteapta acea sursa si daca n-o gaseste nu face nimic. Solutia? Conectarea unui oscilator extern pe pinul xtal1 (intrarea oscilatorului) cu frecventa de cativa MHz, construit cu un TTL simplu sn7404 sau sn7400. Aceasta solutie este aplicabila si microcontrolerelor smd, fara a fi necesara scoaterea lor din montaj, doar conectarea programatorului SPI si a oscilatorului extern pe pinul XTal1 va permite sa repozitionati fuse bits pe setarile corecte.Succes. Mincior Vicentiu - http://electroni-city.com/ Link spre comentariu
keenox Postat Decembrie 14, 2012 Partajează Postat Decembrie 14, 2012 mincior Daca uC este blocat din cauza selectiei de ceas, atunci solutia este cea propusa de tine, dar mai pot fi si alte cauze, printre care dezactivarea pinului de RESET sau dezactivarea ISP 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum