Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ATMEGA FUSEBIT DOCTOR

adrian82

Postări Recomandate

Am si eu o nelamurire : 

La fusebit doctor sunt firmware-uri  pentru mai multe tipuri de microcontrolere   Se refera la tipul de microcontroler utilizat ca master ?

Si inca o intrebare este pentru cei care au reusit sa deblocheze cu programatorul TL866A  cum se procedeaza ?

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Am probleme cu fusebit doctor.Se aprinde ledul de alimentare rosu daca apas pe buton se stinge si asa ramane .Tensiunea de 5v exista .Cu ceva timp in urma am inversat alimentarea.A iesit putin fum dar nu-mi dau seama de unde ca a mers asa pana curand.Un dump pt Atmega8 unde gasesc? Eu l-am citit pe al meu si am gasit numai hex scris.Nu stiu cum trebuie sa fie.

Link spre comentariu

Fuse bits sunt:

Low: 0xE1

High: 0xD9

Adica asa cum vine el de la producator!

Pentru partea de programare exista instructiuni specifie fiecarui software utilizabil. Aici nu te pot ajuta pentru ca folosesc doar Atmel Studio si un programator specializat.

Pentru Extreme burner ai aici modul de utilizare: https://www.instructables.com/USING-EXtreme-Burner-for-AVR-Microcontroller-Progr/

Pentru AVRdudess cauta singur.

Link spre comentariu

Acest deblocator a mers pana de curand.Am verificat toate piesele din el ,pe cele active le-am schimbat /MCU din el l-am scris si l-am inlocuit si cu altele cu diferite hex-uri pe care le-am descarcat.Pacat ca am neglijat sa salvez continutul mcu original .Nu-i dau de cap in nici un fel.As fi dispus sa cumpar alt deblocator dar nu se gaseste decat pe ebay unde nu au preturi prea atractive.

Link spre comentariu

Am incercat din nou.Nu merge .Nu stiu unde sa activez EEsave in programul meu.Am bifat casutele corespunzatoare.Din cate stiu eu epp nu se scrie si se scrie un singur fisier in fllash ,pe acela care il vede programul.La mine al 2-lea apare corupt. Cred ca nu gresesc.Daca aveam alt montaj probam atmega8 acolo.

thumbnail.jpg

Link spre comentariu

La pag.2  GeoMar  scrie ca se scrie decat hex-ul si trebuie sa mearga.Cand descarc din arhive in unele locuri gasesc 2 fisiere hex si bin....in altele cate 3 nu stiu ce sa mai cred.Pe care sa le scriu :scarpin:nerv

Link spre comentariu

Dupa ce m-am lamurit ce este cu acest "Doctor" iti pot spune ca trebuie sa scrii doar fisierul .hex in ATMega8.

M-ai facut curios si am scris ver.2.11 intr-un ATMega8 (montat pe breadboard, fara alte conexiuni), rezultatul fiind ca, cel putin pe partea de comunicatie seriala, functioneaza.

Doctor.thumb.png.4a3fa73c781d94b9ec01c2a27398e442.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări