Vizitator Postat Ianuarie 4, 2020 Partajează Postat Ianuarie 4, 2020 Citeste cu atentie linkul "fuse calculator" . Ai in program scurtatura " fuse settings " care duce tot acolo . Selectezi procesorul , apoi in pasii urmatori selectezi ce ai nevoie , peste ce e default , dai apply la fiecare pas si se selecteaza in program ,DACA AI DESCHIS LINK CU PROGRAMUL . Dai write fuse bit ,si controlerul va fi programat cum ai setat tu pasii . Primul pas este setarea ceasului. Verifica atent toate optiunile de la primul pas . Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Ianuarie 4, 2020 Partajează Postat Ianuarie 4, 2020 Multumesc pentru raspuns @razvan-l1. Am citit pagina calculatorului, dar mai am niste nelamuriri si de aceea am solicitat suport. Am scris ca singura setare pe care as modifica-o - nu neaparat pentru acest proiect, asa in general - ar fi ceasul intern sau extern, dupa caz, pentru ca nu eram lamurit de o chestie: daca programatorul are un cristal de 8MHz, cred ca nu acela este ceasul la care se refera calculatorul, ci la un eventual cristal care ar fi plantat pe placa pe care va lucra controllerul. Stiu - sau cred ca stiu - ca ATmega 8-16PU are clock intern de pana la 8MHz si poate lucra cu clock extern de pana la 16MHz. Am inteles bine? Ei, asta era una dintre nelamuriri: este clar ca in acest caz voi seta ceas intern, dar ce optiune de acolo sa aleg? Gresesc daca, de exemplu, aleg 8MHz cu Startup time: 6CK + 64ms? Cam asa arata ce as selecta eu: Link spre comentariu
nico_2010 Postat Ianuarie 4, 2020 Partajează Postat Ianuarie 4, 2020 De ce nu citesti tu cu atentie foaia de catalog a Atmega8, in zona dedicata setarilor de ceas? 6CK+64ms ar putea fi OK. Dar daca nu este asa? Poate sursa este putin mai lenesa la startup si atunci nu mai este OK! Poate sursa este mai zgomotoasa, iarasi nu este OK! Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Ianuarie 4, 2020 Partajează Postat Ianuarie 4, 2020 (editat) OK, multumesc pentru indrumari @nico_2010. Am citit datasheetul ATmega8, dar, rugandu-te sa-mi scuzi ignoranta, cred ca realizezi complexitatea informatiilor si ca mai am multe chestii de inteles. Am solicitat suport pentru ca aici se discuta despre un proiect pe care l-au mai realizat si altii si am crezut ca ar fi simplu sa fiu indrumat pentru a nu bloca controlerul. Dupa ce as face sa mearga acest doctor as fi mai relaxat deoarece as avea cu ce sa resuscitez controlerele blocate. Editat Ianuarie 4, 2020 de zvonacfirst Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 4, 2020 Partajează Postat Ianuarie 4, 2020 (editat) Editat Ianuarie 4, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Elison Postat Ianuarie 4, 2020 Partajează Postat Ianuarie 4, 2020 Inainte sa programezi chipul, setează USBasp sa funcționeze în modul Slow Clock. Asta se poate face punând jumperul Slow Serial Clock de pe USBasp. Seteaza fusebits pe default, adica H=0xD9 si L=0xE1. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Ianuarie 4, 2020 Partajează Postat Ianuarie 4, 2020 (editat) Multumesc @Elison. Trebuie sa plantez pinii pe programator pentru ca nu sunt la locul lor. Ma ocup acum. EDIT: Jos palaria @Elison. Am reusit. Am si deblocat un ATmega8 blocat anterior. Editat Ianuarie 4, 2020 de zvonacfirst Link spre comentariu
kinderu56 Postat Martie 24, 2020 Partajează Postat Martie 24, 2020 care este ultima versiune folosita de voi si functioneaza ok ? . stie si tinny 13? multumesc . Link spre comentariu
kinderu56 Postat Martie 24, 2020 Partajează Postat Martie 24, 2020 am vazut ca versiunea 2.03 exista si un fisier eep cu extensia bin, il scriu si pe acesta in atmega 8 (nou)? sau doar hexu . https://www.radiolocman.com/shem/schematics.html?di=65084 Link spre comentariu
Elison Postat Martie 24, 2020 Partajează Postat Martie 24, 2020 In pagina indicata mai sus, se spune ca o parte din textul care este trimis pe RS232 este stocat în memoria eeprom si ca trebuie scris fisierul EEP.BIN in eeprom chiar si in cazul in care nu este folosita interfata RS232. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Martie 24, 2020 Partajează Postat Martie 24, 2020 (editat) sa inteleg ca ultima versiune este 2.11 ? este mai completa si mai stabila decat 2.03? Editat Martie 24, 2020 de kinderu56 Link spre comentariu
razvan_n Postat Iunie 9, 2020 Partajează Postat Iunie 9, 2020 Se mai găsește Fusebit Doctor de cumpărat pe undeva? Preferabil în țară... Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iulie 21, 2020 Partajează Postat Iulie 21, 2020 La 09.06.2020 la 14:36, razvan_n a spus: Se mai găsește Fusebit Doctor de cumpărat pe undeva? Preferabil în țară... Da Link spre comentariu
razvan_n Postat Iulie 21, 2020 Partajează Postat Iulie 21, 2020 Acum 3 ore, Florinel TV a spus: Da Unde? Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iulie 21, 2020 Partajează Postat Iulie 21, 2020 1 oră în urmă, razvan_n a spus: Unde? La colegu Tax Doru, iti dau nr tel. pe mesaj privat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum