PKP98 Postat Februarie 10, 2017 Partajează Postat Februarie 10, 2017 Ieri i-am facut si o "imbracaminte" https://postimg.org/gallery/3ig4c0cwa/. L-am conectat la PC cu un modul PL2303,ca terminal folosesc Termite si functioneaza bine,pe Atmega8 am ultimul update 2.11.Problema este ca atunci cand vreau sa scriu manual fusebit-i,apas 2 si apare " TIPE FUSE LOW si dedesubt TIPE FUSE HIGH",am incercat in toate modurile si nu vrea.Stie cineva cum trebuie sa-i scriu,adica pe rand sau pe toti odata,sau trebuie setat ceva la Termite? Uite asa apare: Init programming... DONE Read signature... 1E 90 07 Searching chip... no names in 8kB ver Read fusebits... L:6A H:FF E:00 Should be... L:6A H:FF E:00 Lockbits... DISABLED (FF) What to do?... 1 - write fusebits 2 - modify fusebits 3 - set lockbits 4 - chip erase 5 - end Apas 2 si apare; Type fuse LOW: Type fuse HIGH: Si de aici nu mai stiu cum trebuie sa introduc fusebit-i. Stie cineva? Multumesc! Link spre comentariu
ionel sm Postat Aprilie 2, 2017 Partajează Postat Aprilie 2, 2017 Am reusit sa blochez un Atmega 32l-8au(smd).Exista vre-un adapor pt. smd?In circuit nu cred ca merge deblocat...trebuie sa vin cu un manuchi de fire.O idee ar fi binevenita. Link spre comentariu
manolo Postat Aprilie 2, 2017 Partajează Postat Aprilie 2, 2017 Cauta pe net tqfp44 socket ,sint multe variante. Link spre comentariu
elmar Postat Aprilie 2, 2017 Partajează Postat Aprilie 2, 2017 Cred că-ţi trebuie acest adaptor... Nu l-am folosit(pentru atmega32) ...şi nu ştiu dacă se potriveşte pentru atmega32L...totuşi are adaptorul pentru 44 de pini. Dar adaptorul e funcţional...l-am folosit pentru atmega328 (32pini) şi a mers perfect! AFD...Adapter.zip Link spre comentariu
ionel sm Postat Aprilie 2, 2017 Partajează Postat Aprilie 2, 2017 Se gaseste de vanzare pe undeva sau trebuie facut? Link spre comentariu
elmar Postat Aprilie 2, 2017 Partajează Postat Aprilie 2, 2017 (editat) Probabil că e cineva care îl va putea face contracost...încerca la rubrica ”elecrtoJob”...N-am nici o ideie dacă cineva în are făcut ...pentru vânzare... Eu l-am făcut/construit ...doar pentru a-mi rezolva o problemă...dar n-am intenţia să-l vând!De fapt, eu n-am făcut decât o parte din el ...partea cu soclul de 32pini. Editat Aprilie 2, 2017 de elmar Link spre comentariu
orgasmo Postat Aprilie 2, 2017 Partajează Postat Aprilie 2, 2017 Am reusit sa blochez un Atmega 32l-8au(smd).Exista vre-un adapor pt. smd? Link spre comentariu
elmar Postat Aprilie 2, 2017 Partajează Postat Aprilie 2, 2017 (editat) Nu cred că pe ală(adaptoarul ăla) îl avea în vedere ...atunci când a întrebat! Decât să deblocheze acel atmega32 cumpărând un astfel de adaptor...mai bine îşi cumpără câteva bucăţi noi de atmega32L...şi a rezolvat problema! Editat Aprilie 2, 2017 de elmar Link spre comentariu
ionel sm Postat Aprilie 2, 2017 Partajează Postat Aprilie 2, 2017 @ orgasmo ce i-mi aratati ,...nu ca nu ar fi bune pt. ceva dar nu se poate adapta direct la atmega fusebit doctor. Cred ca o sa-l deblochez direct in circuit lipind ceva fire.La scriere e nevoie numai de 6pini dar in situatia blocarii e ceva mai rau. Link spre comentariu
elmar Postat Aprilie 2, 2017 Partajează Postat Aprilie 2, 2017 La deblocare îţi trebuie 20 de fire...şi nu ştiu dacă o să reuşeşti direct în circuit...e posibil ca unii pini(folosiţi la deblocare) să fie conectaţi la alte componente(cu rezistenţă mică, sub 10K) care să împiedice programarea corectă...şi să ducă în final la eşec! Link spre comentariu
ionel sm Postat Aprilie 2, 2017 Partajează Postat Aprilie 2, 2017 Ori cum n-am ce pierde decat putin timp.Revin cu rezultatul. Link spre comentariu
ionel sm Postat Aprilie 3, 2017 Partajează Postat Aprilie 3, 2017 (editat) Cam acesta este adaptorul care i-mi trebuie mie.Sub denumirea aceasta poate fi gasit pe net dar de negasit a noi in tara. TQFP44 QFP44 PQFP44 TO DIP4 IC Test Converter Socket Programmer Adapter Acum am vazut ca e identic cu cel prezentat de colegul orgasmo Editat Aprilie 3, 2017 de ionel1959 1 Link spre comentariu
orgasmo Postat Aprilie 3, 2017 Partajează Postat Aprilie 3, 2017 Sub denumirea aceasta poate fi gasit pe net dar de negasit a noi in tara. DIL44-TQFP44 http://www.tme.eu/ro/details/dil44_tqfp44-1/programatoare/elnec/70-0076/ TQFP44-ZIF http://www.adelaida.ro/soclu-adaptor-tqfp44-zif-7010-044-6-08.html Link spre comentariu
nico_2010 Postat Aprilie 3, 2017 Partajează Postat Aprilie 3, 2017 Sau aici: http://www.ebay.com/itm/Flap-TQFP44-QFP44-PQFP44-auf-DIP40-Sockel-Adapter-Universal-Programmer-Konverter-/172399352607?hash=item2823cd5b1f:g:wPwAAOSwXeJYHeij Vine cam intr-o luna si pretul este de 10 (5) ori mai mic decat la cele doua link-uri de mai sus. Link spre comentariu
ionel sm Postat Aprilie 3, 2017 Partajează Postat Aprilie 3, 2017 (editat) Ce le mai plac la astia din comertul romanesc sa ne fraiereasca.Au niste scoruri de-ti sta mintea in loc.Zici ca contine ceva aur. Am gasit pe alie***s 14$ cu transport inclus. Editat Aprilie 3, 2017 de ionel1959 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum