Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ATMEGA FUSEBIT DOCTOR

adrian82

Postări Recomandate

Setează USBasp sa funcționeze în modul Slow Clock. Asta se poate face fie punând jumperul corespunzător, fie, dacă programatorul are ultima versiune de firmware, selectand din soft (ex: Khazama 1.7.0) viteza de programare la 90-100KHz.

Link spre comentariu

Am incercat sa le citesc cu jumperul respectiv, atat pus cat si scos, nu vede integratul, am gasit un soft care imi zice atat de programator cat si de integrat in ce stare se afla..... cum vad daca un in.tegrat este resetat la valorile din fabrica?Am vzut undeva pe forum parca, in momentul citirii (nu mai retin bine daca flash sau eeprom) trebuie sa fie plin de FFF.La intergratul care palpaie ledu verde, pe site-ul autorului zica ca trebuie sa fac ceva ca sa stearga fusebiti si zice ca explica mai jos numai ca nu am gasit unde anume.Multumesc anticipat pentru ajutor.

Link spre comentariu

la verde inseamna ca e buna si la rosu ca e blocat (cel putin din silkscreen asta inteleg , scrie GOOD la verde si BAD la rosu)bagi integratul in soclu pui si jumperul pe ALLOW ERASE ca sa stearga tot si sa aduca fusebitii la cei din fabrica , alimentezi doctorul apesi pe buton sare din verde repede in rosu dupa care trece pe verde si cxam asta e , integratul e ca din fabrica , asta daca nu are busit ceva fizic prinauntrul luieu am avut unu; care avea o intrare busita si tot dadeam eu erase ca el pace sa functioneze ca omu

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

azi avand timp la serviciu....am recitit tot topicul si m-am gandit ca doar e o greseala facuta de mine ca nu merge.....

cablaj facut de @GeoMar ...hex folosit idem....si la resuscitare LED-ul verde statea aprins cu intermitenta....

programatorul [ doua ] nu le vedea....

am gasit un silkscrenn facut dupa cablaj..si am observat ca, in loc de cele 2 rezistente de 100 Ohm am pus de 1K...si asa schimbat.nimic.....

si pana la urma am gasit un scurt la mega8 slave ....la pin 11 fata de masa

si am reusit sa salvez 2 mcu mega8....

DAR

off topic : am facut intre timp si minidoki de pe site-ul lui yo6pir dar inca e netestat....

post-201871-0-91485500-1401561587_thumb.jpg

Link spre comentariu

Nu vreau sa dezamagesc, dar poate ca totusi varianta AVR-DOKTOR de pe site-ul polonezului este cea mai buna. Eu am renuntat la acel mini-doki deoarece este destinat doar pt.Atmega8. Cand am blocat alt AVR a trebuit sa construiesc alt "doktor", HI! Asa ca am ajuns la un up-date necesar: http://www.qsl.net/yo6pir/lock.html

Acum pot sa zic ca nu am nici o taina in a debloca AVR-uri. Am incercat cu majoritatea ce le am in shack. Le-am blocat voit, le-am setat aiurea fusebitii, varza totala! Dupa AVR-DOKTOR au mers toate ca ceasul, fara exceptie. Nota 10 pentru acel device! :aplauze

Vreau totusi sa mentionez ca nu toate versiunile de soft pentru doktor merg la fel de bine. Al meu este versiunea 7 care se pare ca e cea mai reusita. Nu stiu ce sa zic dar asa se vede la mine. La voi ceilalti care l-ati construit care versiune e cea care merge bine?

Link spre comentariu

am facut acel minidoki deoarece al meu nu a functionat....doar numai cu atmega8 am lucrat inca....

acum ca imi functioneaza cel universal nu am mai incercat daca merge minidoki....

am folosit vers. 2.11 si am deblocat 2 mega8.....

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • 6 luni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

Va rog mult,cine ma ajuta si pe mine.Vreau sa fac si eu acest Doctor fusebit si pentru a programa atmega8A-PU o sa folosesc programatorul Open prog.Ce si cum trebuie setat ca sa nu blochez integratul(daca se poate ceva print screen-uri,sunt incepator in programarea atmega,am blocat un atmega 328P pina acum cu acest programator).

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Am reusit sa fac si eu doctorul fusebit,fuctioneaza excelent,am deblocat de mai multe ori atmega 328p-ul pe care il blocasem,pina m-am invatat cum sa il programez,atasez citeva poze:

mai postez o poza(nu am putut sa le atasez pe amindoua odata):

post-234357-0-38430600-1469523578_thumb.jpg

post-234357-0-59300600-1469523903_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Esti sigur ca ai pozitionat corect capsula?

L.E.: Asa cum banuiam, pinout-ul versiunii QFN nu corespunde cu cel al versiunii PDIP. Nu iti ramane decat sa faci un adaptor la adaptor sau sa te folosesti de fire pentru breadboard cu care sa faci conexiunile corecte la ATMEGA doctor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări