nico_2010 Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Salutare tuturor,Scuze ca am disparut subit fara sa dau nici un feedback .. am un deces in familie si........ Am prin casa trei oscilatoare ca cele prezentate de nico_2010 dar pe toate scrie 25.000 Mhz si nu ma ajuta. O sa merg dupa ce ma intorc in Bucuresti sa cumpar un rezonator de tipul ala cu o valoare intre 1 si 8 Mhz apoi postez rezultatul.In primul rand condoleante.In al doilea rand, nu ai prin casa si un divizor cu 10 (74hc390), sau un 74HC4040, sau 74HC74 (bistabile tip D) cu care sa divizezi semnalul de la oscilator pana la o valoare adecvata? Nu trebuie sa cumperi alt oscilator daca poti face divizarea semnalului altfel. Link spre comentariu
florinangeru Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Salutare, am ceva divizori de tip 74hcxxx dar nu stiu exact de care. Peste cateva zile ajung acasa ii caut si postez . Multumesc mult de ajutor. Link spre comentariu
florinangeru Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Salutare,Am primit de la un amic ceva divizori sa-mi spui care ar fi mai potrivit pentru mine. Am atasat poze ca sa se vada codurile mai bine, am facut poza si la oscilatorul ce il detin .Multumesc Link spre comentariu
nico_2010 Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Salutare,Am primit de la un amic ceva divizori sa-mi spui care ar fi mai potrivit pentru mine. Am atasat poze ca sa se vada codurile mai bine, am facut poza si la oscilatorul ce il detin .MultumescNiciunuk dintre circuitele in cauza nu sunt divizoare, deci nu servesc scopului.Incearca la Co..x pe Maica Domnului si cumpara 74HC590 sau 74HC74 Link spre comentariu
florinangeru Postat Noiembrie 9, 2013 Partajează Postat Noiembrie 9, 2013 Salutare,Azi am reusit sa iau 1x 74HC74 si 1x 74HC590. M-am uitat putin pe datashet-ul de la 74hc74 dar mare lucru nu am inteles :(... cum procedez? Nu-mi dau seama cum face divizarea mia exact pentru ca daca la fiecare pin am alt nivel de divizare asta ar insemna ca pot face un modul super util de avut in casa pentru situatii de genul asta. Ma gandeam sa pun jumperi la fiecare pin si sa setez valoarea de care am nevoie ....... ma rog e o idee nu am idee daca se poate realiza ....Astept sugestii si o mana de ajutor ca sa deblochez microcontrolerul Link spre comentariu
nico_2010 Postat Noiembrie 9, 2013 Partajează Postat Noiembrie 9, 2013 Salutare,Azi am reusit sa iau 1x 74HC74 si 1x 74HC590. M-am uitat putin pe datashet-ul de la 74hc74 dar mare lucru nu am inteles :(... cum procedez? Nu-mi dau seama cum face divizarea mia exact pentru ca daca la fiecare pin am alt nivel de divizare asta ar insemna ca pot face un modul super util de avut in casa pentru situatii de genul asta. Ma gandeam sa pun jumperi la fiecare pin si sa setez valoarea de care am nevoie ....... ma rog e o idee nu am idee daca se poate realiza ....Astept sugestii si o mana de ajutor ca sa deblochez microcontrolerul Pentru 74HC74 foloseste configuratia de mai jos (CLK inseamna iesirea oscilatorului tau de 25MHz), iar pinul 9 al 74HC74 il conectezi la pinul 9 al uC. Link spre comentariu
florinangeru Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Pun cateva intrebari care s-ar putea sa para stupide dar vreau sa ma asigur ca fac totul corect .1. Pinul 14 de la 74hc74 este VCC si nu e trecut in schema data de tine.. trebuie sa il conectez la 5v sau nu?2. la pinul 3 de la 74hc74 conectez iesirea de la oscilator(cristal) da?3. pinul 9 de la 74hc74 este iesirea, adica se conecteaza la pinul 9 al microcontrolerului da? Link spre comentariu
nico_2010 Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Pun cateva intrebari care s-ar putea sa para stupide dar vreau sa ma asigur ca fac totul corect .1. Pinul 14 de la 74hc74 este VCC si nu e trecut in schema data de tine.. trebuie sa il conectez la 5v sau nu?2. la pinul 3 de la 74hc74 conectez iesirea de la oscilator(cristal) da?3. pinul 9 de la 74hc74 este iesirea, adica se conecteaza la pinul 9 al microcontrolerului da?Da la toate intrebarile si nu uita sa conectezi pinul 7 la masa Link spre comentariu
florinangeru Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 am realizat pe o placa de teste repede schema data de nico_2010 si m-am chinuit vreo ora fara succes, imi dadea chip no answer... de-mi venea sa pun ciocanul pe toate :(. La un moment dat s-a strigat la masa si am luat o pauza de masa, am baut un pahar de vin... m-am relaxat si m-am intor la teste. Am pus totul pe pozitie am dat programare si..... successsssssss.Multumesc mult de ajutor, multumesc, multumesc, multumesc sunt fericit acum. Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 bine ca esti fericita Link spre comentariu
florinangeru Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Ma gandeam ca vrei sa explici userilor modul de divizare, o formula .. ceva util... nu ca am scapat o litera din greseala... offff mare carcotas mai esti Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 ce sa ii faci e duminca seara Link spre comentariu
nico_2010 Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Ma gandeam ca vrei sa explici userilor modul de divizare, o formula .. ceva util... nu ca am scapat o litera din greseala... offff mare carcotas mai esti Uneori, carcotelile astea nu-si au rostul! Felicitari pentru reusita si tine minte, nu trebuie sa te blochezi cand exista solutii alternatve. Link spre comentariu
florinangeru Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Da uneori ma blochez si raman fara idei... Mii de multumiri pentru mana de ajutor intinsa . Link spre comentariu
briobit Postat Februarie 3, 2014 Partajează Postat Februarie 3, 2014 Cum trebuie sa faca ledurile cand :- nu e nimic in soclu- se face stergerea ok- ceva nu mergeLa mine am asa:- fara integrate in soclu nu e nimic aprins- am pus un Atmega8 se aprinde verde, apas pe buton sta cam 1-2 secunde palapaie de 2 ori si ramane verdeil pun in usbasp nu il vede-am pus alt Atmega si ledul verde doar palpaie (la asta ce draq ii fac?) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum