Stefan Postat August 21, 2013 Partajează Postat August 21, 2013 Am incercat acum ceva timp si nu merge treaba cu resetarea fusebitilor fara a sterge continutul memoriei flash, daca mergea insemna ca aia de la atmega erau niste fraieri. Cand jumperul este scos si controlerul este protejat la citire nu poti reseta fusebitii. Acest aspect a mai fost discutat pe forum. Link spre comentariu
ole Postat Septembrie 19, 2013 Partajează Postat Septembrie 19, 2013 Pentru cei interesati am de vanzare cablajele pentru acest montaj (cablajul principal + adaptoare). Sunt disponibile 10 seturi, realizate profesional (dublu strat, treceri metalizate, soldermask si silkscreen). Daca deranjeaza pe cineva acest mesaj il rog sa ma anunte si il voi sterge. Link spre comentariu
adicontakt Postat Septembrie 19, 2013 Partajează Postat Septembrie 19, 2013 pe mine nu ma deranjeaza , era bun si un pret Link spre comentariu
GanMark Postat Septembrie 19, 2013 Partajează Postat Septembrie 19, 2013 chiar o poza....m-am uitat pe site ..ole... dar mimic.... Link spre comentariu
ole Postat Septembrie 21, 2013 Partajează Postat Septembrie 21, 2013 Inca nu am calculat cat ar costa. Estimez ca luni vor fi disponibile pe site cu pret, descriere si poze. Toate comenzile se expediaza in limita timpului disponibil, dupa ce ies de la serviciu. Link spre comentariu
ole Postat Octombrie 3, 2013 Partajează Postat Octombrie 3, 2013 PCB-urile le gasiti aici. Link spre comentariu
florinangeru Postat Octombrie 30, 2013 Partajează Postat Octombrie 30, 2013 Salutare tuturor,De vreo trei zile intampin o problema cu un atmega 2560-16au si anume:am un arduino mega primit de la un amic cu microcontrolerul crapat... a gresit o conexiune si a bagat in el 12v pe unde nu trebuie si a facut booom. Am schimbat microcontrolerul, am verificat conexiunile sa nu fie ceva intrerupt sau in scurt si m-am apucat sa il programez. Am facut un test si am dat citire, verificare rescriere ca sa ma asigur ca totul functioneaza perfect, apoi am luat de pe pagina oficiala hex-ul si fisierul cu fusebiti, am dat scriere la hex totul a decurs ok. Dupa ce am scris hex-ul am dat scriere la fusebiti FF D8 FD, am primit confirmarea succesafull si pana aici mi-a fost :(. Acum microcontrolerul nu mai raspunde, nu mai merge citit, verificat, rescris.... ma-am chinuit o zi intreaga si nu i-am dat de cap nu inteleg ce are :(. Nu inteleg semnificatia fusebitilor dar am banuiala ca oscilatorul extern este pe 16mhz si fusebiti il seteaza pe 8mhz poate sa imi comfirme cineva daca gresesc sau nu? se distinge din poze? Ultima varianta ar fi sa il deblochez cu fuse doctor dar am o dilema... merge sa deblochez micocontrolerul daca este lipit pe placa sau trebuie musai sa-l dezlipesc? Prefer sa trag 20 de fire pe placa de cat sa-l dezlipesc si sa-l lipesc iar :(. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Octombrie 30, 2013 Partajează Postat Octombrie 30, 2013 Ce ai setat exact de s-a blocat nu stiu , probabil ai setat sa se activeze oscilatorul intern pe frecventa mica 128KHz , poti incerca cu fire dar depinde de ce piese mai ai conectate la pinii respectivi ... Link spre comentariu
florinangeru Postat Octombrie 30, 2013 Partajează Postat Octombrie 30, 2013 Astea sunt specificatiile producatorului mega2560.name=Arduino Mega 2560 or Mega ADKmega2560.upload.protocol=wiringmega2560.upload.maximum_size=258048mega2560.upload.speed=115200mega2560.bootloader.low_fuses=0xFFmega2560.bootloader.high_fuses=0xD8mega2560.bootloader.extended_fuses=0xFDmega2560.bootloader.path=stk500v2mega2560.bootloader.file=stk500boot_v2_mega2560.hexmega2560.bootloader.unlock_bits=0x3Fmega2560.bootloader.lock_bits=0x0Fmega2560.build.mcu=atmega2560mega2560.build.f_cpu=16000000Lmega2560.build.core=arduinomega2560.build.variant=megadeci fusebiti trebuiesc setati FF D8 FD exact asa am facut si e frustrant ca desi am urmat toti pasii si mi-a dat succesfull acum nu mai metge :(, as aprecia daca ar putea sa ma lamureasca si pe mine cineva cu fusebiti ca sa inteleg care e situatia si sa nu mai gresesc pe viitor. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Octombrie 30, 2013 Partajează Postat Octombrie 30, 2013 Ceva nu e bine , sunt gresiti fusebitii sau e cu totul alt program ... m-am uitat pe un calculator online http://www.engbedded.com/fusecalc si cu fusebitii aia se pare ca e selectat "external clock" nu oscilatorul cu quartz , asta explica de ce nu functioneaza , si de ce e mort pentru programator ca nu mai are clock . Solutia e sa pui un generator de tact extern ( cateva sute de kilohertz ) la pinul Xtal1 si sa-l reprogramezi cu programul corect FusebitDoctorul ti-ar pune fusebitii pe "default", dar e mult mai simplu in cazul asta cu un generator . Oricum nu e sigur ca functioneaza cu fire depinzand si de piesele ce mai sunt montate eventual pe placa la pinii respectivi , cum am mai zis Link spre comentariu
florinangeru Postat Octombrie 31, 2013 Partajează Postat Octombrie 31, 2013 Ok perfect, rugamintea mea este daca ai o schema de generator sa-mi dai ca sa nu ma apuc sa testez toate schemele de pe net pana gasesc una ok .Multumesc mult de ajutor Link spre comentariu
nico_2010 Postat Octombrie 31, 2013 Partajează Postat Octombrie 31, 2013 Ok perfect, rugamintea mea este daca ai o schema de generator sa-mi dai ca sa nu ma apuc sa testez toate schemele de pe net pana gasesc una ok .Multumesc mult de ajutorSalut!Incearca cu on oscilator ca cel din imaginea atasata, care sa aiba frecventa de minim 1MHz, maxim 8MHz. Link spre comentariu
florinangeru Postat Octombrie 31, 2013 Partajează Postat Octombrie 31, 2013 Abia azi am elucidat misterul hex-ului, ce am scris eu in microcontroler nu e varianta buna :( e posibil sa fie din cauza asta? Are legatura cu fusebiti? Eu ma gandeam ca nu are legatura si daca e rescriu dupa setarea fusebitilor varianta de hex ok.....intrucat am doua variante si nu stiam care din ele este ok.Alta nelamurire, daca l-am trecut de pe oscilator intern pe oscilator extern si are oscilatorul lipit pe placa nu ar trebui sa mearga? Intelegeam daca nu-l avea dar asa..... Link spre comentariu
nico_2010 Postat Octombrie 31, 2013 Partajează Postat Octombrie 31, 2013 Alta nelamurire, daca l-am trecut de pe oscilator intern pe oscilator extern si are oscilatorul lipit pe placa nu ar trebui sa mearga? Intelegeam daca nu-l avea dar asa.....Quartzul nu este un oscilator extern, in intelesul specificatiilor producatorului. Fuse bitii setati pentru oscilator extern configureaza uC sa accepte un semnal de clock de la un oscilator extern(cum este cel prezentat in postarea mea anterioara) si numai pe pinul 9 Link spre comentariu
florinangeru Postat Noiembrie 6, 2013 Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 Salutare tuturor,Scuze ca am disparut subit fara sa dau nici un feedback .. am un deces in familie si........ Am prin casa trei oscilatoare ca cele prezentate de nico_2010 dar pe toate scrie 25.000 Mhz si nu ma ajuta. O sa merg dupa ce ma intorc in Bucuresti sa cumpar un rezonator de tipul ala cu o valoare intre 1 si 8 Mhz apoi postez rezultatul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum