Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

multa stiinta putina practica

liviu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• liviu

23

• Th3_uN1Qu3

4

• adrian_pic

4

• [i_unit]

2

Top autori în acest subiect

difuzorul tau este un midwoofer cu tente de protrebuie sa stii sa-l folosesti daca vrei sa obtii ceva anume sau sa cauti alt dif mai capabil pt cerintenu se poate face o incinta finala de la 0 doar bagand 3 date in niste casutze si bum,cutiaNUprobabil nu ai facut acordul cutie dif ok,volum prea mic,filtrul la fel,nepotrivit,nu ai spus ce twetere ai folositsunt f multe date pe care trebuie sa le iei in considerare cand vrei sa faci ceva,altfel totul este la nimereala! ca si rezultatele! constructorul trebuie sa stie sa-si aleaga componentele in fctie de ce vrea sa obtina,si aici intervine experienta,aia care face toata diferentafaptul ca suna mai bine ca o clocitoare din supermarket este pt ca componentele folsoite sunt de o calitate mai buna decat gunoaiele ce echipeaza acelel cutiipt poze cauta pe google imageshackai acolo buton de selectat poza de la tine de pe pc,o urci la ei si apoi iti apar niste niste link-uri acolo pe care trebuie sa le copiezi pe forum,in casuta in care scrii mesajul.Copiezi pe cea care contine ceva de genul forum thumbnail pt a nu o afisa la marimea ei direct pe pagina topicului.DAca sunt f mari ca rezoltiei,inainte sa le urci ai optiuni dedesubt sa le redimensionezi baftaps:dupa cum vezi nici eu nu prea folosesc majuscule la inceput,puncte la sf,pt ca sincer si asa pierd cateodata minute bune degeaba ,mai ales cand discutia ajunge ca pe messenger,dar totusi incearca ca citesti inainte sa dai trimite si vezi daca au sens si logica frazele asa legate unele de altele si incearca sa mai lasi spatii si sa treci la un alt rand cand ai o idee nouasi eu sunt de acord cu colegii,trecand peste greselile gramaticale de genul sa,ma,mam io,nu se poate urmari ideea

Link spre comentariu

de fapt proiectul meu ,e un woofer activ , am optat pentru amplificatorul as350 ca imi placea cum suna ,un filtru activ da la un subwoofer sony , bine copiate si facute manual , normal acuma ca am reusit o sa trimit mai multe poze

Link spre comentariu

@liviuUna la mana, felicitari pt. boxe... sunt un efort. Felicitari ca ai facut incinta cubica, aici se vede ca ai citit mai mult decat mine (si nu-mi sariti in cap ca nu se aplica, ca unde stationare, ca tralala...).Ai dreptate cu kiturile de I.P.R.S., alea au fost primele 4, da. Si cele de 100w, da, alea au fost urmatoarele 6, de data asta integral realizate, cu colofoniu diluat in acetona, cu acid azotic, cu hartie de condensator, cu cupru emailat recuperat, cu componente obtinute cu greu, intr-o vreme in care "Maica Domnului" nu exista decat pe harta Bucurestiului si cladirea de la Conex era plina cu sobolani morti... Vrei sa continuam cu ce-a realizat fiecare in domeniu?Apropos de gramatica, trebuie sa intelegi ca e in avantajul tau sa scrii corect, pentru ca in felul asta ai mai multa credibilitate, oamenii isi fac o prima impresie buna despre tine si nu se ajunge la polologhiile astea interminabile, despre cum stii tu sa scrii... mie mi-e greu sa las impresia de agramat, cand am relatii ocazionale cu oameni care au teminat Oxford-ul sau sunt CEO.14 ani de scoala? Asta inseamna scoala generala + liceu + 2 ani de facultate?Eu am 22 ani de scoala numarati! Vrei sa-ti spun ce inseamna asta si cum e?Iti zic eu cum e, fascinant, vreau sa mai fac o facultate, ma gandeam sa dau la Drept sau la Medicina... inginerie am facut, arhitectura am facut... :nebun: Apropos de punctuatie, vezi ca si acolo sunt reguli... spre exemplu: virgula urmeaza imediat dupa cuvant, fara pauza intre ele...Felicitari si spor in continuare!

Link spre comentariu

pai tocmai ca in vremuriile acelea era mult mai interesant sa faci un cablaj ,imi aduc aminte ca , cautam vopsea si pensule cat mai subtiri ,ca sa nu fac punte intre tranzistorioricum eu nu am schimbat nimic de atunci , singurul lucru e ca se gasesc markere si acizi care nu mananca cuprul asa de repedeimi cer scuze de la toti , aveti dreptate in multe privinte sper sa fim prieteni sa vorbim cat se poate de mult singurul lucru nasol, e ca, nu se mai fac reviste ca in anii aceia si asta din cauza noastraca stam pe internet ,gasim o gramada de informatii si nu cumparam o amarata de revista care ar trebuii cumparata.ar trebuii respectate eforturiile celor care pulblica un articol.si vorbind asa mai delicatce frumos este ca atunci cand faci treaba mare , tii o revista in mana si te documentezi

Link spre comentariu

Aveti rabdare, in curand o sa fie ca-n Germania... daca ai dat ceva gratis pe net, fara sa platesti drepturi, te mananca puscaria direct... sa vezi coada la biblioteci, librarii si magazine de muzica... sau luate din net, contra cost, evident... Nu mai tine mult veselia!Pustii care isi imagineaza ca daca citesc aici, invata mai bine decat au invatat altii din practica electronistului amator, agenda radiolelectronistului, manualul radioamatorului, colectia tehnium 1970-1990 plus alea cateva care-au mai fost dupa, toate "almanahele" si muuuuulte alteleeeee, isi imagineaza gresit... forumul asta e un fel de "meditatie", de completare.

Link spre comentariu

Ce dimensiuni are cutia? Dar porturile de bass? (diametrul interior si lungime)

Ai posibilitatea financiara de a cumpara un alt difuzor care s-ar "potrivi" mai bine pentru cutia pe care ai facut-o? Cutia este foarte mare in raport cu difuzorul. Este pacat de cutie sa nu poata "presta" la adevarata valoare. Ar trebui si niste ramforsari daca tot vrei sa iasa o treaba pe cinste.

CBI nici nu a vrut sa se chinui sa descifreze mesajele tale si a scris dupa ce a vazut despre ce difuzor era vorba:

probabil nu ai facut acordul cutie dif ok,volum prea mic,filtrul la fel,nepotrivit,nu ai spus ce twetere ai folosit

Deci el nici nu s-a gandit ca difuzzorul ales de tine sa fie folosit intr-un subwoofer. El a si inceput postul lui cu:

difuzorul tau este un midwoofer cu tente de pro

Daca financiar nu poti sa faci un efort sa cumperi un alt difuzor ramai cu acesta dar .... tare pacat de cutia aia si de munca depusa sa o finisezi asa frumos. Oricum banii nu cresc in gradina deci primul impediment sunt banii :rade: asa ca trebuie sa ne multumim cu ceea ce ne putem permite.
Link spre comentariu

financiar vorbind , pot sa-mi cumpar ce difuzor imi doreste inimade fapt mi-am cumparat 2 boxe jbl de podea , suna foarte bine dar nu-mi place sa ascult sunetul de la altiivreau sunetul conceput de mine si nu vreau un bass deranjatvreau un bass placut , sa moara vecinii de ciuda nu sa-mi bata la usadifuzorul asta e un midwoofeer , cum il numiti voi da suna foarte bine are o chestie ce ma leaga .si niste medii impresionante

Link spre comentariu

asa este,am sarit rpd prin discutii pana am gasit ce ma interesa si am zis sa incerc sa-i dau un sfat ca deja incepuse sa ii para rau ca intrat pe forum ...ideea ar fi ca utilizarea acelui dif ca subwoofer nu ar fi prima alegere sau una f inspiratadar ar putea merge ,cel putin parametriii promit ceva bas jos la un volum decent,dar din cum arata cutia(nu ma refer la tamplarie) nu cred ca este nici ea chiar optima.Porturile par cam mici si volumul f mare la prima vedere pt un dif de 8'.Mai departe nu mai am idee.DIn cate tin minte kiturile alea romanesti erau cu 2n si erau unele de 35w maxim la 4 ohmi si unele de 100w maxim tot la 4 ohmi in aceesi maniera realizate.Poate nu sunt chiar suf sa asigure necesarul de forta pt frecv f joase nici ele,sau poate acordul incintei este f jos si diful alearga de nebun,naiba stie ce se intampla acolo(adica de unde nemultumirea)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări