Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Configurare htb-tools

vdingo11

Postări Recomandate

Am un router fedora 14 pe care am instalat htb-tools 0.3.0a pentru a limita download si upload pentru 2 ip-uri.Am multe neclartitati cu aceasta aplicatie ar o voi lua treptat:1. cum se calculeaza acel burst (in documentatie scrie intr-un loc ca pentru limita>2M se pune cel putin 64, iar in alt loc am gasit ca pentru 10000 kb se pune 12kb si nu mai inteleg nimic.De exemplu daca cineva doreste sa limiteze clientul la 256kb cat pune burst. Daca pe altul il vrea la 512kb sau la 1024kb cat va pune?- daca fiecare client are limit de 256 atunci la clasa mare se pune limit suma clientilor (512=256+256) - asta pentru 2 clienti.- bandwidth banuiesc ca este limita minima. Asta cum se fixeaza? Din ochi?Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vdingo11

1

Top autori în acest subiect

Vizitator nickb

burst= nr maxim de kb trimisi odata. in general, intre 5 si 10% din valoarea lui bandwith.

bandwidth= banda minima garantata unui client (fie el host sau subnet). Asa cum scriai si tu, in clasa mare , bandwidth se pune ca suma clientilor. Ca si sugestie, iei maximul de banda pe care il ai ,il imparti la numarul de clienti si obtii bandwidth

limit= banda maxima care se aloca unui client

priority = prioritatea clientului in clasa respectiva ( in functie de acest parametru, te poti juca putin cu limita superioara a benzii alocate unui client in sensul in care poti avea situatia in care un client cu prioritate mare sa aiba alocata limita superioara, in timp ce altul ramana la minimul alocat)

Un tutorial destul de bun il gasesti aici(inclusiv un exemplu comentat) http://docs.securityorg.net/htb.tool.htm

nick

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări