Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzor sistem genius 5000

delfy

Postări Recomandate

salut! intrebarea este daca se aude acel distort cand pui acel difuzor somogy!

Am hotarat sa folosesc amplificarea subwooferului genius la subwooferul(home made) si tocmai cand eram incantat ca se aude bine, dupa 5 minute a inceput sa zdrangane si el.

sunt curios pt ca daca nu ar insemna distorsionare de pe filtrul de subwoofer

M-am gandit ca ar putea fi preamplificarea sau amplificarea, asa ca am luat semnalul de la iesirea filtrului activ genius si am bagat semnalul in amplificarea subwooferului (home made)

app.... satelitii tot distorsionat se aud ...? Fa o proba numai cu satelitii si fii atent daca se aude la fel! Stima ;)

merge foarte bine si nici saltelitii de la genius nu distorsioneaza.

Nu sti sa citesti? Nu te supara pe mine dar ...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• delfy

12

• alex20alex

3

• sckump

1

• mircea888

1

Top autori în acest subiect

Si cu difuzorul SAL 1620 se aude acel zdranganit, dar foarte putin,cand este bagat in incinta de compresie, cand il las in aer liber se aude acel zdranganit accentuat. Problema nu cred ca ar mai fi din difuzoare, ci din amplificare asa cum am mai spus. As inlocui integratul TDA 7294, dar din cate stiu acesta se alimenteaza la plus minus 35V max fata de masa , si cand am masurat tensiunea pe condensatorii de filtraj al sistemului aveam o tensiune de plus minus 39,8V fata de masa. Si nici nu stiu daca ar fi integratul de vina pentru ca el merge, am masurat si tensiunea pe iesirea difuzorului cu volumul dat la maxim si aveam o tensiune de 32 v. Poate defectul este de la vreun tranzistor, sau un condensator ,sau orice altceva. As vrea sa probez piesele de pe circuit inainte sa cumpar un integrat, dar nu am schema electrica a circuitului. De unde ar fi defectul?

Link spre comentariu

Pai dupa atatia ani de functionare poate e timpul,daca exista si buget binenteles,sa faci o schimbare.In casa am si eu acelasi sistem(daca e cel deschis la culoare ce a aparut prima data)tot de vreo 5 ani,a fost forjat la MAXIM ore intregi,cel putin subwooferul ce il foloseam ca bass suplimentar la diferite bairamuri si inca traieste si merge bine.Dar daca ar fi sa "cada" ceva la el nu as ezita sa cumpar ceva nou.Dar binenteles daca ai ambitia sa-i gasesti hiba si vrei sa-l pastrezi in continuare,iti urez multa bafta.Remarc ca,cam aceeasi problema,cu un sunet asemanator,am avut-o cu un difuzor sub-woofer de la SAL SBX2050,parca,iar cauzele erau 2:bobina descentrata si lovirea fundului la difuzor...dupa cateva ore de functionare...

Link spre comentariu

Bugetul este c-am mic, am doar 300 lei momentan, si nu vreau sa mai dau banii pe sisteme 5.1. Ma gandesc sa strang mai multi bani, si sa imi cumpar 2 boxe mai mari pe 3 cai si o statie de putere, inca nu m-am orientat spre o anumita firma sau model, dar sa nu depaseasca 1200lei. Pana atunci o sa mai folosesc sistemul asta, si vreau sa il fac. Ma gandeam sa iau integratul de pe kit-ul subwooferul (home made), si sa il inlocuiesc cu cel al sistemului genius, dar am o mica nedumerire. Cand am cumparat kit-ul cu tda7294, am primit si schema circuitului, si scrie ca pe o sarcina de 4 ohmi tensiunea de alimentare se va face cu maxim +,- 29 V si pe o sarcina de 8 ohmi cu +,- 35 V. La genius am o tensiune de +,- 39,8V. Ce are mai special integratul asta de este alimentat la o tensiune mai mare decat kit-ul pe care l-am luat eu?Si daca as inlocui integratul,risc sa il ard? Nu vreau sa ard integratul asta, pentru ca nu as mai avea nici un subwoofer functional.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări