Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cu ce ascutiti panzele de circular?

en

Postări Recomandate

Am cateva panze de circular cu dinti de carbura(asa zisele placute widia) si as vrea sa le ascut. Singura oferta pe net, este un disc diamantat la 310lei pentru ascutit. :da O panza in medie costa 35-40 lei noua. Stiti si alte metode mai ieftine? Parca nu ma incumet sa dau 310 lei, pentru a ascuti niste panze in regim de hobby.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• en

3

• mihaighe

3

• gaby

2

• viopa

1

Top autori în acest subiect

Pentru a ascuti panza, este necesar apelarea la un atelier specializat, care v-a costa cam 30 lei.Asa ca, se merita cumpararea unei panze diamantate si o poti folosi de atatea ori cat vei avea nevoie. Este o investitie ce se amortizeaza, dar in timp.

Link spre comentariu

Am cateva panze de circular cu dinti de carbura(asa zisele placute widia) si as vrea sa le ascut. Singura oferta pe net, este un disc diamantat la 310lei pentru ascutit. :da O panza in medie costa 35-40 lei noua. Stiti si alte metode mai ieftine? Parca nu ma incumet sa dau 310 lei, pentru a ascuti niste panze in regim de hobby.

Nu ai trecut locatia si nu stiu de unde esti,da in Bacau se gasesc la talcioc discuri cu diamant de ascutit si costa in jur de 30-50 lei.Atasez o poza cu un astfel de disc cu mantiunea ca asta este pentru cutite de strung,dar preturile sant cam la fel.
Link spre comentariu

O scula de genul asta iti trebuieste http://www.aclasstools.ro/index.php/det ... ctrica/408Daca tai brad e suficient sa speli panzele cu o solutie care dizolva rasina. Din cauza rasini care se aduna pe dinti nu mai taie bine.

Vezi ca in linkul pus este o greseala :in poza aste o masina de ascutit panze de circular(care ar trebui sa aiba disc de ascutit cu diamant) si care mi-se pare prea eftina ca pret,iar in titlu se vorbeste de o masina de ascutit lanturi(care ar trebui sa aiba disc abraziv pentru otel rapid) si la care pretul ar fi corect ca valoare.Cred ca au facut o incurcatura in prezentare.
Link spre comentariu

Stiu ca este gresit titlul dar masina pentru ascutit panze este, masina de ascutit lanturi arata cu totul altfel. Panze care sa taie fara probleme cuiele din lemn gasesti la Wolfcraft.

Link spre comentariu

daca ai rabdare poti incerca pe flex ,,,, am ascutzit o panza de circular la nevoie pe flex dar sincer te plictisesti cat dureaza ....

Daca o ascutiti cu flexul puteti sa o aruncati, 1.ascutire neuniforma (vor taia 2 dinti restul ba) 2.descentrare (vibratii) poate ramane-ti si fara discul de ascutit (maximul de viteza al discului este de 5500rpm dupa care poate sa se distruga).
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Un disc asemanator cu al lui mihaighe am cumparat si eu cu 60 ron din Obor in spatele pietei unde sunt tarabe cu tot felul de fiare. Vinde discuri cu mai multe modele ale depunerii de material abraziv (pe circumferinta, pe lateral, oala, pe suprafata rotunda, etc) in functie de ce doresti sa ascuti cu el . Poate cel mai bine ar fi sa ai o panza cu tine si sa vezi care model de disc ti se potriveste cel mai bine.Eu am folosit discul pe un polizor de 3000rpm si am ascutit cutite de strung cu placute lipite. S-a comportat f bine, singura constatare a fost ca se cam incarca cu depunere suprafata diamantata. Exista vreo modalitate de curatare a ei sau depunerea se desprinde singura pe masura ce ascuti in continuare?

Link spre comentariu
  • 5 ani mai târziu...
Vizitator cristian ilie

poate va ajuta

http://www.sculeprofionline.com/cumpara/disc-vidia-ascutit-in-unghi-dintii-desi-d-150-5

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări