paky90 Postat Februarie 26, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2011 se poate praji statia de la 17 v in cc ? eu am legat trafu cu o punte redresoare de 35A si 2 condensatori de 40 v si 10000uF si se aude super Link spre comentariu
sonic11 Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 dupa cate stiu eu accepta in jur de 14,4v Link spre comentariu
paky90 Postat Februarie 26, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2011 traful lam gasit la un pret destul de ieftin zic eu 50 de lei e mult? Link spre comentariu
sonic11 Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 in nici un caz e pomana unul de 100w costa 80lei Uite cam ce ar trebui sa faci daca ai avea trafu respectiv:In primu rand ar trebui sa ii scoti din spirele di secundar pana ajungi la 9v, apoi pui o punte redresoare de ninim 25A dupa care pui condensatori de filtraj cand desfaci din spirele trafului, desfaci cateva apoi masori tensiunea fara sa tai sarma care ai desfacuto si repeti pana ajungi la 9..9,5v Link spre comentariu
paky90 Postat Februarie 26, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2011 si sa reduc din voltaj ce as putea sa fac ? ma puteti ajuta?alta varianta fara sa reduc din nr de spire nu este? Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Ai putea prin a incepe sa apesi butonul 'modifica' si sa completezi vechiul mesaj...Exista si varianta cu stabilizator,acum sa vedem cine-ti explica pas cu pasSau mai bine,deschide un topic pe tema asta la servicii,si ti-l face cineva de-a gata,tu conectand doar traful si ampliful la el Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Alta varianta e sa-i pui un stabilizator cu tranzistor serie, cu 2n3055(4buc) pe un radiator de 300cmp si 317 setat la 13,5V. Link spre comentariu
sonic11 Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Domnule ti-a fost date toate variantele si cum sa procedezi, fara suparare dar cred ca Dr.L are dreptata asa ca roaga pe cineva care se pricepe sa-ti faca respectivu alimentator Link spre comentariu
paky90 Postat Februarie 27, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2011 multumesc pentru tot sprijinul acordat Link spre comentariu
paky90 Postat Martie 1, 2011 Autor Partajează Postat Martie 1, 2011 as vrea sa stiu daca as putea sa pun 6 sa 8 condensatori dar care nu au acelas voltj si aceiasi uF as putea sai pun respectand polaritatea ?da sunt 12v masurati Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Se pot pune in paralel mai multe condensatoare de capacitati si tensiuni diferite, insa in cazul dvs. tensiunea lor de lucru sa fie de minimum 25 V. Acei 12 V furnizati de transformator sunt masurati sau asa scrie pe el ? Daca sunt reali (masurati), dupa filtrare ar trebui sa aveti in jur de 15 V (datorita caderilor de tensiune pe diode) si practic nu este vorba de nici-o supravoltare. Totusi nu are rost sa majorati capacitatea de filtrare peste 20000 μF, practic nu veti sesiza nici-o diferenta, in schimb in momentul conectarii transformatorului la retea se va mari socul de curent prin puntea redresoare. Daca aveti brum de retea sesizabil, mult mai eficient este sa montati un filtru "pi" decat sa mariti capacitatea de filtrare, eventual montati in paralel pe fiecare dioda a puntii cate un condensator de 22-100 nF (sunt nepolarizati), la 25 V sau mai mult. Link spre comentariu
paky90 Postat Martie 3, 2011 Autor Partajează Postat Martie 3, 2011 de un condensator dintr-un cuptor cu microunde ce ziceti as putea sa pun unu pentru filtraj? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 Domnule paky90... Dacă v-aţi fi uitat ce capacitate are un asemenea condensator, n-aţi mai fi întrebat... ! Lăsaţi-i doar pe cei doi de 10000 μF/40 V pe care îi aveţi, sunt foarte buni şi suficienţi ! Link spre comentariu
paky90 Postat Martie 3, 2011 Autor Partajează Postat Martie 3, 2011 imi puteti spune si mie ce putere are un condensator de la un cuptor cu microunde? pt ca sunt foarte curios :jytuiyusi ce sar putea intampla daca as pune un asemenea condensator? Link spre comentariu
sonic11 Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 Un condesator nu are putere are o capacitate care este inscrisa pe el si o tensiune de lucruDaca il vei monta va filtra si el in masura capacitati lui dar nu-si are rostul pt ca cei doi conzi de 1000uf care ii ai sunt suficienti Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum