Vizitator stc Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Ce posibilitati ar fi de a adauga la un instrument de masura cu afisaj cristale lichide un al doilea afisaj cu led?Stiu despre afisaj conexiunea pinilor si ca este multiplexat. In rest tot instrumentul este un cip depus pe cablaj si acoperit cu rasina epoxi, cateva componente banale (rezistente si condensatori) si cateva butoane.Daca exista vre-o solutie ar fi util sa pui un afisaj mai mare mai vizibil sau la distanta mai mare de locul unde se face masuratoarea Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Comanzi segmenti prin drivere,comunurile de asemenea,punctele prin inversoare.Restul nu se folosesc la led7. Si sa ai o baterie de schimb la indemana,cu bat slaba ,masoara aiurea. Link spre comentariu
Vizitator stc Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Vag raspuns.Nu-i vorba de un multimetru da tot o chinezarie e. Link spre comentariu
volhov Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Cred ca este posibil. Am facut "pe vremuri" asa ceva, atasand unui ceas electronic (de mana) cu LCD,4 digiti 7SEG LED. Am folosit comparatoare pentru a citi iesirile spre LCD de la ceas si niste porti CMOS.Pana la urma ceasul a functionat, insa concluzia a fost ca n-a meritat munca depusa.Deci... daca vrei neaparat, se poate. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Segmentele se leaga la segmentele unui afisor led7 multiplexat,in felul urmator A la A, B la B,si tot asa;conexiunile se vor face prin intermediul inversoarelor cuprinse in 4069.Electrozi comuni de la LCD se conecteaza la catozi prin inversoare.Ce nu ai inteles? Link spre comentariu
Vizitator stc Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 nu uitati ca electrodul comun la afisoarele lcd este alimentat in impulsuri pentru a nu distruge cristalul lichid (nematic sau de care o fi el), deci trecerea spre ttl sau cmos trebuie sa mai includa ceva ! in plus afisajul este multiplexat (2 electrozi comuni). Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 19, 2011 Partajează Postat Februarie 19, 2011 Din cate spui,vad ca sti mai bine ca noi ce ai;eu nu mai pot sa te ajut pt tocmai s-a mutat ghicitoarea din oras si nu mai pot sa ghicesc ce ai acolo(1 digit,2 digiti,LCD matricial/grafic,leduri cu anod comun,catod comun,...).In msg anterior nu ma refeream la multimetru,ci la un aparat de masura(care masoara o marime).Prin faptul ca ai mentionat ca nu e vorba de un multimetru,consider ca ai dat cu tifla,intentionat sau nu.(pe viitor poate o sa realizezi si tu ce vorbesti)Spor. Link spre comentariu
Vizitator stc Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 domnule "TYC" eu nu dau cu tifla. chiar incerc sa aflu ceva, pentru mine si poate pentru altii. faptul ca stiu cate ceva despre display-urile cu cristale lichide e meritul meu si nu am nevoie de gicitoarea care cica e plecata din oras dar totusi da sfaturi de zor sa am o caruta de baterii la indemana . daca era vorba despre un un multimetru ordinar nici nu ma oboseam sa dechid calculatorul. . Deci sa revenim pentu eventualii PRICEPUTI care pot da o solutie pentru mine si dupa cum spuneam poate pentru alte persoane interesate. Nu conteaza nici ce masor, nici cati digiti are display-ul. IMPORTANT ESTE CA FIECARE DIGIT (7 SEGMENTE + PUNCT) ARE 4 PINI PENTRU SEGMENTE (CATE 2 SEGMENTE LEGATE IMPREUNA SI 2 BACKPLANURI--- ELECTROD COMUN) dupa cum se vede in .jpg-ul atasat. din pacate osciloscopul meu e doar cu un canal si nu sunt sigur de defazajul dintre semnale. scula e alimentata la 1,5 v dar are un dublor intern care trimite spre afisajul LCD semnale de 3 v. Pentru afisajul cu LED nu m-am hotarat de care sa fie. Aici posibilitatile sunt multiple si la indemana. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 Si nu nu crezi ca informatiile pe care le-ai prezentat acum trebuia sa le expui inca de la inceput?In afara de asta,mi se pare perfect normal ca noi sa te tragem de limba pentru a avea suficiente informatii ca sa putem sa-ti raspundem la obiect Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 "scula e alimentata la 1,5 v dar are un dublor intern care trimite spre afisajul LCD semnale de 3 v.Pentru afisajul cu LED nu m-am hotarat de care sa fie. Aici posibilitatile sunt multiple si la indemana." Se pare ca acest tip de afisor este ca la ceasuri cu doua substraturi (backplanuri?). Iti recomand schema dintr-o revista Tehnium (nu mai stiu nr. dar are pe coperta pe tov. Ceausescu!) si era cu AO 339 si trz. (si a fost verificata). Succes. Link spre comentariu
Vizitator stc Postat Februarie 21, 2011 Partajează Postat Februarie 21, 2011 "Si nu nu crezi ca informatiile pe care le-ai prezentat acum trebuia sa le expui inca de la inceput?In afara de asta,mi se pare perfect normal ca noi sa te tragem de limba pentru a avea suficiente informatii ca sa putem sa-ti raspundem la obiect"Foarte corect "DOTTORE" .Din pacate la inceput nu aveam toate informatiile (am ridicat ulterior schema display-ului), dar am pus totusi intrebarea in ideea ca cineva s-a lovit de aceeasi problema (nevoit sau de curiozitate) .cum pot modifica titlul c-am avut "un deget prea lung" si a iesit altceva decat trebuia? Link spre comentariu
Vizitator stc Postat Februarie 21, 2011 Partajează Postat Februarie 21, 2011 "Se pare ca acest tip de afisor este ca la ceasuri cu doua substraturi (backplanuri?). Iti recomand schema dintr-o revista Tehnium (nu mai stiu nr. dar are pe coperta pe tov. Ceausescu!) si era cu AO 339 si trz. (si a fost verificata). Succes." Foarte aproape de adevar domnule gica70 . Multumesc de recomandareaa cu TEHNIUM-ul, dar colectia mea e destul de "aerisita", iar de pe varianta online, nu indraznesc sa caut caci voi iesi la pensie si tot nu voi gasi ce caut (se incarca foarte greu). Poate cineva are colectia mai completa, si-l poate vedea pe neaNICU pe coperta sa-mi spuna ce numar este. Sau alta idee de schema ? Link spre comentariu
fratello Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Gasesti aici ce-ti trebuie viewtopic.php?f=14&t=30596Succes ! Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Adevarat frate.. Link spre comentariu
Vizitator stc Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 MARE MULTAMITA DOMNILORVOI STUDIA POSIBILITATEA DE A ADAPTA (MODIFICA ) LA NECESITATILE MELE.DIN PACATE VARIANTA DIN TEHNIUM 1/89 NU ESTE O SOLUTIE (NOILE TIPURI DE AFISAJE LED SUNT TURNATE IN EPOXI SI NU POT FI MODIFICATE.POATE VARIANTA DIN TEHNIUM NR 5/93 CU INLOCUIREA PORTILOR TTL CU CMOS-URI,DAR TOT REZULTA O "CARUTA DE PIESE".O SCHEMA CU MICROCONTROLER AR FI CEA MAI BUNA IDEE . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum