Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se explica ?

Vizitator straton

Postări Recomandate

Vizitator straton

Incercand sa potrivesc o sursa de alimentare a unui montaj cu un consum variabilincerc sa ma incadez in limitele specificate in schema de principiu.. Bobinand un secundar cu priza mediana , desi cele doua jumatati au riguros un numar egal de spire,totusi tensiunile in gol si in sarcina difera cu 6-7%. Lucru acesta se justifica prin lungimea diferita a bobinajelor. Nu am bobilat simultan cu fir dublu.Ceia ce mi se pare insa curios este faptul ca tensiunea la extremitati nu este egala cu suma celor doua tensiuni pe jumatati , este mai mare.Cum se explica acest fapt ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

• 2 săptămâni mai târziu...

Probabil ca din cauza distorsionarii din cauza redresarii apare acea diferenta intre tensiunile +/- si suma lor. Totusi nu inteleg prea bine: daca cele 2 tensiuni continue (+/-) difera, cel mai probabil difera consumul pe cele 2 ramuri. Diferentele dintre cele 2 infasurari (cauzate de rezistenta diferita rezultata din lungimea diferita a sarmei celor 2 bobinaje) ar trebui sa produca doar un riplu de 50 de hz peste tensiunea redresata (sub sarcina semialternantele "pare" vor diferi putin de cele "impare")Spor!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări