Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Overclock la AMD ATHLON XP 2200+

Vizitator vasilik

Postări Recomandate

Vizitator vasilik

Am si eu un pc placa baza ASROCK K7S41GX,procesor AMD ATHLON XP 2200+,1Gb ram DDR 400,chipset north bridge SIS 741GX,south bridge SIS936l.Dpa jumperii de pe placa de baza FSbul este266Mhz.Din bios e reglat clockul automat la 133.Intrebarea e cum fac sa-l ridic la 2000-2200Mhz.In prezent prezent lucreaza la 1800Mhz.Coolerul e de 6 pe 6 Cm.Pe placa de baza mai exista un rind de jumperi PID cae nu sunt cuplati.In manualul placii sw baza zice ca de acolo se regleaza multiplicatorul cpu.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• The Stressmaker

2

• nightmares993

2

• Th3_uN1Qu3

2

• sile2288

1

• 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator project80

Daca nu ti-a facut seisme pana acum da-l inapoi la 1800 pentru ca asa merg AMD-urile(se chema inainte PR performance rating fata de intel) Nu castigi nimic daca faci O.C doar ai sanse mari sa faci un upgrade complet :pl baza+proc+memorii+pl video pentru ca procu e sk A si are si cativa ani buni ,daca il ai obosesti si cu OC s-ar putea sa faca fisssss si atunci ce faci schimbi tot !!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

in primul rand schimbati coloerul la cpu cu ceva mai baban si apoi fati un update de firmware la bioss cu o versiune mai noua si ai sa vezi ca poti mai mult foloseste o pasta termo conductoare arctic silver e foarte buna baftaa :da

Link spre comentariu

Bine, overclock-ul va forta si memoria RAM, si va creste si HT-ul peste limitele normale. Asa ca ai grija, pune un cooler mai mare si creste FSB treptat, din 2 in 2.

Link spre comentariu
Vizitator nigh7ang3l

Sfatul meu e sa nu faci overclock prin marirea FSB-ul orice ar fi ! Tot ce tine de FSB si voltaj pe procesor trebuiesc evitate. Totul tine de multiplicator si de solutia de racire pe care o folosesti. Avand in vedere ca incerci sa faci operatiunea asta pe un AMD mai bine renunti la idee, pe langa faptul ca sunt extrem de sensibile (ca si generatie de procesoare) se incing si foarte tare si risti sa arzi atat procesorul cat si placa de baza.

Link spre comentariu

Marirea FSB-ului nu este asa de periculoasa ca si marirea voltajului. Daca il cresti din 2 in 2, apoi restart, verificat temperaturi, test de stabilitate, nu se intampla nimic. Prea multa putere in plus nu obtii dar...

Link spre comentariu

Problema cu FSB-ul este ca dai toate componentele peste cap si una din ele poate crapa sau functiona eronat. La aceste procesoare din cate stiu au multiplicatorul blocat si asa ceva le deblocheaza (Eng): http://technobabble.com.au/technobabble ... barton.htm . Problema este ca nu il poti overclocka prea mult, undeva in limitele a 5-10% pana sa ajungi la tensiuni Vcore periculoase. Vrei OC extrem?

.
Link spre comentariu

Problema cu FSB-ul este ca dai toate componentele peste cap si una din ele poate crapa sau functiona eronat.

Pana la 150MHz nu ai probleme de genul asta. Iar chestia asta e valabila doar la placile vechi... dupa AXP (si chiar si in perioada lui dar era valabil pt placile mai scumpe), poti sa dai FSB cat vrea basca ta. Intr'adevar insa Athlon XP favorizeaza overclock'ul prin multiplicator.
Link spre comentariu

Eu de exemplu am un barton la 2600+ care deblocat este vazut ca unul "mobile" si in consecinta este ajustat si Vcore undeva pe la 1,72V fata de 1,65V in mod normal. Avantajul este ca puteam sa-l cobor pana la 500MHz lejer direct din soft dar la multiplicator 13,5X se bloca (Vcore era deja 1,72V - 1,75V). Eu sunt adeptul functionarii reci si, avand un radiator normal, i-am scos puntile (de fapt au fost facute de cel de la care l-am luat si din cauza faptului ca a trecut prin cicluri de incalzire-racire destul de dese a cedat COSITORUL puntilor, asa ca le-am scos). La OC daca nu ai o placa de baza cu masura pe dioda incorporata in CPU atunci o sa ai destule probleme legate de incalzire, tinand cont ca, atunci la Socket A, piata placilor de baza inca era impartita in senzori cu termistor sub procesor si cu cele cu masura pe dioda interna a CPU.

Link spre comentariu

la Socket A, piata placilor de baza inca era impartita in senzori cu termistor sub procesor si cu cele cu masura pe dioda interna a CPU.

Asta asa e, si Barton'urile nu sunt mari amatoare de caldura.
Link spre comentariu

Fostul meu bartonel 2500+ rula overclockat la 2200mhz(11x200) fata de 1800(1x333) cat avea initial,asta pe un kt600 care suporta fsb 400mhz si la care modificasem pe placa de baza pini la controleru de la sursa procesorului ca sa am tensiune care vroiam eu, mai exact 1.8V.Daca poti controla multiplicatoru atunci micsoreazal si seteaza fsb-ul la 333mhz altfel incat sa iti iasa frecventa default,mai apoi pui tensiune la procesor la 1.75 si incepi sa cresti multiplicatoru cate un pic pana vezi ca face figuri.Nu uita sa pui si ramii tot la 333mhz.succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări