tommymd Postat Martie 16, 2011 Autor Partajează Postat Martie 16, 2011 Ideea cu motorasul e buna dar cred ca o sa consume mai mult decat cel cu ultrasunete si nu cred ca o sa acopere o arie asa mare.Eu am facut un experiment avand in vedere ca pamantul e tot inghetat si cartita aia inca scoate musuroaie. Am ingropat traductorul intru-n tunel din musuroi in mijlocul gradinii si l-am orientat spre o jumatate din ea. Pe acea jumatate nu a mai scos nici un musuroi nou iar in cealalta parte a scos 11. A acoperit cam 4 ari. Eu cred ca functioneaza.L-am alimentat de la o baterie de 120 Ah schimbata de la un tir care nu prea mai tine curent. merge o saptamana cu ea. Poate cu una buna tine mai mult.M-am gandit sa incerc cu un releu de semnalizare la care sa-i leg mai multe relee simple si sa le imprastii prin gradina sa tot tacane acolo sa vad daca o deranjaza. Deocamdata am gonit-o din partea de gradina care conteaza, pe cealalta o sa experimentez Link spre comentariu
costyy86 Postat Aprilie 22, 2011 Partajează Postat Aprilie 22, 2011 Cei care ati facut montajul, sunetul este continuu? sau doar la anumite intervale de timp..?Apropo..si ce pot pune in loc de CA3130? ca nu gasesc... Link spre comentariu
cristi71 Postat Aprilie 22, 2011 Partajează Postat Aprilie 22, 2011 uN 741 merge fara probleme acolo..sau alt AO.. Link spre comentariu
cristi71 Postat Aprilie 22, 2011 Partajează Postat Aprilie 22, 2011 dupa schema osilatorul cu AO comanda 4017 u intermitenta altfel nu poate sa mute iesirile deci nu e continuu sunetul. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Aprilie 22, 2011 Partajează Postat Aprilie 22, 2011 Sau mai degraba un aerator de pesti, la 220V, cuplat mecanic la un tarus. Pana la urma orice produce vibratii mecanice simtite la mana poate fi folosit cu succes. Cat despre treaba cu ultasunetele, sunt eficiente daca sunt directionate in tunel, pana cartita astupa acel tunel. O idee mai ciudata ar fi proiectarea unei turbine eoliene mici care sa antreneze o roata dintata pe care, sa existe un pinten cuplat la un "berbec" mic care sa loveasca o bucata de plastic infipta in pamant. Sa zicem ca ar fi o "variatiune la tema" la celebrul "thumper" din filmul Dune (singura poza existenta pe net este aceasta http://en.wikipedia.org/wiki/File:DuneTV-ThumperCU.jpg ). Asa se elimina necesitatea unei surse de energie, in schimb, in zona trebuind sa existe ceva vant disponibil plus ca se poate construi cu usurinta in numar suficient. Link spre comentariu
tommymd Postat Aprilie 23, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2011 Sunetul variaza pe cateva frecvente, in functie de ce valoare alegi la semireglabile si se tot schimba, asa ca daca se aud, se vor auzi ca un tacanit.Problema la dispozitivele mecanice apare daca ai o gradinuta mai micuta in care te relaxezi ziua, o sa te tacane la cap si in plus, mi se pare mai greu de realizat. Dar cred ca functioneaza, insa nu stiu daca nu cumva si vibratiile trebuie sa aiva o anumita frecventa ca sa deranjeze cartita. Link spre comentariu
costyy86 Postat Aprilie 23, 2011 Partajează Postat Aprilie 23, 2011 Multumesc pentru raspunsuri,.. Link spre comentariu
costyy86 Postat Aprilie 27, 2011 Partajează Postat Aprilie 27, 2011 Cum reusesc sa calibrez pe fregventa care deranjeza cartitele, am inteles ca undeva pe la 5 Hz...am un aparat de masura care masoara Hertzi, dar cred ca masoara doar hertzi intensitatii electrice. Link spre comentariu
costyy86 Postat Aprilie 9, 2012 Partajează Postat Aprilie 9, 2012 Am observat ca aparatele pentru alungat cartitele prin vibratii sunt mult mai bune, as vrea sa construiesc unul, dar nu stiu cum, pot folosi un motoras cu un excentric? si apropo am vazut ca vibratiile sunt de aproximativ 400Hz..cum le pot produce? Link spre comentariu
tommymd Postat Aprilie 9, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2012 O frecvență de 1 Hz corespunde la o perioadă de repetare a unui fenomen de o secundă, 2 Hz la o jumătate de secundă, etc. Calculeaza tu restul, cam ce rotatie trebue sa fie la rotor ca sa produca numarul necesar de vibratii. ( nu sunr sigur dar cred ca la o rotatie se produc 2 vibratii) Link spre comentariu
mikee Postat Aprilie 9, 2012 Partajează Postat Aprilie 9, 2012 Nu poti pune schema sa o incerc si eu,imi strica cartitele straturile din gradina? Cu multumiri! Link spre comentariu
costyy86 Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 Nu poti pune schema sa o incerc si eu,imi strica cartitele straturile din gradina? Cu multumiri!Nici eu nu am schema, deaceea vreau sa caut, dar am un aparat de alungat dinacela din comert, dar nu e bun de nimic, eventual poate o sa il modific pe acela sa pun vibrator de telefon... Link spre comentariu
salsa Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 Exista pe la jucarii un kit solar, care contine un mic panou solar si un motoras. Ma gandesc ca s-ar putea anexa un excentric acelui motoras si (aproape) gata treaba.Nu stiu alte animale cum sunt dar pe noi, oamenii, ne deranjeaza mai tare un zgomot care nu e permanent ci se repeta la anumite intervale, eventual aleatoriu. Daca e permanent te obisnuiesti pana la urma...La componentele mentionate mai sus s-ar putea anexa un mic acumulator si un montaj care sa incarce acumulatorul si sa comande motorasul, sa spunem, cateva secunde pe minut, cam in genul in care vibreaza telefonul. Sau daca aveti motorasul din telefon se poate adapta la o lampa solara de gradina, care are deja acumulator si sistem de incarcare. Intregul sistem se poate introduce intr-o sticla de plastic taiata la mijloc si pe urma lipita la loc, motorasul plasat chiar in dop si sticla infipta cu dopul in pamant.Nu stiu, nu ma pricep la cartite, e parerea mea de electronist si om care trebuie sa ascult zilnic basii unor cretini de prin vecini. Am spus bass? Muzica? Subwoofer? Ar fi o idee... Link spre comentariu
tommymd Postat Aprilie 10, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2012 Cu un vibrator de telefon o sa protejezi cam un metru patrat. Nu considerati cartitele ca niste Animalute foarte sensibile care fug cat colo cand simt o vibratie. Ele sapa pentru mancare nu de placere, asa ca o sa insiste si daca sunt vibratii. Ele mananca insecte si rame, poate scapi de astea mai repede si atunci pleaca singure E nevoie de o perioada mai lunga de vibratii sau ultrasunete ca sa se simta stresate in locul respectiv si sa plece. Dar sa stii ca pleaca doar daca au unde. Ale mele s-au mutat in gradina alaturata si acum au aparut iar 3 musuroaie.Daca esti curios o sa vezi cateodata si pe terenul de pe langa drumuri musuroaie, si acolo sunt vibratii intens. Poate este totusi o frecventa suparatoare. Din cate am mai citit si eu pe site-uri straine la vibratii ar trebui sa fie cicluri periodice si aleatorii de vibratii, nu continue ca se obisnuiesc.Daca vrei sa scapi cu orice pret si vrei sa le omori, sunt ceva capcane care le pui la intamplare si poate ai noroc. Sunt ceva filmulete pe net. Eu am vazut la un prieten care a pus la niste straturi fumigene in gauri de la farmacia veterinara care cica fac ceva fum toxic si le otraveste. Nu au functionat, poate sunt prea lungi galeriile. Iar in legatura cu tarusii aia cu vibratii de cumparat, au scos musuroi chiar langa el. Aparatul despre care am discutat eu aici, ori nu la-m facut eu bine ori asa este el, dar este cam greu de intretinut. Mie mi se cam ard integratele dupa o perioada de functionare.Bafta! Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 Presupun ca prietenul respectiv nu a folosit un ventilator ca sa impinga fumul in galerii (solutia aceasta se poate folosi si pentru scoaterea cartitei din galerii daca se foloseste un fum de la frunze umede si un ventilator mai puternic plus o "palnie" deasupra care sa impinga fumul in galerii, asa se va vedea si unde a scos musuroaiele). La varianta cu vibratii, presupunand ca situatia este ca la oameni, o unda dreptunghiulara este mai deranjanta decat una sinusoidala asa ca, un difuzor de joase in galerie (sau montat intr-o cutie ingropata langa o galerie) cuplat la un generator de unda dreptunghulara poate ar avea mai multe sanse. Am scris asta stiind ca ultrasunetele nu se propaga prea bine in pamant, spre deosebire de frecventele joase, asa cum s-a mai mentionat. Calitatea slaba a componentelor poate fi de vina pentru arderea lor, o solutie ar fi micsorarea cu putin a curentilor in circuit prin micsorarea tensiunii de alimentare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum