tommymd Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Buna ziua!Sunt un electronist amator si nu ma prea pricep la principiile de functionare ale pieselor, fac doar montaje ca atare pe care le gasesc in diferite locuri. Daca nu merge vreunul, incerc altul si tot asa.Acum am o problema.Stau mai prost cu banii si as vrea neaparat sa realizez acest montaj pentru ca am mari probleme cu cartitele. Am gasit doar aceasta schema, nu mai am alta si se intampla ceva: se cam incing tranzistorii si nu stiu daca e normal sau nu.Montajul ar trebui sa functioneze nonstop si in mijlocul gradinii. Din cate am tot vazut ar trebui ingropat putin in pamant, nu cred ca alea de cumparat au radiatoare de caldura si tranzistorii mei se incing tare si repede.Va rog sa-mi spuneti daca e ceva in neregula cu schema sau daca are cineva alta schema.Multumesc anticipat![attachment=1]alungat cartita.doc[/attachment][attachment=0]aparat ultrasunete cartita.gif[/attachment] Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 In pamant cred ca se ingroapa numai traductorul piezo, nu intreg montajul.Montati tranzistoarele pe mici radiatoare. T1-T2 pot fi montate neizolate peun radiator comun, la fel si T3-T4. Link spre comentariu
tommymd Postat Februarie 18, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2011 Multumesc! Cred ca schema e corecta ca am gasit-o si in alte variante.Totusi alarmele alea de masina suna foarte tare si au ceva tranzistori mici gen bc177 fara nici un radiator sau ceva racire. Oare astia se incing ca lucreaza cu frecventa inalta sau de fapt face niste zgomote la fel de mari ca o sirena numai urechea noastra nu le poate percepe? posting.php?mode=reply&f=66&t=78368# Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 alarmele alea de masina suna foarte tare si au ceva tranzistori mici gen bc177 fara nici un radiator sau ceva racire Tranzistorii aia sigur NU sint pe post de finali audio in alarme. S-ar arde in secunda unu...In schema ta monteaza tranzistorii pe radiator, asa cum s-a spus mai sus. Link spre comentariu
tommymd Postat Martie 1, 2011 Autor Partajează Postat Martie 1, 2011 merge foarte bine.nu am reusit sa scot ultrasunete, se aude putin poate de la tweeter sau cine stie. am auzit de la 25 m dar am ingropat tweeterul si nu mai este perceptibil.Cred ca si functioneaza ca l-am ingopat intr-un musuroi proaspat facut si de 2 saptamani nu a mai aparut niciunul nou pe o suprafata de vreo 3 ari in jurul tweeterului. totusi nu am reusit sa o alung ca au aparut altele noi in cealalta parte a gradinii dar o sa incerc sa-i adaptez mai multe tweetere si pun in toata gradina.Multumesc pentru sfaturi!se poate sterge Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 De ce sa se stearga ? Poate ca mai este (sau va fi)cineva interesat de o asemenea constructie...Ce model de tweeter ati folosit ? Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Cred ca si functioneaza ca l-am ingopat intr-un musuroi proaspat facut si de 2 saptamani nu a mai aparut niciunul nou pe o suprafata de vreo 3 ari in jurul tweeterului. totusi nu am reusit sa o alung ca au aparut altele noi in cealalta parte a gradinii dar o sa incerc sa-i adaptez mai multe tweetere si pun in toata gradina.Daca functioneaza e ok.Un amic si-a luat din metro unul pentru alungarea sobolanilor si surpiza a fost ca in loc sa ii alunge i-a adunat pe toti din vecini la el .Daca cineva a realizat si asa ceva si este eficient il rog sa posteze schema sa ii pot face amicului meu unul.Multumesc. Link spre comentariu
tommymd Postat Martie 1, 2011 Autor Partajează Postat Martie 1, 2011 nu stiam ca mai sunt interesati.Eu am avut dinacela solar si a scos musuroi langa el! Acesta pe care l-am postat pare ca merge. Eu nu ma pricep prea mult si nu prea stiu sa masor iar acest montaj are posibilitatea de a seta 5 frecvente diferite. Eu le-am setat la plesneala, pentru ca se auzea, am reglat in asa fel incat sa fie suparatoare pentru mine.Initial am crezut ca o sa-mi alunge cainii de prin gradina care sunt acolo de paza, pentru ca pe internet am gasit frecventele pentru caine si cartita apropiate si nestiind sa masor m-am gandit ca o sa alung cainii si o sa ramana cartita . Din fericire cainii nu erau prea impresionati de ce am facut eu acolo.Piesele m-au costat ~ 17 lei iar ca difuzor am folosit un tweeter auto (asta am avut pe acasa) - atentie sa fie piezo. Link spre comentariu
tommymd Postat Martie 1, 2011 Autor Partajează Postat Martie 1, 2011 inca ceva ...In articol scrie ca la o intensitate mai scazuta a sunetului se poate elimina etajul final si lega tweeterul direct la iesirile din integrat.Cu etajul amplificator consuma destul de mult. Eu l-am alimentat de la o beterie de masina de 140Ah schimbata de pe un tir dar nu am verificat cat e de incarcata si a terminat-o in o saptamana. Link spre comentariu
strombi Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 o solutie mai simpla ar fi sa betonezi gradina si nu mai ai probl. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Măi copile, tu chiar nu poţi gândi câtuşi de puţin ? Grădină betonată ?!! Aşa era aia căreia i-ai sărit gardul ?!! Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 Măi copile, tu chiar nu poţi gândi câtuşi de puţin ? Grădină betonată ?!! Aşa era aia căreia i-ai sărit gardul ?!! Poate in unele zone cresc zarzavaturile prin beton sau o fi o tehnologie noua si noi nu stim inca Link spre comentariu
Vizitator comfel Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 Dane ..ai fost tare ..... Ce ne facem cu cainii...... viewtopic.php?f=66&t=79383 Link spre comentariu
caty Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 Interesant subiectul si chiar ma intereseaza pt ca mi-au iesit in solar vreo cateva si studiam acele dispozitive de alungat cartite de pe piata . Vad ca cele din comert au un reglaj al frecventei de 300-50hz (vrajala de marketing?tinand cont ca ar trebui un traductor pt frecv joase care nu le poti reproduce cu un piezo) iar aici se vorbeste de frecvente inalte care ce-i drept sunt mai suparatoare . Mai exact pe cartite ce frecvente le supara ?Ce tweeter piezo gasim prin comert care sa redea o frecventa inalta la un spl acceptabil sau ce model ai folosit ?Ca si alimentare ce ai folosit ? acumulatori r6 , auto etc. Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 Pe cartite le supara vibratiile mecanice, nu ultrasunetele(astea oricum nu se propaga prin sol...)-deci un motoras-vibrator de telefon mobil, inclus intr-un par din teava ce se infinge in pamant, ar avea sanse mai mari... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum