Depanatoru Postat Noiembrie 7, 2005 Partajează Postat Noiembrie 7, 2005 :goodman: catelusul_schiop imi aduci aminte de vremurile cand eram incepator , si nu prea stiam cu ce se "mananca" electronica. Sper sa progresezi , intre timp uite o shema buna si dea gata cu operational + LM386. Astept eventuale intrebari daca ai nelamuriri. Link spre comentariu
cirip Postat Noiembrie 7, 2005 Partajează Postat Noiembrie 7, 2005 in legatura cu C2, (din foaia de catalog) -- " If a capacitor is put from pin 1 to 8, bypassing the 1.35 kW resistor, the gain will go up to 200 (46 dB) "OK, dar ai nevoie de asa un castig? Mie mi se pare mult 200.intre 5 si 12 V dimensiunile componentelor sunt aceleasi. OK, poate ca ai dreptate (vorbesti de alimentarea microfonului, nu-i asa?). Eu nu am citit nicaieri chestia asta, dar as fi marit rezistenta daca cresteam tensiunea de alimentare.Cum crezi ca ar fi mai bine de pus potentiometrul ? Modul cel mai frecvent de conectare al potului se afla atat in foaia de catalog cat si in schema propusa de Depanatoru'.Cirip Link spre comentariu
one Postat Noiembrie 7, 2005 Partajează Postat Noiembrie 7, 2005 Asa sigur nu o sa mearga, practic pui intrarea amplificatorului la masa. Cursorul trebuie sa fie spre integrat. Link spre comentariu
Vizitator catelusul_schiop Postat Noiembrie 10, 2005 Partajează Postat Noiembrie 10, 2005 nu gasesc LM1458, nici ceva echivalent deci a intepenit proiectul :smt117 as vrea chiar sa il comand dar il are la nici un e-shop romanesc !edit: culmea, l-am gasit undeva. Asteptati un update zilele urmatoare :tonqe: Link spre comentariu
Depanatoru Postat Noiembrie 10, 2005 Partajează Postat Noiembrie 10, 2005 Poti folosi orice operational gasesti . De exemplu LM358 e aproape identic si e f. ieftin , costa circa 5.000 lei vechi. Poti folosi si un LM741 , dar atentie , capsula contine doar un operational , pe cand LM1458 si LM358 sunt duble iar un amplificator ramane nefolosit si pentru stabilitate ar trebui sa-i conectezi intrarile la masa . Bineinteles poti alege ceva mai performant ca si zgomot , un TL071 ( 1 operational in capsula ) sau un LM833 ( 2 operationale in capsula ). Link spre comentariu
one Postat Noiembrie 11, 2005 Partajează Postat Noiembrie 11, 2005 Pentru ce calitate ii trebuie, ar fi suficient un preamplificator cu un tranzistor. :smt006 Link spre comentariu
Vizitator catelusul_schiop Postat Noiembrie 19, 2005 Partajează Postat Noiembrie 19, 2005 update (poze): Mai am sa dau gaurile si sa asamblez gadget-ul. Cred ca microfonul il voi monta intr-un mini-deflector parabolic pentru precizie maxima. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum