Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect diy cu microfon,difuzor, si 2 AO

Vizitator catelusul_schiop

Postări Recomandate

:goodman: catelusul_schiop imi aduci aminte de vremurile cand eram incepator , si nu prea stiam cu ce se "mananca" electronica. Sper sa progresezi , intre timp uite o shema buna si dea gata cu operational + LM386. Astept eventuale intrebari daca ai nelamuriri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

4

• one

3

• Depanatoru

2

• notchman

1

Top autori în acest subiect

in legatura cu C2, (din foaia de catalog) -- " If a capacitor is put from pin 1 to 8, bypassing the 1.35 kW resistor, the gain will go up to 200 (46 dB) "OK, dar ai nevoie de asa un castig? Mie mi se pare mult 200.intre 5 si 12 V dimensiunile componentelor sunt aceleasi. OK, poate ca ai dreptate (vorbesti de alimentarea microfonului, nu-i asa?). Eu nu am citit nicaieri chestia asta, dar as fi marit rezistenta daca cresteam tensiunea de alimentare.Cum crezi ca ar fi mai bine de pus potentiometrul ? Modul cel mai frecvent de conectare al potului se afla atat in foaia de catalog cat si in schema propusa de Depanatoru'.Cirip

Link spre comentariu
Vizitator catelusul_schiop

nu gasesc LM1458, nici ceva echivalent deci a intepenit proiectul :smt117 as vrea chiar sa il comand dar il are la nici un e-shop romanesc !edit: culmea, l-am gasit undeva. Asteptati un update zilele urmatoare :tonqe:

Link spre comentariu

Poti folosi orice operational gasesti . De exemplu LM358 e aproape identic si e f. ieftin , costa circa 5.000 lei vechi. Poti folosi si un LM741 , dar atentie , capsula contine doar un operational , pe cand LM1458 si LM358 sunt duble iar un amplificator ramane nefolosit si pentru stabilitate ar trebui sa-i conectezi intrarile la masa . Bineinteles poti alege ceva mai performant ca si zgomot , un TL071 ( 1 operational in capsula ) sau un LM833 ( 2 operationale in capsula ).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări