Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hibridul meu

Guest1

Postări Recomandate

• Răspunsuri 285
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Guest1

115

• mișa

31

• hpavictor

25

• adigh

17

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Deci dl. valderama incepeti sa ma credeti sau nu ? :-))Tibi

Cred numai ce vad si inteleg.Conform simulari download/file.php?id=62250&mode=view ce apare la bornele R16 este diferenta intre sinusul verde si sinusul albastru din simulare.Asadar in regim dinamic la bornele R16 am mai nimic.Tensiunea de atac feturi nu se formeaza la bornele R16 ca amplitudine de atac virf la virf aceasta tensiune de atac apare implicit si la bornele R16 dar se formeaza ca amplitudine in colectorul Q3-Q8.
Link spre comentariu

Conform simulari download/file.php?id=62250&mode=view ce apare la bornele R16 este diferenta intre sinusul verde si sinusul albastru din simulare.Asadar in regim dinamic la bornele R16 am mai nimic.

Nu domnule valderama, acela este bias-ul, si pot sa-l ajustez pentru a duce etajul final intr-un regim de operare AB.Acel bias este dependent de curentul static, nu dinamic si pot sa-l fac mai mare sau mai mic.Tibi
Link spre comentariu

Pai sigur ca este biasul(diferenta de potential dintre porti mos-fet care stabileste curentul de repaos prin feturi si desigur clasa am spus ,acest lucru in post anterior),

Pai normal daca modificati mesajul dupa ce va raspund eu. :aplauze Daca nu sunteti in stare sa va sustineti, macar moral, un raspuns, consider conversatia incheiata.Tibi
Link spre comentariu

...Tensiunea de atac feturi nu se formeaza la bornele R16 ca amplitudine de atac virf la virf aceasta tensiune de atac apare implicit si la bornele R16 dar se formeaza ca amplitudine in colectorul Q3-Q8.

Cred ca am mai spus de cateva ori pe acest forum ca tranzistorul este o componenta transconductanta.

Ceea ce ofera in colector este curent, NU TENSIUNE.

Tibi

Link spre comentariu

Domnule dumneata nu ai raspuns care este elementul rezistiv pe care se face conversia I/V ma tot aburesti si i_mi explici de bias...R16(lucruri arhicunoscute).

Am raspuns punctual la intrebarile si cererile dvs.

De doua pagini va explic ca singurul element pe care se face conversia I/V este R16.

Aveti simularile, aveti schema, aveti schema in LTspice, aveti simularea tensiunilor la bornele lui R16, ce mai trebuie pentru a va face sa intelegeti ?

Din audienta, cine n-a inteles sa ridice doua degete ? :-D

Tibi

Link spre comentariu

Analiza FFT la ultima schema.Se vede clar cum armonicile pare predomina.La majoritatea amplificatorelor cu tranzistori predomina cele impare.Deci e tub sau nu ?Tibi

Foarte interesant. Oare din tub apar?
Link spre comentariu

Astept cu nerabdare "sunetul". Daca ai vreo schema desenata cit de cit asemanatoare dar numai cu tranzistori ar fi interesant sa faci o simulare sa vedem comparativ armonicile.Eu vad armonicile 2,3,4 cazatoare.

Link spre comentariu

Nu am ce sa inteleg ,etajul casod-hibrid in sine prezentat nu face decit conversie tensiune-curent (asadar cistigul etajului cascod in sine prezentat este sub-unitar in tensiune ,ulterior aceasta conversie tensiune-curent este reconvertita prin intermediul elementelor semiconductoare in tensiune de atac pentru porti feturi ,cascodul dumeavoastra(privit de sine statator) nu are cistig in tensiune-foarte clar-cred.Tensiunea de atac porti feturi nu este o conversie directa a curentului dat pe valoarea rezistiva R16 de 220Ω ,si pentru ca tot sustineti acest lucru dati variatia curentului prima conversie V/I din cascodul hibrid si aplicati variatiaI_ului pe R16-220Ω sa vedem ce amplidudine rezulta :ras:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări