Guest1 Postat Februarie 18, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2011 Dom-le Succes! Ia-auzi ce shema.....te rog ia-o ca gluma! :ras:Sunetul care-l vrei e din traful de iesire. (asta nu e gluma)Merci Misa ! Poate daca n-as fi pus urechea la un OTL ti-as fi dat dreptate. ;-)Din pacate veriga slaba este chiar traful de iesire.Tibi Link spre comentariu
Guest1 Postat Februarie 18, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2011 Poate ajută:Multumesc !Frumoasa abordare ... bec repetor cu sursa CCS pe bec.Tibi Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Merci Misa ! Poate daca n-as fi pus urechea la un OTL ti-as fi dat dreptate. ;-) Din pacate veriga slaba este chiar traful de iesire. Tibi Nu cred ca misa a dorit sa spuna ca trafo-out este "veriga forte" a dorit sa "semnaleze" altceva... Depinde din ce unghi priviti problema ?! desigur ca veriga slaba este traful de iesire daca ne limitam in a masura parametri !,daca in schimb va incintat sunetul de tub in prezenta trafo-out ,poate ca parametri pot trece in plan secund. De obicei impresia "artistica"/ in prezenta vacuumtube si trafo-out este superioara oricarui amplificator cu semiconductari chiar si hibrid (ca unele performate lasa de dorit in cazul vacuumtube poate fi adevarat ,dar pina la urma perceptia pe care o avem consider ca este cea mai importanta). Un argument suplimentar in favoarea vacuum-tube-integral fiind lipsa totala de corectii(ton sau fiziologice) indiferent de nivel presiuni acustice la care se face auditia. Transformatorul de iesire printre altele(in afara faptului ca se constitue in "veriga slaba") liniarizeaza caracteristica de putere livrata sarcini(avind in vedere ca sarcina/difuzorul are impedanta variabila in raport cu frecventa dar modulatia se va face in curent...,ginditi ce se intimpla ca sarcina reflectata si modulatie de curent cu puterea pe sarcina...). In mod normal la un amplificator clasic cu semiconductori(cistig dat fix in raport cu frecventa si tensiune constanta la intrare dar cu frecventa variabila) pentru o sarcina variabila in raport cu frecventa si puterea livrata sarcini devine variabila in raport cu frecventa(e...,la tub si trafo-out "lucrurile" nu se mai produc la fel). Link spre comentariu
Guest1 Postat Februarie 18, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2011 Valorile NFB in cazul primei versiuni(schema http://www.elforum.info/download/file.php ... &mode=view ) respectiv C1-R5-R19 lasa de dorit(valori tipice semiconductori...) -in sensul ca R19-R5 mult prea mici ca valoare pentru situatia tub ,C1 mult prea mare si polarizat probabil la 100uF ,ca si sugesitie eu as micsora gainul la maxim 15X-17X , as majora R19 la 100k respectiv R5 la 6,8k as micsora valoarea C1 la cel mult 15uF nepolarizat(compus 3x4,7uF+0,33uF paralel si totul nepolarizat ,0,33 de calitate "maxima").C1 fiind singurul condensator din calea de semnal (chiar daca se afla in bucla de reactie)...........................................................................................................................................................................Mulltumesc pentru sfat, am sa revizuiesc reactia negativa, mai ales ca niste valori mai mari vor reduce si mai mult distorsiunile.BTW la analiza FFT predomina armonicile pare. ;-)Tibi Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Tocmai traful de iesire....asta face diferenta...intre PERFECTIUNE si lampi. E o nota care trebuie simtita, nu comentata. Oricum, am atentie maxima la ce vrei sa faci - nu de alta dar sunt direct interesat. Personal, m-am saturat de amplifuri fara traf de iesire....poate imi schimb inca odata parerea....nu se stie.... Link spre comentariu
Guest1 Postat Februarie 18, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2011 ...Transformatorul de iesire printre altele(in afara faptului ca se constitue in "veriga slaba") liniarizeaza caracteristica de putere livrata sarcini(avind in vedere ca sarcina/difuzorul are impedanta variabila in raport cu frecventa dar modulatia se va face in curent...,ginditi ce se intimpla ca sarcina reflectata si modulatie de curent cu puterea pe sarcina...). In mod normal la un amplificator clasic cu semiconductori(cistig dat fix in raport cu frecventa si tensiune constanta la intrare dar cu frecventa variabila) pentru o sarcina variabila in raport cu frecventa si puterea livrata sarcini devine variabila in raport cu frecventa(e...,la tub si trafo-out "lucrurile" nu se mai produc la fel).E mult de discutat pe tema aceasta, dar suntem pe aceeasi lungime de unda.Tibi Link spre comentariu
Guest1 Postat Februarie 18, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2011 Tocmai traful de iesire....asta face diferenta...intre PERFECTIUNE si lampi. E o nota care trebuie simtita, nu comentata. Oricum, am atentie maxima la ce vrei sa faci - nu de alta dar sunt direct interesat. Personal, m-am saturat de amplifuri fara traf de iesire....poate imi schimb inca odata parerea....nu se stie.... Am invatat ca in audio nu exista o regula, iar a face tipare este o directie gresita.Ma bucur ca esti open-minded. ;-)Sa speram ca schema prezentata va suna la fel de bine pe cat simuleaza. :-)Tibi Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Doamne DA!111111111111111111111111111111111 Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Interesant ...................astept cu emotie urmarea , deoarece am in studiu un asemenea amplificator hibrid..................mult succes !Despre etajul final de aici este vorba...................dar , evident , cu finali MOS FET laterali ! Cum comentati aceasta schema ? O consider deosebita deoarece nu are reactie negativa globala .....iar etajul cu tuburi are " sare si piper " Link spre comentariu
blue Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Experimentez de trei zile un OTL cu opt PL519 alimentat la +/-150v/320mA defazor 5687 si transfer maxim de putere pe 28 Ohm si 16w, un comportament bun pt semnal dreptunghiular la 10Khz, insa sunetul este anost pe boxele mele KEF de 8 ohm, parei? Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Experimentez de trei zile un OTL cu opt PL519 alimentat la +/-150v/320mA defazor 5687 si transfer maxim de putere pe 28 Ohm si 16w, un comportament bun pt semnal dreptunghiular la 10Khz, insa sunetul este anost pe boxele mele KEF de 8 ohm, parei?Atât poate OTL_ul(psiho-acustic) si nimic mai mult...(asadar nu pot fi asteptari prea mari in cazul unui hibrid ,asteptarile pot fi decit ca performante masurabile...). Link spre comentariu
blue Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Dar diferenta de Zs=28 ohm si sarcina reala de 8 ohm poate influenta atit de dramatic sunetul ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Adaptati sarcina (trafo-out 2:1 aprox. ) si vedeti rezultatul sau ilocuiti "sarcina"/incinta cu una adecvată iesiri dumneavoastra OTL...(nu ma gindeam la inadaptare/sarcina in cazul dumneavoastra),si cred ca ar fi bine/ sa raminem on-topic (la hibrid/subiect). Link spre comentariu
blue Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Cred ca am sa adaog o pereche de tuburi ,teoretic sarcina optima va fi undeva la 18 Ohm, dupa acea ma opresc, nu vreau sa ajung la 8 Ohm cu un consum de putere irational pt un sunet nesigur, teoretic ar trebui sa abandonez dar fiinca chiar ma intereseaza incerc experimentul pina in acest punct Link spre comentariu
Guest1 Postat Februarie 18, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2011 Interesant ...................astept cu emotie urmarea , deoarece am in studiu un asemenea amplificator hibrid..................mult succes !Despre etajul final de aici este vorba...................dar , evident , cu finali MOS FET laterali ! Cum comentati aceasta schema ? O consider deosebita deoarece nu are reactie negativa globala .....iar etajul cu tuburi are " sare si piper "Victor,Credeam ca "studiu" se bazeaza pe o conceptie proprie, a ta ... :-/In fine ... Referitor la schema, cand spui " sare si piper " la ce anume te referi ?Tibi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum