Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hibridul meu

Guest1

Postări Recomandate

Spusesem ceva gresit asa ca am sters. Viteza e de vina.

Si eu am si sarit la gat !!! :DAm sters si eu raspunsul meu ... taios. ;)Tibi
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 285
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Guest1

115

• mișa

31

• hpavictor

25

• adigh

17

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Multumesc @tvicol,Ce tensiune e in bazele lui Q2 si Q3 ? Nu disting prea bine.

142,5V dar e relativa la tipul de LED-uri folosite si nu e critica, se pot pune mai multe ca sa marim si rezistenta anodica la triode.Tibi
Link spre comentariu

Trecând peste 1,23V(V_0_out) asigură sau nu asigură câştig în tensiune Q4.

Q4 este parte din oglinda de curent. Nu asigura nici un castig in tensiune.Tibi
Link spre comentariu

@lazaroiu,Puteti pune si o poza cu acele tensiuni ca sa pot vedea si eu. Eu nu m-am apucat inca de simulari, doar stau si ma gindesc cum ar trebui sa fie si deci nu pot baga acele date in simulator. Fara simulare e mai usor sa gresesti dar pe de alta parte dezvolta gindirea de electronist. Daca masina face totul vom ajunge sa nu mai putem socoti nici 32x73.

Atasat.Tibi
CORECT!Fiti sigur ca pana sa ma "apuc" de simulare,am la activ mii de scheme gandite si "simulate" pe hartie. Imi cer inca odata scuze pentru interventie si am tot respectul pentru activitatea dv. in acest domeniu. Daca veti fi interesat,va propun un hibrid care a fost realizat in mai multe exemplare (practic),este o conceptie relativ personala,spun relativ pentru ca tot in jurul unor scheme clasice ne invartim.Este un hibrid cu un tub 12AX7 (ECC83)ce ataca cativa tranzistori : pentru unele scheme sunt MOS,altele cu BIPOLARI si altele chiar cu IGBT.Alimentarea poate fi diferentiala sau sursa unica si condensator (de calitate) pe iesire.
Link spre comentariu

CORECT!Fiti sigur ca pana sa ma "apuc" de simulare,am la activ mii de scheme gandite si "simulate" pe hartie. Imi cer inca odata scuze pentru interventie si am tot respectul pentru activitatea dv. in acest domeniu. Daca veti fi interesat,va propun un hibrid care a fost realizat in mai multe exemplare (practic),este o conceptie relativ personala,spun relativ pentru ca tot in jurul unor scheme clasice ne invartim.Este un hibrid cu un tub 12AX7 (ECC83)ce ataca cativa tranzistori : pentru unele scheme sunt MOS,altele cu BIPOLARI si altele chiar cu IGBT.Alimentarea poate fi diferentiala sau sursa unica si condensator (de calitate) pe iesire.

Orice schema este bine-venita. Macar ca sursa de inspiratie.Sincer, mi-as dori un hibrid care sa nu aiba condensatoare pe calea de semnal, deci un cuplaj tub tranzistor direct.Tibi
Link spre comentariu

Alta versiune, zic eu si mai interesanta, dar ideea nu-mi apartine in totalitate.Fiecare trioda are ca sarcina o oglinda de curent care "replica" curentul din anodica in rezistentele de comanda a grilelor etajului final.Impedanta mare a surselor de curent asigura un castig mare pentru triode si se poate conduce un etaj final N-MOS sau SIT foarte simplu si elegant.In plus, aceasta schema, cu cateva ajustari poate merge si fara reactie negativa.Tibi

post-165-13982962414_thumb.jpg

Link spre comentariu

Iata o schema facuta acum la repezeala. Se poate dezvolta.Din viteza am omis o rezistenta in bucla de reactie negativa. Asa cum e acum e un repetor. post-32982-139829624145_thumb.gif

Link spre comentariu

Cine realizează conversia i-V în schema dumneavoastră ?( download/file.php?id=42730&mode=view )

Tranzistorul din dreapta jos. Nu l-am notat, ar corespunde cu Q4 din schema lui tvicol.Acel tranzistor functioneaza ca generator de curent, sarcina activa pentru Q3 (schema lui tvicol). O bobina ar fi facut acelasi lucru. La fel e si in schema lui tvicol.post-32982-139829624155_thumb.gifQ2, Q5 si Q4 se deschid si se inchid deodata. Q3 e in antifaza cu Q4 pentru ca preiau tensiuni defazate de pe rezistentele din anozi.
Link spre comentariu

Iata o schema facuta acum la repezeala. Se poate dezvolta.Din viteza am omis o rezistenta in bucla de reactie negativa. Asa cum e acum e un repetor. [attachment=0]operational hybrid.gif[/attachment]

Tranzistoarele de sus vor asigura castig supraunitar, deci adios caracteristica de trioda.Schema este interesanta.Tibi
Link spre comentariu

Cu o reactie negativa puternica nu vom mai pastra mare lucru din caracteristica de trioda.

Foarte adevarat.Tocmai de aceea ambele scheme prezentate de mine sunt stabile si pot functiona si fara reactie negativa.Tibi
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări