Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hibridul meu

Guest1

Postări Recomandate

... deci 12V vv / 1.4142 egal 8,4853 Vef , ...

Nu , nu ati inteles !(sau va exprimati gresit...), "12Vvv"-sinus nu inseamna "8,4853 Vef" ! ,ci 12Vvv-sinus inseamna 12/2/ "1.4142" =6/"1.4142"= 4,24Vef....,poate acum intelegeti(sau va veti exprima corect ca relatie Vvv raportat la Vef ).
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 285
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Guest1

115

• mișa

31

• hpavictor

25

• adigh

17

Top autori în acest subiect

Imagini postate

... deci 12V vv / 1.4142 egal 8,4853 Vef , ...

Nu , nu ati inteles !, "12Vvv"-sinus nu inseamna "8,4853 Vef" ! ,ci 12Vvv-sinus inseamna 12/2/ "1.4142" = 4,24Vef....,poate acum intelegeti.
Pai am inteles , dar mi se pare o eroare foarte mare , prea mare , inacceptabila.......ramane sa redesenez schema si sa ajunga la DANZUP , si vom vedea rezultatul pe o simulare cinstita .
Link spre comentariu

Etajul final va arata cam asa , evident ca etajul cu SRPP diferential are doua iesiri in antifaza , deci se vor conecta doua asemenea etaje , si sarcina va fi conectata intre cele doua iesiri , fara electroliticii de cuplaj . PSFul MOSurilor ar trebui sa fie " ajutat " de un circuit activ , cu IC care sa centreze " 0V " adica DC servo offset sau chior , cu potentiometru , reglabil o singura data , la calibrarea amplificatorului ? Exista avantaje si dezavantaje . Consider ca DC servo ar putea ajuta la o deriva termica mai mica , lucru important la un amplificator in casa A pura ......Va invit sa comentati..........................................................................Clar , nu va avea reactie negativa globala . Nu ar avea de ce .

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

TIBI , uite ca ai copiatori !!!cred ca trebuie sa te numim guru ....Azi a aparut pe diy audio :http://www.diyaudio.com/forums/tubes-va ... -tube.htmlLOOL

Abordarea este similara, dar s-a indepartat de la ideea de amplificator low cost.Deja amplificatorul prezentat de italian are castig in tensiune pe Q8 si Q9 ceea ce il face sa nu mai fie un amplificator cu VAS exclusiv pe tub.Sincer, ma bucura faptul ca sunt sursa de inspiratie. :-)Tibi
Link spre comentariu

Din cele doua montaje prezentate de hpavictor,al doilea montaj l-am construit si s-a dovedit mai stabil/rezistent fata de primul.Sunetul e foarte bun si fara lampa..Un dezavantaj e radiatorul,care trebuie sa fie gigantic pentru o racire pasiva.La primul montaj imi tot crapa bipolarul pentru ca se ambala termic/radiator insuficient..

La al doilea nu mai apare acest fenomen(irf-ul e aproape imun),efectiv nu se putea pune degetul pe finali de fierbinti ce erau,dar au rezistat cu succes la +38v \capsula to-220!!! Ulterior am coborat tensiunea de alimentare.Din cele doua eu l-as alege pe al doilea,clar,dar sa vedem ce monstru de radiator gasiti in aceasta situatie.Cei de la greenpeace v-ar baga pe lista neagra :ras:

Ar trebui realizat clar in pushpull ca sa se mareasca randamentul.

Cel mai bine ar fi sa definitivezi etajul cu SRPP diferential cu doua iesiri in antifaza,apoi "ce e bine" in etajul final.

Mi-e personal nu-mi place deloc ideea cu sarcina conectata intre cele doua iesiri.Cum vor fi distorsiunile?Cu tot servo..Intreb pt. ca nu stiu..

Link spre comentariu

Pai schema este terminata de atunci , dar nu o postez decat dupa ce o probez.................nu ma risc inainte de a o proba , oricum am avut o problema cu calculatorul si s-au pierdut destule.........Sper in curand sa va prezint varianta ( proprie ) finala !

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

:dsaf :dsaf Imi place f mult....

Don Gabriele , sa ne dati si noua detalii legate de constructie si de auditie .....................daca va veti apuca de aceasta schema in viitor .....ECC88 are echivalenta ruseasca 6H23 , eu am o obsesie cu lampa asta , este perfecta !
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Etajul final va arata cam asa , evident ca etajul cu SRPP diferential are doua iesiri in antifaza , deci se vor conecta doua asemenea etaje , si sarcina va fi conectata intre cele doua iesiri , fara electroliticii de cuplaj . PSFul MOSurilor ar trebui sa fie " ajutat " de un circuit activ , cu IC care sa centreze " 0V " adica DC servo offset sau chior , cu potentiometru , reglabil o singura data , la calibrarea amplificatorului ? Exista avantaje si dezavantaje . Consider ca DC servo ar putea ajuta la o deriva termica mai mica , lucru important la un amplificator in casa A pura ......Va invit sa comentati..........................................................................Clar , nu va avea reactie negativa globala . Nu ar avea de ce .

Am ramas dator cu o schema de aplicate a circuitului DC servo offset la modelul didactic de mai sus........simplu si eficace !
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Am avut ceva timp si am mai pieptanat schema. :)Simuleaza foarte bine si cu cateva mici modificari (un cap de 100uF-220uF in reactia negativa, o compensare de xxx.pF etc.), este perfect functional. Punctul median R12 si R13 trebuie ajustat cu un potentiometru de ... 300-500ohm. Acelasi potentiometru va asigura offsetul. Pentru bias se mareste R16 la 560ohm si in paralel in potentiometru de 500ohm, sau un pot de 300ohm in serie cu o rezistenta de 100-150ohm. Q4 si Q5 se selectioneaza cu beta mare. In loc de MJE350 se pot folosi si alte tranzistoare cu Vce > 250V si care suporta o putere disipata de minim 10W. Q2 si Q3 se monteaza pe radiator.post-165-139829622913_thumb.jpgAtasat fisierele ltspice.TibiPS. Am sa revin si cu varianta cu canal N IRFP si cine stie poate cu o varianta cu tranzistoare SIT. :-)

hibrid_VA.zip

Link spre comentariu

Nu e suficienta reactia negativa prin R19 ? De ce ai ales sa mai faci o reactie numai in AC prin C4 ?

Singura reactie negativa este formata cu R19 si R5.R3,R6,C4 formeaza o sursa de curent bootstrap.Tin sa mentionez ca shema este 100% originala, nu veti mai gasi asa ceva, nici macar pe aproape. :-)Sursa de inspiratie a fost amplificatorul lui roender ... chiar daca ambele scheme sunt miles away, ideea de baza este Single Gain Stage. In cazul de fata castigul in tensiune este asigurat de etajul diferential din intrare.Tibi
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări