zal Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Pare mai simplu de făcut un hibrid cu atacul pe semiconductori şi finalul pe lămpi, decît unul de tipul ăsta, pe dos. Sau şi mai bine unul normal, total pe lămpi. Văd că apar probleme tot mai greu de rezolvat la proiectul ăsta, poate nu merită.Pînă la urmă, trafo de ieşire nu sînt de negăsit şi nici imposibil de construit, lămpile nu sînt scumpe... chiar mai ieftine ca unii trz.Părerea mea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Un hibrid super-simplificat fara reactie negativa la care itradevar trioda da cistigul in tensiune si feturile in curent (fara oglinzi de curent-etc).Desigur cu tubul se poate intimpla orice fara sa se creeze pagube.Nu este necesar decit o singura dubla trioda pentru ambele canale ,acest hibrid poate functiona cu etajul final chiar si un clasaA daca radiatoarele-feturi sint suficient de mari sau active(sau orice alta clasa intre A si B ,cistigul estimat in tensiune fiind 20). Link spre comentariu
Guest1 Postat Februarie 22, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2011 Pare mai simplu de făcut un hibrid cu atacul pe semiconductori şi finalul pe lămpi, decît unul de tipul ăsta, pe dos. Sau şi mai bine unul normal, total pe lămpi. Văd că apar probleme tot mai greu de rezolvat la proiectul ăsta, poate nu merită.Pînă la urmă, trafo de ieşire nu sînt de negăsit şi nici imposibil de construit, lămpile nu sînt scumpe... chiar mai ieftine ca unii trz.Părerea mea. Nu vad logica si rostul unui etaj pe intrare semiconductor si iesire tub. Ori tub cap coada, ori intrare lampa iesire semiconductor.Daca faci finalul pe lampi de ce sa nu faci si intrarea pe lampi ?Tot iti trebuie anodica si tensiune de filament.De ce sa nu beneficiezi de liniariatatea tubului, de memoria termica redusa, de raspunsul in faza si toate acestea la un curent mic ?Ideea este de a beneficia de liniaritatea tubului exact in etajul cel mai ¨sensibil¨ iar semiconductorii sa-si faca treaba exclusiv in curent.Intotdeauna am fost de parere ca fiecare componenta trebuie folosita in locul potrivit.Iar eu asa vad lucrurile. Tubul pe intrare.Problemele sunt in cazul de fata legate de topologia pe care am ales-o.Am vrut sa storc maximul dintr-un hibrid, iar acest lucru are si o parte nu prea agreabila. Dar daca te gandesti un pic, protectii si soft-start tot pui la un amplif. In plus avem nevoie de un circuit care sa cupleze alimentarea dupa incalzirea filamentelor.Tibi Link spre comentariu
danzup Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Un hibrid super-simplificat la care intradevar trioda da cistigul in tensiune si feturile in curent (fara oglinzi de curent-etc).Desigur cu tubul se poate intimpla orice fara sa se creeze pagube.Nu este necesar decit o singura dubla trioda pentru ambele canale ,acest hibrid poate functiona cu etajul final chiar si un clasaA daca radiatoarele-feturi sint suficient de mari sau active(sau orice alta clasa intre A si B.Foarte frumoasa schema si simpla dar ca la orice amplificator simplu se muta problemele in sursa !De asemenea sunetul este puternic determinat de cei doi condensatori (ca sa sune trebuie folositi condensatori "cu sange albastru" si multi euroi).Montajul trebuie alimentat cu o sursa performanta , nu mai e de ajuns o redresare si o filtrare simpla pe cele 3 ramuri ....nu dati in in mine : am spus doar pararea mea Link spre comentariu
Guest1 Postat Februarie 22, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2011 Un hibrid super-simplificat fara reactie negativa la care itradevar trioda da cistigul in tensiune si feturile in curent (fara oglinzi de curent-etc). Intr-adevar ca aceasta topologie a mai fost prezentata de cateva ori in acest topic. Tibi Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 ...Montajul trebuie alimentat cu o sursa performanta , nu mai e de ajuns o redresare si o filtrare simpla pe cele 3 ramuri .... nu dati in in mine : am spus doar pararea mea Dane vrei sa ma crezi sau nu ,lucrurile referitor la sursa(surse) nu stau chiar asa critic cum sugerezi (incearca si te vei convinge).................................................................................................................................................................... ...Intr-adevar ca aceasta topologie a mai fost prezentata de cateva ori in acest topic. Tibi Si care ar fi problema ?!,va deranjeaza...ceva(topologia in aceasta varianta nu exista ! nicaeri in alta parte ,exista acum aici) Link spre comentariu
danzup Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 ...Montajul trebuie alimentat cu o sursa performanta , nu mai e de ajuns o redresare si o filtrare simpla pe cele 3 ramuri ....nu dati in in mine : am spus doar pararea meaDane vrei sa ma crezi sau nu ,lucrurile referitor la sursa(surse) nu stau chiar asa critic cum sugerezi (incearca si te vei convinge).Ai dreptate !Pentru noi e simplu !Il fac dublu LCLC cu socuri bune si gata , eventual lampa cu un MOS pe post de filtraj/stabilizare si gata .Iar cablarea noi stim sa o facem fara a avea probleme .Pentru cei mai putin cunoscatori va fi greu , la asta ma refeream . Link spre comentariu
zbodeoc Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 that's the spirit, LCLC! Luati simulatorul de la Duncan si vedeti ce imensa diferenta face, nu doar in privinta unui parametru-doi ci la toate capitolele...MEa culpa daca am gresit subiectul si m-am trezit vorbind singur Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Ai dreptate !Pentru noi e simplu !Il fac dublu LCLC cu socuri bune si gata , eventual lampa cu un MOS pe post de filtraj/stabilizare si gata .Iar cablarea noi stim sa o facem fara a avea probleme .Pentru cei mai putin cunoscatori va fi greu , la asta ma refeream .Dane la alimentare "lampa" ,nu trebuie nici o masura iesita din comun-filtrare,o banala rezistenta va fi suficient(rezistenta figurata si in schita ,datorita generatorului de CC din anod ,chestiunea fiind probata practic !). Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Mai degraba un stabilizator la filament. Link spre comentariu
Guest1 Postat Februarie 22, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2011 Varianta finala.Trecem la implementare practica. :-)Tibi Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 De ce nu SRPP diferential pe intrare ? Pentru ca nu este totusi foarte scump , iar ideea de baza este amplificarea in tensiune cu lampa , si in curent cu semiconductori...........merita un test audio , pe boxe adevarate . Link spre comentariu
Guest1 Postat Februarie 22, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2011 De ce nu SRPP diferential pe intrare ? Pentru ca nu este totusi foarte scump , iar ideea de baza este amplificarea in tensiune cu lampa , si in curent cu semiconductori...........merita un test audio , pe boxe adevarate .Pentru ca vreau un amplificator ieftin, foarte bun si abordabil de tot romanul.Varianta SRPP e dependenta de condensatorii de pe calea de semnal, are nevoie de alimentare anodica mare si o sursa de alimentare serioasa pentru etajul final.Oricum te asteptam cu schema finala la diferentialul SRPP si poate gasesti o solutie ingenioasa pentru a scapa de condensatori.Tibi Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Ceva noutati ? Link spre comentariu
Guest1 Postat Februarie 25, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2011 Ceva noutati ? In curandl am sa prezint si o varianta ceva mai elaborata si cu putere de iesire mai mare.Pana atunci poate ne prezinti schema completa la SRPP diferential. :-)Tibi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum