Guest1 Postat Februarie 21, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2011 Un aspect important e ce se intimpla pina se incalzesc filamentele sau daca se arde o lampa.Din cauza ca etajul final are un bias asigurat atat de oglinda de curent cat si cascoda folded, nu ma astept la chestii dezastruoase. Oricum un soft-start, dupa incalzirea filamentelor este necesar.Acum in simulare folosesc tuburi NH (not heated). Am sa fac o simulare cu varianta lor heated.Tibi Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 21, 2011 Partajează Postat Februarie 21, 2011 O lampa rece sau arsa e ca si cind ai elimina-o complet. Imagineaza-ti ca scoti lampa. Ce tensiune va fi pe iesire? Link spre comentariu
alex mm Postat Februarie 21, 2011 Partajează Postat Februarie 21, 2011 .... ce ziceti de un hibrid intre un AIKIDO si un final pe LMOSFET ? Am deja un cablaj cu doua lampi ECC 82 ( de astea am eu ) ,dar se poate modifica . Schema inca nu am definitivato inca si nici desenata nu o am , dar daca sunteti interesati o fac .....Numai bine Alex. Link spre comentariu
Guest1 Postat Februarie 22, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2011 .... ce ziceti de un hibrid intre un AIKIDO si un final pe LMOSFET ? Am deja un cablaj cu doua lampi ECC 82 ( de astea am eu ) ,dar se poate modifica . Schema inca nu am definitivato inca si nici desenata nu o am , dar daca sunteti interesati o fac .....Numai bine Alex. De acord, dar eu il propun ca amplificator de casti, preamplificator sau buffer de iesire pentru CD-playere.Am sa modific schema ca sa iesim push-pull in clasa A si sa eliminam condensatorul de pe iesire.Tibi Link spre comentariu
Guest1 Postat Februarie 22, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2011 O lampa rece sau arsa e ca si cind ai elimina-o complet. Imagineaza-ti ca scoti lampa. Ce tensiune va fi pe iesire?Fara becuri sau cu un bec rece, avem intre 20 si 50V pe iesire.Sunt necesare: protectie, soft-start si power up dupa incalzire filamente.Tibi Link spre comentariu
Guest1 Postat Februarie 22, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2011 In regim normal, componenta continua este ~ 1mV.Tibi Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Principial, in proiectarea cu lampi trebuie luata in considerare aceasta problema. Lampile sunt considerate consumabile si in orice moment pot sa se arda. De asemenea prin invechire scade curentul prin ele. Intr-adevar, pina la un punct scaderea e compensata de generatoarele de curent sau de negativarea automata. In cazul de fata, prin uzarea lampii, de la un moment dat, tensiunea la iesire va incepe sa creasca. Asta e motivul pentru care consider ca sunt necesare decuplarile cu condensator intre final si lampa. In cazul asta bineinteles pierzi toate avantajele pe care vrei sa le obtii cu aceasta configuratie.Ca idee, in toate aparatele cu lampi pe care le-am vazut, scoaterea unei lampi din soclu in timpul functionarii nu provoaca nici o paguba si nu duce la declansarea vreunei protectii. Acum vorbesc de aparatura cu lampi proiectata in anii de glorie a lampilor si nu e vorba doar de aparate de radio ci si de scule sofisticate.Sunt curios de stabilitatea iesirii in curent continuu pe real, adica pe montaj de proba. Link spre comentariu
Guest1 Postat Februarie 22, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2011 Ma gandesc la un mecanism de DC-offset care sa compenseze imbatranirea becului.Partea cu scosul becului in timpul functionarii nu se poate face fara sa ai decuplare galvanica.Tibi Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Partea cu scosul becului in timpul functionarii nu se poate face fara sa ai decuplare galvanica.TibiEvident.Arderea cam asta e. Link spre comentariu
Guest1 Postat Februarie 22, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2011 Principial, in proiectarea cu lampi trebuie luata in considerare aceasta problema. Lampile sunt considerate consumabile si in orice moment pot sa se arda. De asemenea prin invechire scade curentul prin ele. Intr-adevar, pina la un punct scaderea e compensata de generatoarele de curent sau de negativarea automata. In cazul de fata, prin uzarea lampii, de la un moment dat, tensiunea la iesire va incepe sa creasca. ...Pana la un anumit nivel sursele de curent vor compensa imbatranirea. In momentul in care tensiunea de iesire va fi peste un anumit prag, se va declansa protectia care nu va cupla sarcina.Tibi Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Pana la un anumit nivel sursele de curent vor compensa imbatranirea. In momentul in care tensiunea de iesire va fi peste un anumit prag, se va declansa protectia care nu va cupla sarcina.Tibi...si va aprinde un bec de eroare... Link spre comentariu
Guest1 Postat Februarie 22, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2011 ...si va aprinde un bec de eroare...Si va aprinde un LED rosu pe care va scrie ¨schimba becul¨. :-))Tibi Link spre comentariu
zbodeoc Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Cam asta-i intrebuintarea pe care au gasit-o si Marshall, acum fo' 20 de ani, LED-urilor si nu pe cea de sursa de curent constant :-) Link spre comentariu
Guest1 Postat Februarie 22, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2011 Cam asta-i intrebuintarea pe care au gasit-o si Marshall, acum fo' 20 de ani, LED-urilor si nu pe cea de sursa de curent constant :-)Cu un LED poti sa faci o referinta de tensiune, ca sa faci o sursa de curent constant iti mai trebuie cel putin un device. :-)Tibi Link spre comentariu
zbodeoc Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Ma rog, tu stii mai bine... :-)Imi aduc aminte c-am fost de-a dreptul strafulgerat cind am citit primul articol pe tema asta in Tehnium si tin minte ca m-am jucat ore-n sir cu un uscator de par si cu tot felul de combinatii de diode si LED-uri, tin minte ca atunci am ajuns la concluzia ca alea rosii sint cele mai tari (nu se inventasera albastre) dar ca si acolo poti sa selectezi mai departe in functie de model si producator => nici LED-urile nu's la fel :-) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum