Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hibridul meu

Guest1

Postări Recomandate

Pun si eu asa, o intrebare mica: Ce se intimpla daca in paralel cu R16 pun un condensator de 100uF?

La fel ca mai sus. Peste frecveta de taiere RC, sarcina se muta pe oglinda de curent, implicit R8/R11.Tibi
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 285
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Guest1

115

• mișa

31

• hpavictor

25

• adigh

17

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Lasama domnule daca nu esti in stare sa raspunzi si no mai DA cu elementul de conversie R16 sau clasa C, ca nu asta_i problema ,mai am aplitudine sau nu ? la iesire la asta se rezuma chestiunea.

Link spre comentariu

Lasama domnule daca nu esti in stare sa raspunzi si no mai DA cu elementul de conversie R16 sau clasa C, ca nu asta_i problema ,mai am aplitudine sau nu ? la iesire la asta se rezuma chestiunea.

Eu cred ca ¨chestiunea¨ se rezuma la a ne respecta reciproc.Tibi
Link spre comentariu

domnule dumneata nu stiu ? daca esti in masura sa faci o astfel de afirmatie :

dl. valderama,

Aveti o problema in a intelege schema...

Tibi

Intrebarile mele au fost punctuale si respectuos adresate...,asadar in lipsa elementului de "conversie R16"(prin ilocuire cu niste simple diode care sa defineasca tensiunea de polarizare feturi finale si clasa)tensiunea la iesire in regim dinamic va disparea conform logici dumneavoastra sa inteleg(disparid "elementul rezistiv R16"-de conversie I/V ).
Link spre comentariu

Varianta simplificata.Tibi

Exact asa vroiam de ieri sa te rog sa pleci din lampi direct de pe anod !E buna acum schema simplificata.:)Valderama si tibi : e vorba de difenta intre regim static de functionare cand biasul se regleaza din R16 si regimul dinamic cand lucrurile se schimba un pic prin suprapunerea semnalului audio care iese diferential in anozii celor doua lampi si apoi urmeaza calea pana la cei doi laterali in clasa AB care sunt comandati pe rand on/off pe fiecare jumatate a semnalului respectiv cea pozitiva si cea negativa sa intre in conductie mai mult ( cei doi laterali fiind deja deschisi de bias) sau mai putin .
Link spre comentariu

Varianta minimala.Sper ca este mai usor de analizat asa si sper ca acum se observa ca singurele elemente active din punt de vedere al castigului sunt cele doua triode.Tibi

Link spre comentariu

Cu sau fara elementul rezistiv R16(inlocuirea acestuia-superdioda-diode) amplificatorul va functiona la fel download/file.php?id=62288&mode=view.

Dar fara acea rezistenta nu este asigurat biasul tranzistoarelor finale , asa cum am spus in regim static acea rezistenta da doar biasul celor 2 tranzistoare finale , iar in regim dinamic nu conteaza (adica este neglijabila )!Parerea mea.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări