Guest1 Postat Februarie 21, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2011 Pun si eu asa, o intrebare mica: Ce se intimpla daca in paralel cu R16 pun un condensator de 100uF?La fel ca mai sus. Peste frecveta de taiere RC, sarcina se muta pe oglinda de curent, implicit R8/R11.Tibi Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 21, 2011 Partajează Postat Februarie 21, 2011 Lasama domnule daca nu esti in stare sa raspunzi si no mai DA cu elementul de conversie R16 sau clasa C, ca nu asta_i problema ,mai am aplitudine sau nu ? la iesire la asta se rezuma chestiunea. Link spre comentariu
Guest1 Postat Februarie 21, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2011 Lasama domnule daca nu esti in stare sa raspunzi si no mai DA cu elementul de conversie R16 sau clasa C, ca nu asta_i problema ,mai am aplitudine sau nu ? la iesire la asta se rezuma chestiunea.Eu cred ca ¨chestiunea¨ se rezuma la a ne respecta reciproc.Tibi Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 21, 2011 Partajează Postat Februarie 21, 2011 domnule dumneata nu stiu ? daca esti in masura sa faci o astfel de afirmatie : dl. valderama, Aveti o problema in a intelege schema... Tibi Intrebarile mele au fost punctuale si respectuos adresate...,asadar in lipsa elementului de "conversie R16"(prin ilocuire cu niste simple diode care sa defineasca tensiunea de polarizare feturi finale si clasa)tensiunea la iesire in regim dinamic va disparea conform logici dumneavoastra sa inteleg(disparid "elementul rezistiv R16"-de conversie I/V ). Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 21, 2011 Partajează Postat Februarie 21, 2011 Cred ca o simulare a curentului prin R16 (sau a tensiunii pe ea) ar rezolva problema si am putea trece la discutii constructive.(diferenta a celor 2 semnale din grafic) Link spre comentariu
zbodeoc Postat Februarie 21, 2011 Partajează Postat Februarie 21, 2011 ai ce-mi place! bine ca n-am intrat in detalii ca asta-i "a no win situation" atit din punct de vedere cit si inca :-) Link spre comentariu
Guest1 Postat Februarie 21, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2011 Ultima versiune jpg si asc.Tibi Link spre comentariu
Guest1 Postat Februarie 21, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2011 Varianta simplificata.Tibi Link spre comentariu
danzup Postat Februarie 21, 2011 Partajează Postat Februarie 21, 2011 Varianta simplificata.TibiExact asa vroiam de ieri sa te rog sa pleci din lampi direct de pe anod !E buna acum schema simplificata.:)Valderama si tibi : e vorba de difenta intre regim static de functionare cand biasul se regleaza din R16 si regimul dinamic cand lucrurile se schimba un pic prin suprapunerea semnalului audio care iese diferential in anozii celor doua lampi si apoi urmeaza calea pana la cei doi laterali in clasa AB care sunt comandati pe rand on/off pe fiecare jumatate a semnalului respectiv cea pozitiva si cea negativa sa intre in conductie mai mult ( cei doi laterali fiind deja deschisi de bias) sau mai putin . Link spre comentariu
Guest1 Postat Februarie 21, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2011 Varianta minimala.Sper ca este mai usor de analizat asa si sper ca acum se observa ca singurele elemente active din punt de vedere al castigului sunt cele doua triode.Tibi Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 21, 2011 Partajează Postat Februarie 21, 2011 ...Conversia I/V este asigurata de R16 ...TibiCu sau fara elementul rezistiv R16(inlocuirea acestuia-superdioda-diode) amplificatorul va functiona la fel download/file.php?id=62288&mode=view. Astfel descrierea R16 ca element de conversie I/V devine superfluu. Link spre comentariu
danzup Postat Februarie 21, 2011 Partajează Postat Februarie 21, 2011 Cu sau fara elementul rezistiv R16(inlocuirea acestuia-superdioda-diode) amplificatorul va functiona la fel download/file.php?id=62288&mode=view.Dar fara acea rezistenta nu este asigurat biasul tranzistoarelor finale , asa cum am spus in regim static acea rezistenta da doar biasul celor 2 tranzistoare finale , iar in regim dinamic nu conteaza (adica este neglijabila )!Parerea mea. Link spre comentariu
Guest1 Postat Februarie 21, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2011 Cu sau fara elementul rezistiv R16(inlocuirea acestuia-superdioda-diode) amplificatorul va functiona la fel download/file.php?id=62288&mode=view. Asfel descrierea R16 ca element de conversie I/V devine superfluu.valderama,Si oglinda de curent ce rol are ?Tibi Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 21, 2011 Partajează Postat Februarie 21, 2011 Un aspect important e ce se intimpla pina se incalzesc filamentele sau daca se arde o lampa. Link spre comentariu
danzup Postat Februarie 21, 2011 Partajează Postat Februarie 21, 2011 Un aspect important e ce se intimpla pina se incalzesc filamentele sau daca se arde o lampa.Ei da ! Ai dreptate .Asta e o chestiune pe care am discutat-o cu tibi si exista cateva remedii . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum