Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

jocuri de lumini cu leduri

Vizitator ionutmarius

Postări Recomandate

Vizitator ionutmarius

am un motor 220v care era comandat electronic, e cu perii, s-a ars modulul electronic si nu se mai invarte inainte inapoi, modulul ma costa cat nu face masina de spalat toata asa ca acest montaj ma ajuta sa il aduc la functionarea normala

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

13

• iuli09

8

• leoncris

3

Top autori în acest subiect

Daca nu ma insel acel motor are un consum semnificativ asadar trebuie un releu bine dimensionat care sa reziste la asa ceva si care totusi sa se alimenteze la 12V, tranzistorul care il va comanda va trebui ales in functie de specificatiile releului, iar timpii pot fi reglati dupa preferinta asa cum am zis ceva mai sus.

Link spre comentariu
Vizitator ionutmarius

deci am zis camodulul e distrus in totalitate asa ca nu il maifolosesc. ii pun 5-6-7- butoane si merge doar manual din butoane un singur program.aproape ca am ce imi trebuie, mai imi trebuie un tranzistor TUJ 2N1671A si un thiristor T10N4 care nu ii gasesc nici prin magazinele online si nu stiu nici echivalenti. asti imi trebuie pentru regulatorul de turatie care asigura cuplu maxim si in turatii mici.Oricum vamultumesc mult pt ajutor.

Link spre comentariu

La echivalenti verifica PDF-urile componentelor necesare si in caz ca nu sunt specificate echivalente acolo macar afli ce valori trebuie sa aiba piesa respectiva si apoi ar trebui sa gasesti si ce iti trebuie tie.Bafta.

Link spre comentariu
Vizitator ionutmarius

lasa ca am sa incerc cu ce am. pronosticul meu este de 80% ca o sa mearga, daca nu asta e, incerc altceva si poate ajung la prtul de la modul.vreau sa va mai intreb ceva ca nu stiu exact LM555 este NE555, 4017 este cd 4017-MMC 4017?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări