Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum se face un "sunt" ?

Vizitator gabry

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cipriyan123

3

• mihaighe

2

• em2006

1

• gica70

1

Top autori în acest subiect

mai exact la ce fel de aparat de sudura va referiti?daca e vorba de transformator,aveti nevoie de sunt magnetic.....daca e invertor aveti nevoie de un sunt de pe care se culege valoarea curentului pe iesire...asta e preferabil sa-l gasiti gata facut.

Link spre comentariu

daca e vorba de transformator,aveti nevoie de sunt magnetic.....

Vezi ca termenul corect este :transformator de curent(se mai foloseste reductor de curent)notiunea de sunt magnetic se foloseste atunci cand in calea unui camp magnetic ce circula printr-un miez magnetic se introduce o cale de deviere ce duce la micsorarea acestuia(cazul transformatoarelar de sudura cu reglajul curentului prin sunt magnetic-toate chinezariile din comert care au pret pana in 300-500 lei.
Link spre comentariu

@ mihaighe: ma refeream la transformator de sudura,la care reglajul de curent se face prin sunt magnetic.nu a specificat ce fel de aparat de sudura are,pe transformator sau tip invertor.oricum,ambele tipuri au sunt(magnetic sau "electric").

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator gabry

buna.am mai revenit cu detalii referitoare la intrebarea despre (sunt)............ma intereseaza un "sunt" pt reglarea amperajuluila redresor de 40 de amperi ,curent continuu,aparat de sudura 20 A -180 Asunt sunturi de curent alternativ si de curent continuu? ceva diferente?din ce materialsunt facute,nr.de bucle(interior de cat),grosime spira.se gasesc in magazine?in brasov?

Link spre comentariu

E varza intrebarea, cum ai vrea sa fie raspunsul?Probabil te gandesti sa pui o rezistenta in serie cu iesirea redresorului, ca sa-i mai micsorezi curentul de scurt, dar aia nu se cheama shunt (pentru ca nu sunteaza nimic), ci rezistenta pur si simplu (balast).

Link spre comentariu

"sunt" pt reglarea amperajuluila redresor de 40 de amperi ,curent continuu,aparat de sudura 20 A -180 A

adica?ce treaba are redresorul de 40 amperi cu aparatul de sudura de 20-180 amperi?vrei sa folosesti suntul pentru ambele?oricum nu se intelege nimic.......
Link spre comentariu
Vizitator gabry

nici eu nu iteleg prea multe din ceea ce mi-a scris pe o hartie.cred ca pentru fiecare in parte -pt redresor....cum se face? -pt ap de sudura.....cum se face?scuze ca nu am formulat intrebarea cum trebuie.nu e domeniul meu.

Link spre comentariu

Exista in arhiva revistei Tehnium (parca, pana in anii 80) o constructie de traf de sudura cu sunt magnetic.Din ce mi-amintesc nu e vorba de suntul ce-l stim (electric) ci de modificarea pozitiei miezului in bobina (cu ajutorul unei manivele!) pt. reglajul brut. Succes.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Acel "sunt electric" de care intrebi, se numeste de fapt "bobina cu reactanta reglabila" si este cel putin la fel de scumpa ca si transformatorul propriu-zis. Ea este asemanatoare in principiu cu un sunt magnetic atasat unui transformator - are un miez reglabil prin intermediul unei manivele - insa este un dispozitiv independent si separat de transformatorul de sudura. Cumpararea sau confectionarea unei asemenea bobine cu rectanta reglabila este justificata doar in cazul transformatoarelor de sudura de mare si foarte mare putere, atunci cand ele sunt utilizabile pentru mai multe posturi de sudura individuale. Practic masa statiei de sudura este comuna, iar cele N bobine cu reactanta reglabila aferente celor N posturi de sudura individuale se pun in derivatie pe cealalta borna ramasa disponibila a transformatorului. Avantajul este acela ca un singur transformator poate fi utilizat absolut independent de catre mai multi sudori. Altminteri tehnologia nu se utilizeaza, fiind mult prea scumpa. Pentru un simplu transformator de sudura, se recomanda eventual dotarea sa cu un "sunt magnetic", care regleaza fluxul magnetic prin miezul acestuia.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări