Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

minimizarea diagramei Karnaugh

corabi

Postări Recomandate

salutare

as dori niste explicatii cat mai simple despre cum se calculeaza functia

din diagrama k.

http://users.utcluj.ro/~baruch/ac/curs/Minimizare.pdf

in link la figura 3.6 F(A,B,C,D)=........=AC negat

nu inteleg functia asta cum s-a calculat

am cautat pe net informatii , si nu m-am putut lamurii

daca stie cineva sa-mi explice mai simplu , rog frumos

un messenger , nr. de telefon, aici

multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• corabi

3

• djlove

1

• sebip

1

Top autori în acest subiect

Incerc eu sa explic: (eu am invatat ca in Fig 3.3 b si asa voi incerca sa-ti explic)se incearca obtinerea de grupari cit mai mari de "1", considerindu-se ca marginile se continua pe partea opusa ...adica se permit obtinerea de grupari de genul fig 3.7Revenind la fig 3.6 .... daca adaugi acele litere din fig 3.3 b de la patratul din dreapta (acelea de pe lateralul patratului)(A,B,C,D) si tinind cont de faptul ca ai tot cite 2 rinduri care corespund la o litera si celelate doua rinduri se vor considera corespunzind literei negate (de exemplu la A se socotesc ultimele 2 rinduri iar la A negat primele doua rinduri) se fac "calculele" in felul urmator:alegind o grupare (pot sa fie si mai multe si atunci obtii mai multi termeni ...dar ideea este de a grupa citi mai multi termeni posibili ca sa obtii pentru toti aceia un singur termen minimizat ) si incerci sao incadrezi astfel incit toti termenii sa fie continuti de cite o litera - adica toti de 1 din respectiva grupare la care litere sint incadrati .In exemplul de la fig 3.7 grupul de 4 de "1" se incadreaza in totalitate doar la litera A negat si la C negat ...la celelalte litere (A,B, B negat, C,D,D negat) se incadreaza doar partial ...adica o parte din patrate cu "1" sint la o litera si cealalta parte a gruparii de "1" sint si la aceeasi litera negata...si acestea nu se iau in considerare. Practic de aici rezulta minimizarea!Tot asa se deduc si termenii din fig. 3.7Sper ca am reusit sa fiu destul de explicit !Bafta

Link spre comentariu

Spune exact ceea ce nu sti sa faci.Diagrama in sine sti sa o faci?Sti cum sa scri functia dupa ce ai diagrama?Sau nu intelegi cum sa facut calculul acela acolo (suma).Daca nu sti de ce din cei 4 termeni din suma a rezultat AC negate. (B negat cu B se reduc, la fel si cu D)

Link spre comentariu

multumesc de informatiinu stiu sa sa scot functia din subcuburi si sa o calculezca sa imi dea suma cu care sa fac o schema cu porti logicemi se pare foarte complicat cu toate ca e plin netul de asa ceva

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări