Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinta centrala E-Boda

dragon82

Postări Recomandate

Eu nu inteleg in ce conditii ai tras tu concluziile de mai sus... Adica: Ai un amplituner si un DVD-player cu conexiune S/PDIF, un DVD original, ai pus amplitunerul pe A.F.D. Auto (Active Format Decriptor sau cum s-o traduce), ti s-a aprins beculetul de Multi Channel Decoding... in conditiile astea, ce nu ti se pare ok? In afara de ce e evident si anume ca nu stai in fata vreunui JBL Synthesis...Nu poti privi o pictura printr-un geam sablat si sa ai pretentia sa intelegi ceva din ea... Nu stiu daca intelegi ce vreau sa spun...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dragon82

11

• CBI

3

• ionescu liviu

3

• radue

1

Top autori în acest subiect

Stai asa Nomikos ca nu inteleg ce vrei sa spui...Dar hai sa spun ce am facut chiar acu 5 min.Am scos buretele ala cofagrat si l-am inlocuit cu pasla fonomin groasa de 6mm ce mi-a venit chiar astazi.Concluzii:1-nu numai ca buretele ocupa foarte mult spatiu in incinta si acum e mai mult loc,2-dar bass-ul ala exagerat a disparut :da 3-iar membranele nu mai sar de la ia naiba,si 4-sunetul s-a mai "desfundat";nu mai suna grosolan si jos.Deci ce pot crede despre pararile date de unii pe aici?Ca nu stiu chiar sa de-a un sfat logic si elementar?Apoi,Nomikos,eu nu folosesc dvd-player.Folosesc laptop cu placa externa audio USB,fibra optica pana la receiver.Ascult CD-uri si DVD-uri originale,sau FLAC,WMA etc.Chestia e ca asa cum am explicat,am sesizat de la bun inceput ca scotea prea mult bass,sunetele se auzeau infundate si joase,si membranele fluturau cam tare pt niste difuri ce opun ceva rezistenta la apasarea membranei.Apoi,vazand asta,am decuplat incinta din partea stanga de la receiver si am conectat incinta E-Boda.Am setat receiverul pe stereo si i-am dat batai la sunet.Acelasi sunet gros si infundat,si aceeasi fluturare de membrane.Acum au disparut toate.Trag concluzia ca cel putin o parte din medii erau astupate de bass-ul exagerat.Deci...pe cine sa mai cred cand mi se da sfaturi? :nas:

Link spre comentariu

Deci ce pot crede despre pararile date de unii pe aici?Ca nu stiu chiar sa de-a un sfat logic si elementar?

bun, eu vorbesc prostii dar tu vrei sa te cred ca dupa ce ai schimbat buretele gofrat de 2-3cm grosime cu un fetru de 6mm la o cutie de cativa litrii si brusc ti-au disparut toate pbmele? :rade: sa fim realisti omule :nebunrau:bass exagerat? de unde? sau poate nu mai stii ce auzi ?asa se intampla cand de fiecare data cand ma mananca-n kur si ma bag pe astfel de topicuridar nu o sa se mai intamplestii proverbul cu facutul de bine...bafta la tunat
Link spre comentariu

Exact ce ma asteptam:afoni totali(cu exceptii).Da frate,daca ai sti ceva fizica ai sti ca schimbarea volumului intr-o incinta va schimba presiunea aerului dislocat de membrana difurilor,respectiv va schimba TONALITATEA(nu frecventa difurilor),acordajul incintei.Am impresia ca unii latrati degeaba pe aici.Ori nu aveti ce face pe acasa productiv,ori va plictisiti singuri cu persoana proprie.Mi-e groaza sa ma gandesc cat de imbacsiti puteti sa fiti voi cei ce dati aceste sfaturi sterile.Ma fratilor sunteti de groaza.Exact o haita de imbacsiti.Nu evoluati deloc,va complaceti in ceea ce stiti...de cat?...de vreo 30-40 de ani in urma...Nu vreau sa vorbesc urat pt ca m-as cobora la un nivel ce nu-mi sta in fire prea des.Dar,da-ti cu bata in balta foarte des de tot.Pot spune ca exista ceva frustrare si stres in conceptiile voastre despre viata in general.Am incercat sa aflu adesea unele chestii(desi daca stiti sa iesiti din tiparele voastre,si sa cititi ceva forumuri straine,veti vedea ca voi vorbiti cai verzi pe pereti pe aici,vorba aia,va laudati ca sunteti experiti,dar cumparati scule si piese second hand :ras: ),dar ma las pagubas de tot.Eu de fapt nu am cu cine sa discut,nu voi...pentru ca un pahar plin,in care daca mai pui,da pe dinafara...asa ca voi.Merci celor care stiu sa discute.Viata frumoasa "imbacsitilor"...Pasarea malai viseaza... :nebun:

Link spre comentariu

Stai asa Nomikos ca nu inteleg ce vrei sa spui...

Ori sunt eu obosit de la ale mele, ori nu stiu ce am, ca nu-mi gasesc cuvintele sa-ti explic ce diferenta uriasa este intre decodarea unui semnal digital de provenienta DVD 5.1, si amestecatura pe care o face amplitunerul ala, ca sa "transforme" un semnal care e la origine stereo, in ceea ce numesti tu a asculta muzica in 5.1... sula si prefectura. In conditiile astea nu stiu cum sa judec demersul tau...Fie el flac, ape, wav, wma, orice-ar fi, il plimbi prin usb, in bagi in optic, il decodeaza in amplituner un dac, il mai toaca, il mai da cu otet, cine stie ce dracu-i mai face, sa-l indese in 5 boxe... :nebunrau: ca sa nu mai zic, ca daca-i mai bagi si niste corectii................ Vezi ca protocoalele astea S/PDIF si DVD, CD, SACD, au fiecare rata lor de esantionare...Ideea la care vreau sa ajung, e ca trebuie sa stabilesti niste conditii clare si juste, in care sa judeci daca boxele alea chiar sunt proste, "defecte" la origini sau cauza pt. care tie nu-ti place ceva la ele, nu rezida in altele din "lantul slabiciunilor"...
Link spre comentariu

Da frate,daca ai sti ceva fizica ai sti ca schimbarea volumului intr-o incinta va schimba presiunea aerului dislocat de membrana difurilor,respectiv va schimba TONALITATEA(nu frecventa difurilor),acordajul incintei.

vai vaiii,mi-e rau :ras: daca asta ti-e nivelul,esti o cauza pierdutala jigniri si vorbe de mahala in schimb te pricepi,e bine macar si asa... :sparge:
Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări