Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

"Flanged /free ends"

Vizitator SIG

Postări Recomandate

Salutare tuturor.Am rugamintea sa imi traduceti pe intelesul meu ce inseamna,sau cum arata capetele portului de la bas reflex daca au terminatia "flanged end" sau "free end",ptr. ca am vazut ca conteaza la factorul de corectie in stabilirea lungimii fizice a portului.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

4

• exxu

3

• Mircea Bartic

1

• Sharky

1

Top autori în acest subiect

Din cate am inteles, "flanged"este un port bass-reflex, a carui extremitate, sau ale carui extremitati nu sunt taiate drept("free end"), asa cum ai taia o teava cu un bomfaier, ci sunt curbate spre exterior(oarecum precum o palnie), pentru o mai buna "curgere" a aerului.

Link spre comentariu

E cam complicat sa iti deseneze cum arata acele tuburi din moment ce ne intreaba el pe noi despre aspectul lor. :rolleyes: Banuiesc ca e vb despre tuburi care arata conform descrierii lui exxu.Avantajul lor e cuplarea mai buna a undei radiate de portul bassreflex cu camera. Daca au capatul rotunjit inspre exterior mediile nu mai sunt reflectate inauntru si efectul de "tzeava in care canta" e mai redus.Pe langa asta mi se pare ca si zgomotul generat de aerul care se misca e ceva mai redus.

Link spre comentariu
Vizitator Nato

Salut. Am si eu o intrebare....daca programul de proiectat boxe mi-a dat un port bass reflex cu un diametru nedisponibil (4,7 cm ) pot inlocui cu alt diametru dar volumul de aer sa ramana acelasi sau dezacordez ceva daca fac asta adica tzava sa fie mai groasa si mai scurta sau mai subtzire si mai lunga.... Mersi de raspuns.

Link spre comentariu

poti obtine aceeasi frecventa de acordaj cu tuburi de diametre diferite , prin modificarea lungimii lor.atentie cand folosesti tuburi de diametre mai mici, ca viteza aerului sa nu treaca de 25 m/s

Link spre comentariu

Off Topic:Dupa ce am vazut tuburile de port alea curbate mi-am amintit ca am vazut ceva asemanator intr-o revista. Am cautat si iata. Calitatea fotografiei nu este buna, am fotografiat din revista. Iata ce scrie pe scurt:V6 dim MDF, cu difuzoare Visaton 10", Putere 1,2 CP (asa scrie :weedman: ) si chiar si la rotatii mici este deosebit de puternic. Pret apx 4500 DM (este din 1998).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări