Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Virf Letcon

icar

Postări Recomandate

Am un letcon cu ansa. Virful ansei nu stiu din ce e (probabil nichelina??), dar am reusit sa-l stric. Am lipit cu el o punga de plastic, probabil s-a ars pelicula de metal ce facea sa adere cositorul la virf. Acum nu-l mai pot folosi, nu mai adera cositorul neam. Am incercat cu pasta, cu flidor, cu saciz, cu apa tare. Ioc! Vreo idee in al face iar sa poata fi folosit???Multumiri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• icar

2

• ratza

1

• remus68

1

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

Din ce stiu eu nu se poate repara. Miezul si pelicula exterioara sunt din materiale diferite. Asta e la varful pentru letcon. Letconul consta intr-o rezistenta de nichelina care se incalzeste, un varf si un maner. Varful de letcon se incalzeste prin transfer termic.Ansa este o sarma de Cu care se foloseste la pistolul de lipit. Pistolul de lipit contine un transformator in al carui secundar se pune ansa care se incalzeste prin efect Joule. Ansa este parcursa de curent electric pe cand varful de letcon nu.Se gasesc de cumparat varfuri de schimb de diferite forme si marimi. In functie de statia de lipit (de exemplu la statiile Veller) pe langa diferite forme si marimi exista chiar varfuri dedicate pentru fludor cu plumb sau fludor fara plumb.

Link spre comentariu

Am un letcon cu ansa. Virful ansei nu stiu din ce e (probabil nichelina??), dar am reusit sa-l stric. Am lipit cu el o punga de plastic, probabil s-a ars pelicula de metal ce facea sa adere cositorul la virf. Acum nu-l mai pot folosi, nu mai adera cositorul neam. Am incercat cu pasta, cu flidor, cu saciz, cu apa tare. Ioc! Vreo idee in al face iar sa poata fi folosit???Multumiri.

Weller face activator de varfuri dar nu cred ca merita e scump tare.
Link spre comentariu

Deocamdata nu, nu am aparatul de fotografiat la indemina. Poate pe saptamina viitoare.

Pot sa va spun ca se numeste Stannol micro schnellőtpistole type 244369.

Ma gindesc sa pun peste virf o tevusca de cupru, poate merge...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări