Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

avarii cand calci frana

Vizitator popey_marinaru

Postări Recomandate

• Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• avolocaru

8

• ratza

5

• remus68

4

• Dr.L

3

Top autori în acest subiect

Ce va place sa complicati lucrurile !Pui un simplu intrerupator ,fara automentinere la pedala de frana ,reglat la ... "blana" in paralel pe intrerupatorul de avarie. Dece simplu , daca se poate ...complicat ?E mai stiintific,nu ? :da

Link spre comentariu
Vizitator popey_marinaru

Conducerea unui autovehicul se bazeaza foarte mult pe instinct si orientare. Nu incercati sa inlocuiti lipsa de atentie cu tot felul de becuri si beculete...

In Germania se fac cursuri speciale pt condus pe autostrada... nu credeti ca ar fi mai usor sa oblige constructorul sa faca niste beculete sa clipeasca? Normal ar fi sa ne dezvoltam capacitatea de a fi mai atenti.

Mai mult nu insist, sa vedem ce solutii se ofera.

ai dreptate sofatul se bazeaza pe instinct.......ca sa reactionezi instinctiv trebui ceva

kk km ,eu am >1000k km,parcursi in 21 ani (un an mai cuprinde si patru anotimpuri),zile si nopti,cu toti acesti km pe care-i am ,mai intalnesc nenumarate situatii noi,provocate de "boboci" :bataie

...........tu ?km ai de nu ai vazut pana acum (din acest motiv nu intelegi rostul acestor lumini intermitente) acest sistem si am vazut ca tot ii dai zor cu simbolistica ,culorilor,ia mai studiaza un pic si vezi de ce in codul rutier culoarea galben te atentioneaza ca va urma ceva.......... :rade:

ps am facut scoala de soferi atunci cand dadeai examen sa intri in scoala,examen de promovare si in ultima instanta ............examen cu politia.

am invatat dupa cartea lui BEDA ,care spunea in prefata "te vei considera sofer atunci cand vei parcurge 100 000 km,.......dar nici atunci!" :da

Link spre comentariu

Draga POPAY , in RO poti sa-ti pui si mama semnalizarilor ca vine un ... din PUPA care nu respecta distanta,nu'i tin franele ca la tine (nu mai vorbim de mase,inertii...),aprinde tigara,sta cu ochi pe cracii pasagerei din dreapta sau se holbeaza in decolteul ei adanc si ... te face ghem.Teoria'i buna, masina ... terci.Incearca varianta propusa ca macar sa fi impacat ca ai facut tot ce'ai putut in caz ca...Sau si mai simplu,pune contactul de frana in paralel cu cel de avarie.Dezavantaj ca si la calcarea "timida" a franei se vor aprinde si avariile.Ramane la alegerea ta.O zi ... perfecta !

Link spre comentariu
Vizitator popey_marinaru

ok,avocolaru!acum inteleg,esti un tip care te pricepi la modificari,tuning........felicitari pt munca depusa !corecteaza-ma daca gresesc,singurii km parcursi pe sosele sunt atunci cand ai cumparat acel trabi tractat si drumul pan' la "capitala" ?bine,am inteles opinia ta!o seara cat mai placuta si o viata plina de brevete!

Link spre comentariu
Vizitator Sh4d0w
:aplauze bravo. Cel mai bine ati incerca sa accentuati stopurile de frana eventual sa mai faceti inca o pozitie care sa aprinda si mai tare stopurile in caz de frana brusca.Cat despre km poti a ai si 99999k Km 1 sec de neatentie si e gata :nebunrau:
Link spre comentariu
Vizitator popey_marinaru

:aplauze bravo. Cel mai bine ati incerca sa accentuati stopurile de frana eventual sa mai faceti inca o pozitie care sa aprinda si mai tare stopurile in caz de frana brusca.Cat despre km poti a ai si 99999k Km 1 sec de neatentie si e gata :nebunrau:

:87 pna acum nu am avut nefericirea sa ma intalnesc "cu o secunda de neatentie",spre norocul meu !p.s. asta spune multe!! :rade:
Link spre comentariu
Vizitator tyc

Imi pare bine ca acum constientizeaza partial si soferi cum e cu atentia...un amic a semnalizat sensul giratoriu si si-a luat 'numai' 40 euroi;acolo daca faci modificari la instalatia de iluminare-semnalizare...personal recomand o persoana pe post de navigator,navigator inarmat cu un ac de cusut si o cutie de chibrite.Acul pt inteparea soferului tot la 5" si chibrituri pt ai fixa acestuiea pleoapele.Daca tot se aprind avarii la o franare,eu o sa ma gandesc la o varianta de automatizare a aprinderi lampii de frana,ca toti soferi au tendinta sa intre in mine cand o las in frana de motor.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Sincer nu am intalni acest sistem de aprinderea avariilor in momentul franari la masini decat la motocicleta care o detin! :speriat Cu toate ca nu am buton de avarie pe motocicleta.Nu am ABS sau altceva pe ea,cand atingeam frana , semnalizarile mi se aprindeau timp de 3 secunde! :sparge: Mam cam enervat, in intersecti semnalizez dreapta dar in acelasi timp pun frana, cel din spate in ce directie crede ca o iau? :nas: Mam documentat in schema electrica , si am gasit un fir ce venea de la stopul de frana in ansablul sistemului de semnalizare!Am scos firul si am scapat de belea!Cea ce ma uimit a fost ca in cartea mototcicletei nu zicea nimik de aprinderea avariilor in timpul franari!Iar ce am mai observat la acelasi motor ca al meu dar cu sistem de alarma, cred ca acel fir venea pus la alarma, ma refer la firul de la ansamblul de semnalizare, nu cel de la stop! Deoarece cand activai alarma se aprin avariile , ca la masina!La masini am observat ca atunci cand apesi frana tare, stopurile de frana nu mai raman aprinse , ci clipesc dar T,aprins este mai mare decat T, stins. (T=timpul) Nu este o clipire ca semnalizarea!Iar daca masina mea nu ar avea (cu toate ca nu am masina) asa ceva, ias face tot asa senzorul acela pus pe conducta de frana, iar in loc de actionarea avariilor, as pune un sistem sa imi faca Stopurile de frana sa clipeasca! Eu zic ca este mai corect!Poate ajuta si pe alti! :da

Link spre comentariu

Salut baieti am urmarit topicul si parerile sunt impartite ,la masina mea o skoda Octavia din 2009, am acest sistem de avertizare din fabrica . In momentul in care rulezi cu mai mult de 80Km/h si franezi brusc intrand si abs-ul avariile intra in functiune si lucreaza 15-20s.Sistemul este implementat de ceh si este se pare acceptat ca o masura de siguranta in plus la franari violente. Mentionez ca la viteze sub cea mentionata ciar daca franezi brusc si intra abs-ul nu se aprind avariile deci are informatie si de la computerul de bord aceasta facilitate aplicandu-se doar la deplasarile in afara orasului cand se merge cu viteze mai mari .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări