Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

avarii cand calci frana

Vizitator popey_marinaru

Postări Recomandate

Vizitator popey_marinaru

nu va speriati de titlu! :speriat am si eu nevoie de ajutor in urmatoarea problema :- doresc sa modific un pic instalatia electrica la o masina,in sensul ca atunci cand calc frana sa mi se prinda si avariile pe spate;- primul pas cred ca-l stiu,imi trebui un releu de semnalizare(daca nu gresesc!?)- al doilea pas ar fi ca atunci cand am frana apasata si implicit avariile aprinse :cry: ,cum fac sa mi se intrerupa avariile cand dau semnalizare stg/dr si sa am stopul pe frana aprins sa-mi ramana semnalizarea(un comutator ceva,nu stiu?)va multumesc pt rabdare si eventualele sfaturi!p.s.daca stie cineva raspunsul ,l-as ruga sa-mi vorbeasca in termeni de "om normal " :jytuiyu nu de electronist.sunt recunoscator si pt o schema ceva ,desen

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• avolocaru

8

• ratza

5

• remus68

4

• Dr.L

3

Top autori în acest subiect

:scarpin Daca vrei sa fii lasat in pace de Bluto de la "circulatie", ar trebui sa lasi masina asa cum este. Modificarile propuse de tine te vor face sa platesti o gramada de amenzi... Reciteste codul rutier si vei vedea ce functiuni au luminile la un autovehicul.
Link spre comentariu
Vizitator popey_marinaru

Masinile mai noi aprind avariile numai in cazul unei frane violente (cand intra si ABS-ul)

:aplauze sper sa citeasca si colegii care au postat mai sus.si inca ceva ,dupa ce vei fi parcurs 2-300 km/zi pe un traseu nou ,iar cel din fata "are mici modificari la instalatia electrica" si pune frana, te vei trezi si vei avea o transpiratie rece pe ceafa,atunci o sa intelegi ca "TU"esti mai important decat codul rutier."Viata este o jungla,o lupta permanenta,iar cine nu se adapteaza nu supravietuieste si de foarte multe ori trebui sa improvizam"
Link spre comentariu

Nu inteleg ce vrei sa zici in partea cu frana celui din fata dar reamintesc de distanta fata de cel din fata si atentia la volan.Nu mi se pare util. Nu are rost. Daca iti merg toate becurile si ai stopurile curate e ok. Nu stiu cum e cu masinile care pun avarii la frana brusca, dar daca am avea toti avarii pe frana ar fi un haos in oras, nu mai stii care cum franeaza/semnalizeaza, ai vedea numai beculete in stanga si-n dreapta. Te holbezi la o masina si-n stanga si-n dreapta ca sa vezi daca franeaza sau semnalizeaza, pana ajunge informatia corecta la tartacuta se duce drequ timpu de reactie... :nebunrau:Roata la automobil s-a inventat de mult.Mai grav e cu idiotii care merg noaptea cu stopurile de ceata aprinse, pe vreme buna. Te orbesc si te cam pacalesc cand franeaza ca nu se mai vede asa bine diferenta de luminozitate. Pt astfel de idioti s-a inventat legislatia, pt restul astfel de lucruri ce se gasesc in codul rutier sunt logice.

Link spre comentariu

Dincolo de discutia despre codul rutier, se poate face un montaj cu un accelerometru si in momentul in care acceleratia in cazul asta deceleratia depaseste un anumit prag sa declanseze avariile.

Link spre comentariu
Vizitator popey_marinaru

sper sa citeasca si colegii care au postat mai sus

:nas: Monteaza-ti un intrerupator actionat de airbag care sa comande luminile de avarie.
remus ,sa inteleg ca daca faci parte din staful acestui forum, tu nu trebui sa respecti regulamentul ???????????eu am inca ......cei sapte ani de acasa ,ca sa nu-ti raspund asa cum trebuie,tu cred ca ai fost dat de sase ani la scoala!cred ca am pus o intrebare destul de simpla ,am cerut ajutor daca nu stiti,sau nu vreti sa spuneti,nui nici o problema,inteleg situatia ,dar sa incepeti sa divagati pe marginea codului rutier sau ca nui corect ,etc ....ca moderatori ai acestei sectiuni trebuia sa interveniti pt a se discuta strict la subiectul postat,sau daca am postat gresit,ok il inchideati si gata va doresc o zi cat mai placuta in continuare! :aplauze
Link spre comentariu

Masinile mai noi aprind avariile numai in cazul unei frane violente (cand intra si ABS-ul)

Pana acum n-am intalnit si nici nu inteleg care ar fi rostul.

La ce modele de masini se intampla asa?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări