Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum deschid un alimentor smps capsulat?

bogdan_

Postări Recomandate

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

4

• danb1974

3

• Badman

2

• lorik199

2

Top autori în acest subiect

Vizitator tyc

Si cand o deschizi ,ai grija sa nu pierzi vreo bucata din traf.Eu le tai pe linia de inbinare cu o panza de bonfaier subtiata dupa ce le desfac le dau pe gresie sau pe o piatra de polizor(cu smirghel pe sticla nu am incercat) ;la inchidere o lipesc,iar carcasa va fi mai scunda cu un mm.

Link spre comentariu

La traf nu prea ai cum sa ajungi, sursa - vorbim de smps aici - de obicei e inconjurata de metal (aluminiu sau tabla). Mai haios e cind prin sursa e turnata cu mult exces de zel pasta alba de imobilizare a pieselor. Am reusit sa indoi tabla dar niciodata nu am avut cum sa sparg traful.

Link spre comentariu

Nu am spart nici un traf, iar metoda cu ciocanul de cauciuc mi se pare de departe cea mai rapida si cea mai curata. Recomand.P.S. - am un ciocan de cauciuc cu doua parti din care una e foarte moale. Asta o folosesc. Partea mai tare, mai dura, crapa carcasa pe linia lipiturii, dar cu cea moale cedeaza intotdeauna adezivul. Adezivul este casant iar plasticul carcasei suporta o oarecare lovitura fara sa se sparga.Dupa "interventie" lipesc cu superglue carcasa exact pe urmele adezivului original si nu ramane nici un semn al operatiei.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Nu se pune problema sa-l spargi cu cutitul, socul ar fi cauza...dar am desfacut unele surse de imprimante(Lexmark),pt a modifica tensiune si nu aveau radiatoare/ecrane de tabla pe toate laturile.

Link spre comentariu
Vizitator andrianu

Mai in scurt, acolo este incleiat cu termoclei. Se sufla cu aer cald (200-250 grade) pe la lipitura, si se dezlipeste. Nu stiu cum i se zice in romana,( in engleza "soldering iron station") dar este asa aparat, ca ciocanul de lipit, dar are si aer cald ( se lipesc microcircuitele cu conectare punct la punct)

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Am lucrat cu aparate de lipit carcase si nu se punea nimic in zona lipiturii(la carcasele noastre); era pur si simplu un aparat cu ultrasunete care avea o piesa de metal care cuprindea conturul piesei de lipit(avea muchi pe perimetrul lipiturii) , piesa metalica presa cele doua piese de plastic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări