Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum deschid un alimentor smps capsulat?

bogdan_

Postări Recomandate

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

4

• danb1974

3

• Badman

2

• lorik199

2

Top autori în acest subiect

nu exista nici o metoda astfel incit dupa desfacere sa nu se vada urmele ...! de aceea nu are suruburi si este incapsulat , exact ca sa nu se umble deloc in el...afara , in tarile civilizate , sursele de acest gen sint considerate produse consumabile...s-a stricat , se arunca direct la tomberon sau la reciclat...! doar in tari din lumea a treia --- asa cum e si romania , de altfel --- , se repara asa ceva... :dadaca tot vreti sa-l desfaceti , incercati cu un cutit / bisturiu incalzit si apasati cu lama fierbinte pe linia de imbinare lipita ...ii dati roata pe perimetru si dupa aceea se desface...!o alta metoda este daltuirea cu o dalta / surubelnita fina in citeva puncte aflate tot pe linia de imbinare ...! indiferent cum veti proceda , tot vor ramine urme la final...!

Link spre comentariu

Chiar intact nu are cum sa ramana. Incearca cu un cutter (cu dosul lui- cu acel colt al unei lame noi) sa-l zgarii pe linia de imbinare ale celor 2 parti. Pune o rigla ca sa mergi drept. Pe la colturi il tai dar cu grija sa nu intri prea adanc sa distrugi piesele din interior. Pe urma incearca sa bagi surubelnita si sa fortezi un pic. Sigur vei reusi daca insisti. Poate mai sunt si ate solutii mai bune. Asteapta si alte pareri.

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri. Cred ca nu am folosit neaparat termenul corect, "intact". Vroiam sa zic ca vreau sa il desfac pt a-l modifica putin, apoi sa il pot monta inapoi. Nu e vorba de ascundere ca a fost desfacut, ci doar sa nu iasa bucati bucati. Am incercat varianta cu surubelnita si am spart unul. Cu bomfaierul am taiat niste condensatori o data...Mi se pare buna varianta cu cutitul/altceva incins. Aia nici nu are sanse asa de mari sa distruga piesele.

Link spre comentariu

Iei un cutit ascutit de marime medie, care sa nu flexeze (partea neascutita a lamei sa fie sanatoasa) si un ciocan (de vreun kil). Cu lama pe imbinarea sursei, incepind de la colturi, dai ciocane cu simt de raspundere pina cedeaza imbinarea dar fara sa provoace daune sursei. Daca dupa ce ai desprins la imbinari inca nu o poti deschide mai dai lovituri de-a lungul liniei de imbinare.Cu putin antrenamet o sa poti desface fara prea mari urme. Tre sa-ti faci intii mina pe ceva surse de sacrificiu.In timp mi s-a parut cea mai rapida si curata metoda fata de dremel sau chestii incalzite.ps: vezi ca unele surse au suruburi mascate sub picioruse de cauciuc.

Link spre comentariu

Iei un cutit ascutit de marime medie, care sa nu flexeze (partea neascutita a lamei sa fie sanatoasa) si un ciocan (de vreun kil). Cu lama pe imbinarea sursei, incepind de la colturi, dai ciocane cu simt de raspundere pina cedeaza imbinarea dar fara sa provoace daune sursei. Daca dupa ce ai desprins la imbinari inca nu o poti deschide mai dai lovituri de-a lungul liniei de imbinare.Cu putin antrenamet o sa poti desface fara prea mari urme. Tre sa-ti faci intii mina pe ceva surse de sacrificiu.In timp mi s-a parut cea mai rapida si curata metoda fata de dremel sau chestii incalzite.ps: vezi ca unele surse au suruburi mascate sub picioruse de cauciuc.

Am intalnit si sub eticheta mai pe centruEu plimb o surubelnita pe toata eticheta, daca cade prin ea e gaura de surub
Link spre comentariu

Poate ajuta urmatoarele, desi nu e vorba de un alimentator de imprimanta ci de laptop:

Sub stickerul cu specificatiile alimentatorului (undeva mai intr-un capat) se afla 1 (unu) holtzsurub. Dupa ce se desface acela, restul e floare la ureche, in sensul ca cele 2 capace (superior si inferior) sunt prinse unu' de altul cu clipsuri ... se apasa si se trage in sus in acelasi timp pe una din partile laterale, se aude un mic "click" (sau poc, sau cum vreti sa-i spuneti) si, in functie de dexteritatea celui ce face asta, nu se rup nici clipsurile tata nici locasurile unde intra acestea.

Probat de mine, reusite in proportie de 100%.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Te-as ruga sa ne spui si noua daca si cum ai reusit modificarea sursei (eu am dorit modificarea unei surse bune, de 24 de volti, provenita dintr-o imprimanta defecta, la 22 de volti, pentru alimentarea unui modem pentru click-net. Cat am umblat prin ea, pana la urma tot la 3 diode inseriate pe iesire am ajuns. Este insa foarte frumos stabilizata, iesirea e "tzeapana" pe valoare chiar daca la intrare tensiunea scade la 160 de volti...)Spor la lucru!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări