katran Postat Martie 7, 2011 Autor Partajează Postat Martie 7, 2011 O idee foarte buna de la Mr. Pink ... protectii ieftine si foarte practice ... nu se fac foarte usor ( nici nu sunt un tip prea rabdator de felul meu ) , dar merita cu varf si indesat ... Le-am proiectat pentru X , trebuie sa le " clocesc " si p-alea de pe Y ... Link spre comentariu
MrPink Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 Nu mai bine faci capetele la protectiile alea drepte? La varianta ascutita ramane loc pentru praf/span.. Link spre comentariu
katran Postat Martie 7, 2011 Autor Partajează Postat Martie 7, 2011 ... o sa pun niste profile " L " de aluminiu pe ambele parti ( sa sustina protectia si s-o ghideze corect ) , sper sa nu mai intre span pe dedesubt ... Link spre comentariu
katran Postat Martie 8, 2011 Autor Partajează Postat Martie 8, 2011 Astazi am ajuns din nou la atelier ...vreo 3 ore ... am facut blocurile surubului de pe Y ( pentru rulmentii din capete si piulita ) . Am reusit doar sa aduc piesele la cote si unghiuri , urmeaza sa dau gaurile ... Link spre comentariu
cnc_step Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 Astazi am ajuns din nou la atelier ...vreo 3 ore ... am facut blocurile surubului de pe Y ( pentru rulmentii din capete si piulita ) . Am reusit doar sa aduc piesele la cote si unghiuri , urmeaza sa dau gaurile ...Ce sursa de alimentare vei folosi la el? Si la celelalte ce surse ai pus?Valentin Link spre comentariu
katran Postat Martie 15, 2011 Autor Partajează Postat Martie 15, 2011 Presupun ca te referi la sursele de alimentare pentru motoare ... sunt surse in comutatie 48V / 8Amp , cate una pe fiecare motor . Motoarele trebuie alimentate la 46V / 6Amp . Driverele suporta 36-65V si au puterea de 8,2Amp . Link spre comentariu
cnc_step Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 Presupun ca te referi la sursele de alimentare pentru motoare ... sunt surse in comutatie 48V / 8Amp , cate una pe fiecare motor . Motoarele trebuie alimentate la 46V / 6Amp . Driverele suporta 36-65V si au puterea de 8,2Amp .Am inteles. Acum imi dau seama de ce pui motoare puternice. Practic tu le folosesti la 30-35% din putere (marind amperajul puterea nu creste liniar, un pic exponential). Ai spus ca nu te pricepi la electronica, si trebuie sa-ti spun ca un motor in 2 faze cand scrie pe el 6A practic consuma 12A( 6A pe faza). Driverele daca au puterea de 8,2A, practic au puterea de 16,4 A, pentru ca are 8,4A pe faza. Era bine ca inainte sa apar eu pe aici sa-ti fi explicat cineva, ca sa nu mai dai bani in plus pe ce nu folosesti.Pune 2 surse pe un motor vezi ce inseamna intradevar puterea motorului pe care il ai. Poti sa-ti faci o idee cautand pe site-uri si vei vedea ca se folosesc surse puternice.Pentru ca 2Nm inseamna o forta (un hibrid auto are motor de 120Nm), dar 5Nm ai tai din motoare trebuia sa-ti mute masa daca erau folosite la capacitate reala. Link spre comentariu
andreigradu Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 Katran, Am trimis pe cineva in targ la Obor sa se uite dupa rulmenti radial-axiali seria 7200/1/2 si nu s-a descurcat.Poti sa imi dai cateva puncte de reper in targ? Aproximativ pe ce rand? Taraba pe stanga/dreapta si directia din care sa se uite. Multumesc. Link spre comentariu
katran Postat Martie 16, 2011 Autor Partajează Postat Martie 16, 2011 N-as putea sa-ti explic exact ... e un nene de la care tot iau eu de vreo 2 ani , care ma stie ...cum intri pe poarta , mergi inainte pana dai de o taraba cu multi rulmenti din aia normali ...faci la stanga si cam pe la mijlocul randului ... are tot felul de chestii pe-acolo , nu numai rulmenti ... uite cum facem , daca ajung eu , cumpar mai multi si dau de veste ... Link spre comentariu
katran Postat Martie 16, 2011 Autor Partajează Postat Martie 16, 2011 Am inteles. Acum imi dau seama de ce pui motoare puternice. Practic tu le folosesti la 30-35% din putere (marind amperajul puterea nu creste liniar, un pic exponential). Ai spus ca nu te pricepi la electronica, si trebuie sa-ti spun ca un motor in 2 faze cand scrie pe el 6A practic consuma 12A( 6A pe faza). Driverele daca au puterea de 8,2A, practic au puterea de 16,4 A, pentru ca are 8,4A pe faza. Era bine ca inainte sa apar eu pe aici sa-ti fi explicat cineva, ca sa nu mai dai bani in plus pe ce nu folosesti.Pune 2 surse pe un motor vezi ce inseamna intradevar puterea motorului pe care il ai. Poti sa-ti faci o idee cautand pe site-uri si vei vedea ca se folosesc surse puternice.Pentru ca 2Nm inseamna o forta (un hibrid auto are motor de 120Nm), dar 5Nm ai tai din motoare trebuia sa-ti mute masa daca erau folosite la capacitate reala.Bine , deja m-ai bagat in ceata ... Deci am un motor de 46V / 6Amp ( asa scrie in specificatii ) , apoi un driver de 8,2 Amp ( din ala negru , cu radiator ) , si o sursa de 36-48V / 8Amp. De legat stiu cum sa le leg intre ele ... Dar unde vrei tu sa conectez a doua sursa ? Sursa asta nu trebuie sa alimenteze driverul ? Motorul primeste curent si tensiune din driver , nu din sursa ...Sa pun doua surse in serie sau in paralel ? ( chiar ca nu ma pricep la electronica ... ) Link spre comentariu
cnc_step Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 Bine , deja m-ai bagat in ceata ... Deci am un motor de 46V / 6Amp ( asa scrie in specificatii ) , apoi un driver de 8,2 Amp ( din ala negru , cu radiator ) , si o sursa de 36-48V / 8Amp. De legat stiu cum sa le leg intre ele ... Dar unde vrei tu sa conectez a doua sursa ? Sursa asta nu trebuie sa alimenteze driverul ? Motorul primeste curent si tensiune din driver , nu din sursa ...Sa pun doua surse in serie sau in paralel ? ( chiar ca nu ma pricep la electronica ... )Da, un motor are in specificatie consumul doar pe o faza. Deci daca este motor cu 2 faze va consuma 12A. Deci toate cnc-urile de fabricatie industriala au surse pentru fiecare axa rackabile. Eu ti-am spus sa conectezi a doua sursa in paralel cu prima ca sa observi ce inseamna sa-i dai la motor 12A cat cere. Uita-te pe site-uri si la vexta si vei vedea ca se da consumul pe o faza. Driverul de care spui, la fel are specificat puterea care o suporta pe o faza, adica 8,5A. Pe doua faze ii trebuie 17A continuu. E simplu, desfa un motor si vezi ca are 2 bobine. Masoara grosimea firului, si transforma. 1mm patrat de fir duce 9A. De acea ti-am spus ca folosesti motoare puternice dar alimentate slab, un motor de-al meu vexta de 2A la cum este alimentat acum cu 4A pe motor as putea sa garantez ca este mai puternic decat al tau la cum le-ai alimentat. Link spre comentariu
cnc_step Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 Bine , deja m-ai bagat in ceata ... Deci am un motor de 46V / 6Amp ( asa scrie in specificatii ) , apoi un driver de 8,2 Amp ( din ala negru , cu radiator ) , si o sursa de 36-48V / 8Amp. De legat stiu cum sa le leg intre ele ... Dar unde vrei tu sa conectez a doua sursa ? Sursa asta nu trebuie sa alimenteze driverul ? Motorul primeste curent si tensiune din driver , nu din sursa ...Sa pun doua surse in serie sau in paralel ? ( chiar ca nu ma pricep la electronica ... )Poti sa-l intrebi si pe Vasile, sau orice electronist care a facut ceva practica la viata lui, ca sigur iti va confirma ce-ti spun eu. Link spre comentariu
katran Postat Martie 16, 2011 Autor Partajează Postat Martie 16, 2011 O.K , am inteles ... Cand o sa ajung la capitolul " controller " , vedem ce si cum ... ce surse i-mi trebuie , ce drivere , etc . Pana atunci , am de terminat partea mecanica ... care cred ca o sa mai dureze cel putin o luna ... Link spre comentariu
andreigradu Postat Martie 17, 2011 Partajează Postat Martie 17, 2011 Multumesc pentru informatii.Acum m-am lamurit de la capatul culoarului faci stanga si apoi la jumatea randului pe dreapta, un nene care are si aparate de dudura, cabluri, piese electrice. Azi trimit pe amicul meu sa sape. Link spre comentariu
cnc_step Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 O.K , am inteles ... Cand o sa ajung la capitolul " controller " , vedem ce si cum ... ce surse i-mi trebuie , ce drivere , etc . Pana atunci , am de terminat partea mecanica ... care cred ca o sa mai dureze cel putin o luna ...Uite ca sa vezi ca ce ti-am povestit este ok, si ca nu vreau sa te induc in eroare si vreau sa inveti ceva corect, uita-te pe atach si vei vedea cu cati A se alimenteaza un motor unipolar care scrie 2A, si pus in bipolar cu cati A lucreaza si ce sursa minima ii trebuie. Daca vei alimenta motoarele tale care le ai pe cnc-ul ala facut cum trebuie, vei obtine o putere incredibila.Valentin.p.s. - Il beau pe nenea Jim si Beam Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum