Vizitator Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 Vreau sa scap de dezordine, praf si inghesuiala.Ma intereseaza ce metode folositi pentru a depozita materiale/scule/componente/aparate si altele legate de activitatea de hobby, in special electronica. Daca se poate cu poze, preturi, avantaje si dezavantaje observate in timp. Link spre comentariu
shebu_18 Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 Se gasesc rafturi pe care le poti prinde pe perete, compartimentele se pot modifica dupa bunul plac. Ar mai exista si varianta unei cutii de depozitare care iarasi se poate modifica dupa bunul plac sau presabilita. Eu cred ca voi folosii varianta in care pun componentele(msd-uri) in cutii pentru rolele de film. Voi scrie pe cutie ce contine si asa imi este mai simplu sa le aleg. Raft depozitare: Cutie depozitare: Exista diferite marimi/variante. Aparatura de obicei sta pe masa/locul unde lucrii. Daca totusi vrei sa o pui intr-o cutie ai putea incerca in acele cutii pentru scule, sunt incapatoare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 Imi place ca sistemul se poate extinde dar nu tine la praf. Cel mai tare as vrea sa aflu ce foloseste fiecare si ce dezavantaje sunt. Si mai mult m-ar interesa metode DIY care sa fie ieftine si cat mai practice. De exemplu am cateva organizatoare facute din cutii de suc sau funduri de PET-uri capsate dar se strange praful in ele. Rezistentele le tin in plicuri lipite si apoi taiate in doua. Jumatatile de plic sunt foarte practice, ieftine si nu ocupa mult loc. Mai am si organizatoare cumparate dar sunt foarte scumpe. In ultima poza sunt 6 corpuri, nu mai stiu exact pretul dar cred ca au costat in total cam 100 de euro. Arata bine dar plasticul este moale si raftuletele se lasa (se arcuiesc) cu timpul. Ma mai enerveaza si ca nu sunt transparente sertarasele. Cutii de suc taiate in doua cu un cutter si capsate Funduri de sticle de plastic taiate, capsate cate 4 si suprapuse Plicuri lipite si taiate in doua pentru rezistente Organizatoare cumparate, foarte scumpe Link spre comentariu
manolo Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 Inca o idee ,folosind niste organizatoare de carti de vizita se pot tine,rezistente,condensatoare nepolarizate ,diode etc.[attachment=0]SSL24211p.JPG[/attachment]Ocupa loc putin,sint flexibile se poate nota cu markerul continutul etc,etc. Link spre comentariu
shebu_18 Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 Organizatoarele cumparate mi se par cele mai practice si in plus arata bine. Pozitionarea lor, in cazul tau mi se pare chiar foarte buna. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 http://tinypic.com/view.php?pic=16ascxf&s=7 aceasta este solutia profi adoptata de mine...! e drept ca este scumpa , insa e pe viata... Link spre comentariu
shebu_18 Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 Ce artistica e poze, parca nu se mai termina rafturile. Arata foarte bine. Cam la cat ajunge un astfel de raft? Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 si acum , partea a doua si razbunarea... http://tinypic.com/view.php?pic=2gwvndg&s=7 Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 E acuma,asta e mai degraba magazin de piese Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 din cite stiu eu , in momentul de fata , un astfel de raft rosu , cu corpul din metal , cu 45 plus 3 casolete s-ar putea gasi , in functie de magazin , la un pret intre 150...200 de ron bucata... Link spre comentariu
manolo Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 Alo,domnu ,va rog i-mi dati si mie adresa magazinului din Buzau,cind trec pe acolo vreau un condensator de 1000p,etalon. Link spre comentariu
mila Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 E unul din cele ieftine http://www.m.i.v.a.r.o.m.ro/catalog/pro ... ts_id=3866 Atentie la puncte Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 Elegante dulapioarele lui misuraelectronic dar cam scumpe... Foarte ingenioasa ideea lui manolo cu albumul pentru carti de vizita. Am asa ceva prin casa, cred ca o sa incerc si eu. Am si cateva albume pentru CD-uri care ar putea fi folosite. Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 Dezavantajul imens la dulapioare de plastic cu sertarase multe si mici, e ca o mare parte din volum e ocupat de...aer, ceea ce nu se prea intampla la pungulitele zip(cu fermoar). Dar pentru un magazin de componente, asa cum are Dl. Misuraelectronic, e singura solutie...doar n-o sa stea sa caute in fata clientului, prin pungulite... Ideea cea mai buna e o combinatie intre cele doua, adica un dulap compus din sertare de plastic MARI, iar in sertare, separate in pungulite zip, valori ale tipului de componenta(rezistoare, condensatori, tranzistori etc.Un sertar de tranzistori, unul de condensatori, etc.Ideea de baza e sa sti in permanenta ce ai si unde ai, ordinea scuteste minim 50% din timpul necesar unei constructii! Link spre comentariu
nichishoru Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 [quote name="RoGeorge" Funduri de sticle de plastic taiate' date=' capsate cate 4 si suprapuse Plicuri lipite si taiate in doua pentru rezistente [/quote] Mie-mi par cele mai accesibile pentru un amator cu buget redus; se rezolva astfel si problemele prafului si a spatiului si este si ecologic. Ma apuc deja sa tai pet-uri! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum