Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cerere schema voltmetru cu 12f675/629 si display de 3310

Postări Recomandate

Nu te supara, dar intrebarile tale sunt cam...absurde !

Am scris : Atentie la alimentare, maxim 3,3 Volti !!!

Bateria ta (acumulatorul auto ?!) are 3,3 volti ??? Uita-te pe schema : montajul il alimentezi cu 3,3 volti, la intrarea de masurare poti pune maxim 50 volti ! Pune si un C de 1 uF/50 V, in paralel cu un zener , pe intrare.

Link spre comentariu

salut, scuze dar cred ca ai inteles gresit...1. eu nu am vrut sa spun ca o sa alimentez montajul la 12v ci doar sa masor 12v, bineinteles ca as fi facut un stabilizator pentru cei 3.3v.2. problema cu cei 5v era pentru alimentarea picului care stiam ca se alimenteaza din pinul 1 si 8 cu 5v max si de asta am intrebat daca il mai alimentez la acesti pini sau nu (si cu cat)3. legat de bateria de masina nelamurirea era: daca voi face un stabilizator pentru cei 3.3v de la bateria de masina cu care voi alimenta montajul, voi mai putea pun la intrare cei 12v tot de la ACEEASI baterie de masina si sa functioneze corect?

Link spre comentariu

As vrea sa fac si eu acest voltmetru, inainte as vrea insa sa intreb daca exista o schema de voltampermetru, dar cu displai de NOKIA3310, ar fii frumos, e un display mare si se pot afisa multe pe el, banuiesc ca asta presuune schimbarea PIC cu unul mai destept, in speranta ca nu am vb prostii , astept un raspuns si poze cu acest voltmetru pe care dupa cum am mai spus vreau sa-l fac si eu, numai bine!

Link spre comentariu

Eu vrreau neaparat sa-l fac deoarece am nevoie mare de el, consuma fffff putin, si vreau sa monitorizze incarcarea unei bateriii de la panourile solare, asa ca trebuie neaparat sa-l fac, deja am comandat PIC12F675, dar ca si tine tre sa mai fac rost si de display, am un prieten care mai are asa ceva, sa vad daca il conving sa-mi dea si mie unul, era totusi bine daca se putea adapta softul ptr un PIC ceva mai potent, gen 16F628A ca sa masoare si curentul, adica sa fie ceva de genul unui voltampermetru cu un consum deosebit de redus.Reinnoiesc in acest scop cererea mea catre d-l FRATELO, care se pare ca e destul de priceput in programarea picurilor, poate ne ajuta, asa cum a mai facut si in trecut cu multi altii , inclusiv cu proiectul acesta de voltmetru, deci d-le Fratele, e posibil asa ceva , un voltampermetru cu PIC16F628A si cu display de Nokia 3310?Daca am vb prostii va rog sa ma coresctati si sa nu fiti rai , abia am inceput sa bat la usa schemelor cu integrate programabile gen PIC sau ATMEGA, am facut un voltampermetru cu ATMEGA 8, un LC metru, un LCFmetru, si urmeaza cat de curand un ESR-metru si voltmetru de aici, dar parca e pacat de cat de mare e displaiul asta de Nokia 3310, se poate adauga si functia de ampermetru si ar fii super.O zi buna si numai bine!

Link spre comentariu

din pacate eu nu ma pricep deloc la asa ceva astept si urmaresc cu nerabdare topicul in speranta ca se va gasiii cineva care sa va indrume spre inchegarea proiectului acesta de voltampeermetru sau separat voltmetru si ampermetru cu PIC12f675 si display de Nokia 3310, am gasit o schema de voltampermetru cu PIC16F876 facuta de GEOMAR, e aici pe sectiunea picuri, si as fii foarte interesat de posibilitatea schimbariii displayului original cu unul de 3310, ar fiii superbeton

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări